Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Betöltés...

Az ABB Red Dot-díjat nyert a FlexPacker ipari delta robotjáért

2022.08.08

Forrás: Momentum Communications Kft., ABB Sajtóközlemény
• A rangos díjat a FlexPacker kompakt kialakításának minősége, innovációja és a termelékenység növelésére irányúló koncepciója miatt ítélték oda az ABB-nek
• A FlexPacker az első ipari delta robot, amely elnyerte a Red Dot-díjat


Az ABB ultragyors csomagolásra tervezett IRB 390 FlexPacker® delta ipari robotját választották a Red Dot Pro-duct Design (Piros Pont terméktervezési)  díjra; így az ABB-nek ez lesz a második olyan robotja, amely két egy-mást követő évben is elnyeri ezt a rangos díjat. 

A globális Red Dot termékdizájn díjakkal (Red Hot Design Awards) a terméktervezésben elért eredményeket is-meri el a több mint 50 nemzetközi dizájn szakértőből álló zsűri, amely évente több ezer pályaművet vizsgál és értékel. 2022-ben a Red Dot-díj zsűrije olyan termékeket keresett, amelyek kiemelkedő tervezési minőséget és magas fokú innovációt mutatnak – azaz olyan tulajdonságokat, amelyek a kezdetektől fogva meghatározóak vol-tak a FlexPacker fejlesztése során. A díj tükrözi a terméktervezés fontosságát a robotikában, mivel egyre több olyan automatizált megoldást vezetnek be a gyártás területén, amelyekben a robotok együttműködnek az embe-rekkel, és kiegészítik a szakmunkát, hogy ezáltal biztonságosabbá és fenntarthatóbbá tegyék a termelést.  

„Nagyon örülök, hogy az IRB 390 FlexPacker megkapta ezt a rangos díjat” - mondta Marc Segura, az ABB Roboti-ka üzletágának vezetője. „Szorosan együttműködtünk ügyfeleinkkel, és olyan robotot fejlesztettünk ki, amellyel kielégíthető a polcra kész csomagolású termék iránti megnövekedett kereslet. Az együttműködés és a tervezés során olyan innovatív megoldás született, amely a sebesség, a hasznos terhelés és az ügyesség ötvözésével lehetővé teszi az ügyfeleinek, hogy rugalmasabbá tegyék a gyártósorokat, és képesek legyenek kezelni a kis volumenű, nagyon változó és nehezebb súlyú termékek termelése iránt megnövekedett keresletet. A letisztult, egyszerű és modern esztétikai elveket követve az IRB 390-et úgy terveztük, hogy bizalmat keltsen a felhasználókban.”

A FlexPacker delta robotot kifejezetten ultragyors, nagy hasznosteher-kapacitású komissiózásra és hatékony cso-magolásra tervezték 15 kg-ig. Fejlesztése során különös hangsúlyt fektettek a polcra kész csomagolásra, amelynél a termékek függőlegesen helyezhetők el, így ideális az élelmiszer- és ital-, a gyógyszer- és a fogyasztási termékek csomagolási szegmensében. A négy vagy öt tengellyel felszerelt robot „megdöntő " („tilting”) tengelye növeli a rugalmasságot, így a másodlagos csomagolás gyorsabb és hatékonyabb.

A FlexPacker megjelenése tükrözi funkcionalitását, fehér festett bevonata esztétikailag is tetszetős, ugyanakkor könnyen tisztán tartható. A nagyon kevés vízszintes felület és az egyszerű, geometrikus forma megakadályozza a szennyeződések felhalmozódását, így segít fenntartani a működési sebességet és pontosságot.  

A zsűri a „letisztult dizájn, a minőség és az innováció” miatt dicsérte a FlexPackert, amely két új, több szabadságot biztosító csuklóval rendelkezik. A delta robot szokványos, párhuzamos karjainak radikális újra tervezésének eredményeként ezek a csuklók nagyobb merevséget biztosítanak a megnövelt terhek elviseléséhez, lehetővé téve a FlexPacker számára, hogy több vagy nehezebb tárgyat vegyen fel, vagy hogy nagyobb, kifinomultabb fogókat használjon. A csuklók tömítettek, így a robot élettartama alatt karbantartást nem igényelnek.

A FlexPacker delta robot a harmadik ABB által gyártott robottípus, amely elnyerte a Red Dot formatervezési díjat. A díjat 2021-ben a GoFaTM együttműködő robotnak, illetve 2011-ben a YuMi® kétkarú, együttműködő robotnak is odaítélték. Az ABB több mint két évtizede vezető szerepet tölt be a delta robotok szegmensében, de a FlexPac-ker az első ipari delta robot, amely elnyerte a díjat. A FlexPacker robottal az ABB a "pick and pack" (komissiózási és csomagolási) megoldások növekvő trendjére is válaszol, amelyekkel helyet lehet megtakarítani, mivel segítsé-gükkel két hattengelyes robotot egyetlen öttengelyes egységgel ki lehet váltani. 

Az ABB Robotika és Gyártásautomatizálás üzletága úttörő szerepet tölt be a robotikában, a gépautomatizá-lásban és a digitális szolgáltatásokban.  Innovatív megoldásokat szállít az iparágak széles köre számára, az autó-gyártástól az elektronikán át a logisztikáig. A világ egyik vezető robotikai és gépautomatizálási szállítójaként már több mint 500.000 robotikai megoldást szállítottunk világszerte. Segítünk vevőinknek, hogy javítsák a létesítmé-nyeik termelékenységét, rugalmasságát, folyamataik egyszerűsítését, és fokozzák a termékeik minőségét. Támo-gatjuk átállásukat a jövő gyárára, amelyet a kollaboratív robotika és a hálózatra kapcsolt eszközök jellemeznek majd. Az ABB Robotika és Gyártásautomatizálás üzletág több mint 11.000 főt alkalmaz a világszerte 53 országban működő több mint 100 egységében. www.abb.com/robotics 

Az ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) egy vezető globális technológiai vállalat, amely ösztönzi a társadalom és az ipar átalakulását egy hatékonyabb és fenntarthatóbb jövő megvalósítása érdekében. Az energetikai, robotikai, automa-tizálási és hajtás portfólióinak különböző szoftverekkel való összekapcsolásával az ABB kitolja a technológia határait, hogy ezzel a teljesítményt új szintre emelje. A kiválóságáról több mint 130 éve jól ismert ABB sikeressé-gét a világ több mint 100 országban foglalkoztatott 105.000 munkatársa garantálja. www.abb.hu

Magyarországi vállalata, az ABB Kft. 1991-ben alakult és azóta az egyik vezető szállítóként van jelen a hazai közmű, valamint energetikai szektorban. 

ABB weboldal: http://new.abb.com/hu  
Facebook oldal: https://www.facebook.com/ABBMagyarorszag  
Instagram: https://www.instagram.com/abb_magyarorszag/  
YouTube: https://www.youtube.com/ABBMagyarorszag   

www.abb.hu    


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika, automata ; - ABB ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Legújabb Cégfelvásárlás hírek:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 10.000 ipari hírből: