Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Betöltés...

Elektromobilitás Fejlesztő Központ létrehozása a Robert Bosch Kft-nél

2022.07.29

Forrás: Bosch, Sajtóközlemény
A gépjárműiparban az egyik legnagyobb trend az elektromobilitás (eMobility, EM), a Boschnál a járművek villamosítása világszerte az egyik stratégiai fókusz.


Az elektromobilitás technológiája jelentősen hozzájárul a jobb életminőséghez, mindenekelőtt a lokálisan tisztább levegő, és a jelentősen alacsonyabb forgalmi zajterhelés által. 

A járművek hajtásláncának villamosítása komoly hatással van a gépjármű egyéb rendszereire, valamint azok viselkedésére is. Ezek a hatások, kölcsönhatások jelenleg csak részben vagy egyáltalán nem ismertek, feltárásra várnak. A 2020-2.1.1-ED-2020-00062 számú projekt főbb feladatai a különböző járművek elektromos, valamint hibrid hajtásláncainak, továbbá egyéb specifikus rendszereinek fejlesztéséhez szükséges egyes tevékenységek megvalósítása. Az elektromobilitás témaköre lefedi a teljes mérnöki fejlesztési tevékenység területeit, a hardverfejlesztést (elektronikai és mechanikai), a szoftverfejlesztést, a rendszerfejlesztést, a validációt, az applikációt és a tesztelést, valamint az ezeket összefogó projektmenedzsmentet. A Bosch a tervek szerint képes lesz a járművek elektromos hajtásláncaihoz szükséges teljes energia-tárolási, energia-átalakítási, erőátviteli és szabályozási rendszert biztosítani.

A Robert Bosch Kft. Budapesti Fejlesztési Központjának célja, hogy az elektromos- és hibrid hajtásláncok, valamint az ehhez a technológiához kapcsolódó egyéb műszaki megoldások terén a Bosch csoport egyik legfontosabb kutatási és fejlesztési kampuszává váljon, illetve Közép-Kelet-Európa meghatározó K+F központjaként működjön hosszútávon.

A 2020-2.1.1-ED-2020-00062 számú projekt tervezett költségvetése 5.028.062.751 forint, ebből 1.504.974.650 forint vissza nem térítendő támogatás. A projekt a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alapból biztosított támogatással valósul meg.

A Budapesti Fejlesztési Központ a Robert Bosch Kft. részeként 2005-ben alakult, mintegy 3000 fejlesztőmérnökével ma már Európában – Németország után – a legnagyobb autóipari fejlesztési központ a Bosch csoporton belül. A Budapesti Fejlesztési Központ a Bosch világszintű fejlesztéseinek egyre hangsúlyosabb helyszíne, fontos szerepet játszik az automatizált- és az elektromos mobilitás fejlesztésében, emellett a Bosch csoport egyik legjelentősebb gépjárműelektronikai kutató-, fejlesztő- és tesztközpontja.

Címkék: Bosch, elektromos, mobilitas, meghajtas, fejlesztés, hibrid, projekt

Háttér információ 

A Bosch termékeivel 1898 óta van jelen Magyarországon. Az 1991-ben újjáalapított regionális kereskedelmi kft.-ből mára jelentős cégcsoport lett. Hazánkban a Bosch csoport nyolc önálló vállalat szoros stratégiai együttműködéseként Magyarország egyik legnagyobb külföldi ipari munkaadója. A 2021-es pénzügyi évben 1.711 milliárd forint teljes nettó árbevételt ért el, ebből a magyar piacra való csoporton kívüli értékesítésből származó árbevétele 273 milliárd forint volt. A magyarországi Bosch csoport több mint 17.000 munkatársat foglalkoztat (2021. december 31-én). Az egyes gyártó, kereskedelmi és fejlesztési egységekhez tartozó kereskedői és szervizhálózat a teljes országot lefedi.

A Bosch csoport különböző technológiák és szolgáltatások vezető nemzetközi szállítója. Világszerte mintegy 402.600 munkatársat foglalkoztat (2021. december 31-én) és 2021-ben 78,7 milliárd euró árbevételt ért el. A cégcsoport négy üzleti területen végzi tevékenységét, ezek a mobilitási megoldások, az ipari technika, a fogyasztási cikkek, valamint az energia- és épülettechnika. Vezető IoT-vállalatként a Bosch innovatív megoldásokat kínál az intelligens otthonokhoz, az ipar 4.0-hoz és a hálózatba kapcsolt mobilitáshoz. A Bosch fenntartható, biztonságos és izgalmas mobilitási megoldásokat nyújt partnereinek. Szakértelmét a szenzortechnológia, valamint a szoftverek és szolgáltatások területén, továbbá saját IoT-felhőjében hasznosítva kínál ügyfelei számára hálózatba kapcsolt, cross-domain megoldásokat egyetlen forrásból. A Bosch csoport stratégiai célja, hogy megkönnyítse a hálózatba kapcsoltságot olyan termékekkel és megoldásokkal, amelyek mesterséges intelligenciát (MI) használnak, vagy annak segítségével fejlesztettek, gyártottak. A Bosch csoport termékei és szolgáltatásai hasznos megoldásokkal javítják az élet minőségét. Az „Életre tervezve” szlogen ezt a világszerte elérhető technológiát jelenti. A Bosch csoport magában foglalja a Robert Bosch GmbH-t, annak mintegy 60 országban működő csaknem 440 leányvállalatával és regionális vállalataival együtt. Értékesítési és szolgáltatási partnereit is beleszámítva a Bosch globális gyártási és értékesítési hálózata a világ szinte minden országát lefedi. A Bosch csoport világszerte több mint 400 telephelye 2020 első negyedéve óta karbonsemleges. A jövőbeli növekedés alapja a vállalat innovatív ereje. A Bosch világszerte 128 telephelyen 76.100 munkatársat foglalkoztat a kutatás és fejlesztés területén, többek között 38.000 szoftvermérnököt.

További információért látogasson el honlapunkra: 
www.bosch.hu, iot.boschblog.hu, www.bosch.com, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.com, www.twitter.com/BoschPresse   


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika, automata ; Mesterséges intelligencia ; Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Bosch

Legújabb Cégfelvásárlás hírek:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 10.000 ipari hírből: