Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Az Amtrak további 50 Charger mozdonyt rendel a Siemens Mobilitytől

2022.06.24

Forrás: Siemens Mobility Hírek
¤ 2018-ban a vállalat már rendelt 75 mozdonyt, melyek közül az első 2022 februárjában állt forgalomba
¤ 2029-re 125 darab tisztább, gyorsabb és hatékonyabb mozdony kerül forgalomba


¤  A Charger mozdony a leghatékonyabb 4-es szintű utasszállító mozdony az iparágban  

¤  A mintegy 2 milliárd dollár értékű szerződés teljes összege magában foglalja az eredeti 850 millió dolláros szerződést is

Az Amtrak, az Egyesült Államok Nemzeti Vasúti Utasszállító Vállalata további 50 Charger mozdonyt rendelt a Siemens Mobilitytől. A 2018-ban megrendelt 75 mozdonnyal együtt, a 125 dízel-villamos jármű immár fontos eleme lesz az Amtrak fenntarthatósági kezdeményezésének, mivel ezek a járművek lényegesen környezetbarátabbak, mint az 1990-es évekbeli elődeik. A mintegy 2 milliárd dolláros szerződés teljes értéke magában foglalja az eredeti, 850 millió dolláros szerződést és tartalmazza a gyártást csakúgy, mint egy hosszú távú megállapodást a műszaki támogatásról, a pótalkatrész- és anyagellátásról. 

„Elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy folyamatosan keressük az új és innovatív technológiákat, amelyek megoldásokat kínálnak a szállítási igények kielégítésére, miközben csökkentik az egészségre és az éghajlatra gyakorolt hatásokat” – mondta George Hull, az Amtrak alelnöke és műszaki vezérigazgató-helyettese. „Az a célunk, hogy olyan megoldást kínáljunk az embereknek, ami ráveszi őket, hogy az autók és a repülők helyett a vasutat válasszák a nagyobb mértékű károsanyagkibocsátás sökkentése érdekében.”

„Az Egyesült Államok az egyik legfontosabb piacunk, megtiszteltetés számunkra, hogy ismét elláthatjuk az Amtrakot és utasait a legújabb fenntartható és intelligens vasúti technológiával. Az Amtrak újabb beruházása jól mutatja Amerika elkötelezettségét a fenntartható közlekedés iránt, amely fenntarthatóbb utazási lehetőséget kínál az utasoknak. Az USA-ban gyártott élvonalbeli mozdonyaink fontos szerepet fognak játszani a károsanyag-kibocsátás csökkentésében és a környezet védelmében az Egyesült Államokban” – ismertett Albrecht Neumann, a Siemens Mobility Gördülőállomány üzleti területének világszintű vezetője.

A Charger típusú mozdonyok az iparág legenergiatakarékosabb 4-es szintű utasszállító mozdonyai. Több mint 89 százalékkal kisebb a nitrogén-oxid-kibocsátásuk és 95 százalékkal kisebb a részecske kibocsátásuk, miközben kevesebb üzemanyagot is fogyasztanak, mint a kivonásra kerülő mozdonyok, és nagyobb, akár 201 km/h végsebességet is elérhetnek.

Az új mozdonyok elnevezése ALC-42 azaz „Amtrak  Long-distance (távolsági) Charger, 4200 lóerő teljesítmény”. Elsősorban az Amtrak P40 és P42 dízel-villamos mozdonyait váltják fel, amerlyek 30 évvel ezelőtt kerültek forgalomba, amikor még más károsanyag-kibocsátási szabványok voltak érvényben. Az első ALC-42-esek 2022 februárjában álltak forgalomba az Empire Builder útvonalon. A következő mozdonyok a jól ismert City of New Orleans útvonalon, a névadó város és Chicago között közlekednek majd.

Az ALC-42 mozdonyokat a Siemens Mobility észak-amerikai vasúti gyártó üzemében gyártják a kaliforniai Sacramentóban, és megfelelnek a Federal Railroad Administration Buy America szabványainak. Az üzem az egyik legnagyobb a kontinensen a maga nemében és az egyik legfenntarthatóbb is. 2,1 MWp teljesítményű napelemes telepet használ, amivel energiaigényének nagy részét a kaliforniai napból állítja elő. Az üzem része a Siemens Mobility nagyobb kiterjedésű egyesült államokbeli gyártóhálózatának, amely nyolc telephellyel, több mint 4000 alkalmazottal és 2000 amerikai beszállítóval rendelkezik, köztük a Cummins vállalat, amely az Indiana állambeli Seymourban gyártja a Tier-4 környezetvédelmi szintnek megfelelő dízelmotorokat a mozdonyokhoz.

Az eredeti sajtóhír itt érhető el: 
https://press.siemens.com/global/en/pressrelease/amtrak-orders-50-more-charger-locomotives-siemens-mobility  

www.siemens.hu   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; Solar, napenergia ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: