Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Betöltés...

Vízgyártási projekten dolgozik a Siemens

2022.07.22

Forrás: Siemens, Hírek
Szaúd-arábiai tengervíz-sótalanító üzemben vetik be a Siemens technológiáját.


Hazánkban ismeretlen szektorból kapott újabb megbízást a Siemens: Szaúd-Arábia egyik új vízsótalanító üzemét szereli fel a német cég a technológiai megoldásaival. A Shoaiba 5 nevű üzem 2023-ra készülhet el, és naponta hatszázezer köbméter víz tisztítására lesz alkalmas. Ez Budapest ivóvízszükségletének (a főváros és vonzáskörzete naponta négyszáz-négyszázötvenezer köbméter vizet használ fel) kb. másfélszeresét teszi ki, ezzel fognak a jövőben kiszolgálni 1,2 millió embert, Dzsidda és Mekka városai területén.

Az új projekt a tizedik tengervíz-sótalanító létesítmény a régióban, amely a Siemens technológiájával valósul meg.

A lezárt projektek közé tartozik a világ legnagyobb, napenergiával működő, ún. fordított ozmózis eljárást használó üzeme is. A 2017-ben, Al Kafdzsiban átadott létesítmény érdekessége, hogy az áramellátását egy közeli naperőmű segíti, így jól optimalizálható az energiaigényes sótalanítási eljárás erőforrás-felhasználása.

Növekvő piac

A Siemens membrántechnológiával, folyamatműszerezéssel, méréstechnikával, energiaelosztással, hálózati kommunikációval, szoftverekkel, automatizációs megoldásokkal segíti a vízsótalanító üzemek megvalósulását. A német cég az arab térségen kívül Izraelben és Spanyolországban foglalkozik ilyen projektekkel, illetve további piaci lehetőségeket lát Indiában, Kínában és az Egyesült Államokban.

www.siemens.hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Robot, automatika, automata ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens

Legújabb Cégfelvásárlás hírek:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 10.000 ipari hírből: