Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Az ABB bemutatta a kategóriájában legnagyobb teherbírást és ismétlési pontosságot kínáló kis méretű ipari robotját

2022.11.21

Forrás: Momentum Communications Kft., Kyndryl Hungary Kft. Sajtóközlemény
• Az új IRB 1010 úgy tervezték, hogy megfeleljen a hordható okoseszközök iránti egyre növekvő fogyasztói igényeknek.


• A kategória 1,5 kg hasznos terhelhetőségű legpontosabb robotja, mely minden eddiginél jobb gyártásminőséget biztosít, miközben 50%-kal nagyobb hasznos terhet emel a piacon fellelhető hasonló robotoknál. 

• Az OmniCore E10 vezérlőnek köszönhetően 20%-kal kevesebb energiát fogyaszt, ami lehetővé teszi a gyártók számára energiahatékonyságuk javítását és a költségek csökkentését.

Az ABB piacra dobta eddigi legkisebb ipari robotját, mely új lehetőségeket nyit meg a viselhető okoseszközök gyorsabb, rugalmasabb és minőség tekintetében is jobb gyártása előtt. Kompakt kialakításával, kategóriavezető hasznos terhelhetőségével és páratlan pontosságával az új IRB 1010 lehetőséget kínál az elektronikai gyártóknak arra, hogy automatizálással növeljék termékeik – köztük okosórák, fülhallgatók, érzékelők és egészségügyi nyomkövetők – gyártását. 

IRB 1010 - A small robot with big performance ; 1:50 
https://youtu.be/c1M5e9SOkSU  

„A viselhető okoseszközök piaca gyors ütemben bővül, az előrejelzések szerint 2022 és 2028 között kétszámjegyű növekedés várható” – mondta Rui Liang, az ABB Robotics elektronikai üzletágának ügyvezető igazgatója. „A növekvő kereslet kielégítése érdekében a vállalatoknak olyan robotizált megoldásokra van szükségük, amelyek elférnek az elektronikai gyártósorokon rendelkezésre álló szűk gyártóterekben és precízen tudják kezelni a viselhető eszközök apró alkatrészeit. Az 1,5 kg hasznos terhelhetőségű kategória legpontosabb robotjaként az IRB 1010 valóban megfelel ezeknek az igényeknek, lehetővé téve a vállalatok számára, hogy a termékek kivételesen magas minőségi színvonalának folyamatos fenntartása mellett maximalizálják teljesítményüket és termelékenységüket” – tette még hozzá Liang.

Az IRB 1010 kialakításánál fogva elfér az elektronikai gyártókörnyezetre jellemző szűk terekben, és megfelel a különleges célgépek igényeinek. 370 mm-es kinyúlásával és 135 x 250 mm-es helyigényével az IRB 1010 épp 30%-kal kisebb az ABB eddigi legkisebb robotjánál, az IRB 120-nál. A robot kompakt méreteinek köszönhetően a gyártóterekben több cella telepíthető, így a gyártók a termelés helyszínének sűrűbb beépítésével, tehát jobb helykihasználással fokozhatják termelésüket.

Az 1,5 kg súlyú terhek mozgatására képes IRB 1010 kategóriájának legnagyobb terhelhetőségű szereplője, hiszen akár háromszor akkora súly emelésére képes, mint a hasonló robotok. Ez a megnövelt hasznos teherbírás – a korábbinál nagyobb légtömlővel kiegészülve, mely nagyobb teljesítményt biztosít a vákuumszíváshoz – lehetővé teszi több tárgy egyidejű kezelését, ami azt jelenti, hogy a soron egy óra alatt több munkadarabot lehet feldolgozni. A robot olyan új alkalmazások előtt is teret nyit, mint a fólialehúzás, az anyagmozgatás, az összeszerelés, a ragasztás és az ellenőrzés. 

A termelékenységet tovább növeli az a hat fékrendszer, amely akkor sem engedi elmozdulni helyzetéből a robotkart, ha a robotot leállították. Mivel a robotnak egy-egy leállás vagy munkamegszakítás után nem kell ismét felvennie korábbi pozícióját, ezért a termelés gyorsabban folytatható, tehát az IRB 1010 kevesebb idő alatt is többre képes az adott kategória többi robotjához képest. 

Az IRB 1010 kiemelkedő ismétlési pontosságának hátterében az ABB OmniCore™ E10 vezérlője áll, mely kategóriavezető 0,01 mm-es pozicionálási és pályapontosságot kínál. A keskeny kialakítású vezérlő kiválóan alkalmas apró alkatrészek összeszerelésére olyan alkalmazásokban, ahol a gyártócellák méretét minimálisra kell csökkenteni. Beépített digitális konnektivitásával és könnyű méretezhetőséget biztosító több mint 1.000 további funkciójával a vezérlő rugalmasan képes alkalmazkodni az állandóan változó követelményekhez. 
 
Az ABB korábbi IRC5C vezérlőihez képest akár 20%-kal kevesebb energiát fogyasztó OmniCore E10 használatával a gyártók csökkenthetik energiaköltségeiket és javíthatják energiahatékonyságukat.

Robot Control Mate-tel még egyszerűbb a programozás

A Robot Control Mate megkönnyíti az IRB 1010 programozását. Az ABB RobotStudio® programozó szoftverének bővítményeként beszerezhető Robot Control Mate lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy számítógépéről vagy mobil táblagépéről programozási ismeretek nélkül mozgassa, tanítsa és kalibrálja az IRB 1010 robotot.

Az IRB 1010 kis mérete és egyszerűvé tett programozhatósága az oktatási célú alkalmazások előtt is új távlatokat nyit meg. Kompakt kialakítása révén az IRB 1010 alkalmas lehet oktatási célú osztálytermi felhasználásra, könnyű kezelhetősége pedig lehetővé teszi a tanárok és a diákok számára, hogy gyorsan elsajátítsák a programozáshoz és üzemeltetéshez szükséges készségeket. 

Az IRB 1010 jól kiegészíti az ABB csuklós karú ipari robotjainak átfogó kínálatát, mely a kis, közepes és nagy méretű robotokat egyaránt magában foglalja, beleértve a dolgozók mellé biztonsággal telepíthető együttműködő robotok egyre gyarapodó családját is. 

További információkért keresse fel a www.abb.com/robotics oldalt. 

Az ABB Robotics & Discrete Automation úttörő szerepet tölt be a robotika, a gépautomatizálás és a digitális szolgáltatások terén, az autóipartól az elektronikán át a logisztikáig innovatív megoldásokat kínálva az iparágak széles köre számára. A világ egyik vezető robotikai és gépautomatizálási beszállítójaként eddig már több mint 500.000 robotmegoldást szállítottunk le ügyfeleinknek. Vállalkozásuk méretétől függetlenül valamennyi ügyfelünket hozzásegítjük a termelékenység és a rugalmasság javításához, a termelés egyszerűbbé tételéhez, valamint a korábbinál jobb minőségű termékek előállításához. Ezzel pedig támogatjuk az átmenetet a jövő összekapcsolt és együttműködő gyára felé vezető úton. Az ABB Robotics & Discrete Automation a világ több mint 53 országában 100-nál is több telephelyen 11.000 főt meghaladó számban foglalkoztat munkavállalókat. go.abb/robotics  

Az ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) egy vezető globális technológiai vállalat, amely ösztönzi a társadalom és az ipar átalakulását egy hatékonyabb és fenntarthatóbb jövő megvalósítása érdekében. Az energetikai, robotikai, automatizálási és hajtás portfólióinak különböző szoftverekkel való összekapcsolásával az ABB kitolja a technológia határait, hogy ezzel a teljesítményt új szintre emelje. A kiválóságáról több mint 130 éve jól ismert ABB sikerességét a világ több mint 100 országban foglalkoztatott 105.000 munkatársa garantálja. 
www.abb.com  

Magyarországi vállalata, az ABB Kft. 1991-ben alakult és azóta az egyik vezető szállítóként van jelen a hazai közmű, valamint energetikai szektorban. 

ABB weboldal: http://new.abb.com/hu  
Facebook oldal: https://www.facebook.com/ABBMagyarorszag  
Instagram: https://www.instagram.com/abb_magyarorszag/  
YouTube: https://www.youtube.com/ABBMagyarorszag   

www.abb.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika, automata ; - ABB ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; YouTube ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Legújabb Cégfelvásárlás hírek:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből: