Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Vontatási kínálatának bővítéséhez az ABB felvásárolja a PowerTech Convertert

2022.09.26

Forrás: Momentum Communications Kft., ABB Sajtóközlemény
• A PowerTech Converter (PTC) a kiegészítő áramátalakítók és értékesítés utáni szolgáltatások vezető beszállítója a vasúti ágazat számára


•  Az akvizíció bővíti az ABB Vontatási üzletágának piaci hozzáférését és kiegészíti termékportfólióját

Az ABB bejelentette, hogy felvásárolja a PowerTech Converter (PTC) vállalatot, amely a könnyű vasúti járművek (LRV) és metrók kiegészítő áramátalakítóinak vezető beszállítója. Az akvizíció fontos része az ABB Motion külső növekedési stratégiájának.

Az RCP tulajdonában lévő PTC székhelye Berlinben, Németországban található, további telephelyei pedig Holzkirchenben, Németországban és Mount Olive-ban, az Egyesült Államokban vannak. A mintegy 280 alkalmazottat foglalkoztató vállalkozás 2021-ben körülbelül 60 millió eurós bevételt ért el. A tranzakció pénzügyi feltételeit nem hozták nyilvánosságra, és az ügylet várhatóan 2022 negyedik negyedévében zárul le, az illetékes szabályozó és antitröszt hatóságok engedélyétől függően.

„Az akvizíció révén az ABB bővíti erős jelenlétét a vasúti szegmensben, és jobb pozícióba kerül ahhoz, hogy kihasználja a növekedési lehetőségeket, melyek a fenntartható közlekedési megoldások iránti egyre növekvő ipari keresletből adódnak” - mondta Tarak Mehta, az ABB Motion elnöke.

„Izgatottan várjuk, hogy az ABB globális csapatában üdvözölhessük a PTC-t, örömmel támogatjuk az innovációjukat és növekedési útjukat. A PTC fejlett portfóliója, amely magában foglalja a szilícium-karbid (SiC) technológiával rendelkező PowerBriX-et, nagymértékben kiegészíti saját kínálatunkat, és lehetővé teszi a Vontatási üzletágunk számára, hogy a piacon a kiegészítő áramátalakítók egyik legátfogóbb választékát kínálja ügyfeleinek. Emellett a jövőben az ABB és a PTC közös erőfeszítései eredményeként az ügyfelek további technológiákból is profitálhatnak majd, amelyek az innovációra és az energiahatékonyabb megoldások fejlesztésére irányulnak” - mondta Edgar Keller, az ABB Vontatási divíziójának elnöke.

A kiegészítő átalakítók minden vasúti jármű alapvető részét képezik, mivel az utasok kényelmét elősegítő létfontosságú rendszerekhez szükséges energiát szolgáltatják, mint például a HVAC rendszer, a világítás, a biztonsági berendezések, az ajtók, valamint a jármű akkumulátorainak töltése.

Az ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) vezető globális technológiai vállalat, amely a társadalom és az ipar átalakítását segíti elő egy termelékenyebb, fenntarthatóbb jövő elérése érdekében. Azáltal, hogy a szoftvereket összekapcsolja a villamosítási, robotikai, automatizálási és mozgásportfóliójával, az ABB a technológia határait feszegeti, hogy új szintre emelje a teljesítményt. A több mint 130 éves kiválóságra visszatekintő múltjával az ABB sikerét több mint 100 országban mintegy 105.000 tehetséges munkatársának köszönheti. 
www.abb.com   

Magyarországi vállalata, az ABB Kft. 1991-ben alakult, és azóta az egyik vezető szállítóként van jelen a hazai közmű, valamint energetikai szektorban. 

ABB weboldal: http://new.abb.com/hu  
Facebook oldal: https://www.facebook.com/ABBMagyarorszag  
Instagram: abb_magyarorszag  
YouTube: https://www.youtube.com/ABBMagyarorszag   

Fontos figyelmeztetés a jövőre vonatkozó információkról
Ez a sajtóközlemény jövőre vonatkozó kijelentéseket tartalmaz a PowerTech Converter ABB általi felvásárlásával kapcsolatban. Az ilyen jövőre vonatkozó kijelentések olyan szavakkal írhatóak le, mint a tervezés, szándék, elvárás és más hasonló kifejezések. Ezek a jövőre vonatkozó kijelentések a jelenlegi várakozásokon alapulnak, és kockázatokkal, bizonytalanságokkal járnak, beleértve olyan tényezőket, amelyek késleltethetik, eltéríthetik vagy megváltoztathatják bármelyiküket, és amelyek miatt a tényleges eredmények és a kimenetel lényegesen eltérhetnek a jelenlegi várakozásoktól. Egyéb kockázatok mellett nem garantálható, hogy az akvizíció várható előnyei megvalósulnak. Egyetlen jövőre vonatkozó kijelentés sem garantálható. A sajtóközleményben szereplő, jövőre vonatkozó kijelentéseket az ABB üzleti tevékenységét befolyásoló számos bizonytalansági tényezővel együtt kell értékelni, különösen az ABB 20-F űrlapon közzétett éves jelentésében az óvatossági tényezőkkel kapcsolatos tárgyalásban meghatározottakkal együtt. Az ABB nem vállal kötelezettséget arra, hogy nyilvánosan aktualizálja a jövőre vonatkozó kijelentéseket, akár új információk, akár jövőbeli események, akár más okok miatt.

www.abb.hu    


Cégfelvásárlás, cégeladás ; NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika, automata ; - ABB ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: