Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Betöltés...

A Hankook megnyitja a Technoringet, Ázsia legnagyobb tesztkomplexumát

2022.06.20

Forrás: Hankook Tire Sajtóközlemény
¤ Május 25-én új tesztpark nyílt Taeanban, Dél-Koreában
¤ A 125 futballpályányi területen 13 tesztpálya áll rendelkezésre
¤ A K+F infrastruktúra bővítése a jövő mobilitása és a Hankook termékek szolgálatában


Szöul, Korea / Neu-Isenburg, Németország, 2022. június 20. – 2022 május 25-én a prémium gumiabroncs-gyártó Hankook megnyitotta a Hankook Technoringet. A dél-koreai Taeanban létesített új tesztközpont 1,26 millió négyzetméteres területével, Ázsia legnagyobb ilyen létesítményeként a Hankook új fejlesztésű termékeinek csúcsszínvonalú kutatási és fejlesztési helyszíneként fog szolgálni.

A területen 13 tesztpályát alakítottak ki, amelyek lehetőséget biztosítanak minden termékkategória – így az elektromos járművekhez és szuperautókhoz gyártott gumiabroncsok – alapos teszteléséhez is. A tesztpályákat úgy tervezték, hogy minden járműtípus számára használható legyen: a szuperautókhoz, tehergépjárművekhez és buszokhoz is. A tesztlétesítmény egy irányítótoronnyal, irodaépületekkel, műhelyekkel, üzemanyagtöltő állomásokkal és – az elektromos járművek részére – töltőállomásokkal is fel van szerelve. A 37,1 méter magas irányítótorony egy integrált megfigyelőrendszer segítségével rögzíti a tesztfolyamatokat minden tesztelési területen és időjárási körülmények között.

A Hankook Technoring befejezésével a vállalat innovációs képességének további hajtóerejeként teljes körű kutatási és fejlesztési infrastruktúrát hozott létre. Az infrastruktúrát úgy tervezték, hogy az együttes működés a már meglévő létesítményekkel, többek között a globális központtal (Hankook Technoplex, Szöul, Korea), kifogástalan legyen. Ezen kívül a gyártó Finnország északi részén is rendelkezik egy saját tesztlétesítménnyel (Technotrac) a havon és jégen történő teszteléshez, valamint egyéb K+F központjai is vannak Németországban és az USA-ban. Az eredeti technológiákat a Hankook legmodernebb felszereltséggel rendelkező K+F központjában, a Hankook Technodome-ban fejlesztik és őrzik. A Hankook a kiterjedt K+F infrastruktúrát használja fel járműipari pozíciójának további erősítésére a jövőben. A Hankook Technoring a további műszaki fejlesztések fontos bázisaként és a gumiabroncs-iparág innovációs forrásaként szolgál majd. A tesztközpont egyaránt fontos szerepet tölt be az e-mobilitást és az önvezető járműveket érintő jövőbeni fejlesztésekben a csereabroncsok terén, valamint – a szükséges tesztkapacitásokkal – eleget tesz prémium autó-gyártók szigorú és sokrétű követelményeinek is.

A Hankook Technoringen a jelenlegi tesztekből gyűjtött adatokkal a vállalat digitális átalakulását is fel kívánja gyorsítani. A cég dolgozik egy Big Data elemzési platform kialakításán, hogy mesterséges intelligencián alapuló „Virtuális Optimalizálási Technológiát“ fejlesszen ki. A jövőben a Hankook adatbázist kíván létrehozni a legmostohább körülmények között tesztelt gumiabroncsok és járművek értékelési adataiból. Ezzel az adatbázissal a Hankook a „digitális ikertechnológia“ néven ismert technológiát terjeszti el. Ez a digitális gumiabroncs-tesztelés a pálya- és gépi tesztelés fontos kiegészítője, és megteremti a lehetőséget az abroncsok fejlesztési idejének lerövidítésére. A jövő mobilitása érdekében a Hankook így egyesíti a „valós tesztelést“ a virtuális tesztelés lehetőségeivel.

Ezenkívül a Hankook azt is tervezi, hogy aktívan kiterjeszti együttműködését a mobilitási vállalatokkal, kutatási és oktatási intézményekkel és start-up cégekkel. A Hankook Technoring csúcstechnológiás infrastruktúrájának felhasználásával az együttműködésen alapuló munka további technológiai fejlődéshez vezethet. Ily módon a vállalat nem csak saját kutatási és fejlesztési képességeit bővíti tovább, hanem a globális mobilitási technológia fejlesztéséhez is hozzájárul.

„A gumiabroncs az egyedüli olyan részegység egy járműben, amely érintkezésbe kerül az útburkolattal. Kulcsfontosságú szerepet tölt be a jármű teljesítményének, biztonságának, üzemanyag-felhasználási hatékonyságának és menetkényelmének maximalizálásában. Annak érdekében, hogy minden körülményhez a legjobb termékminőséget biztosíthassuk, nagyon fontos, hogy sokféle, változatos pályán történjen a tesztelés.“ – fejtette ki Hyunbum Cho, a Hankook & Company elnök-vezérigazgatója.

A Hankook Tire vállalatról 

A Hankook Tire világszerte innovatív, díjnyertes, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-ok, könnyű tehergépkocsik, teherautók és buszok, valamint a motorsport számára (mind a pályás versenyeken, mind pedig ralin résztvevő csapatoknak).

A Hankook Tire több mint 180 országba szállítja termékeit, és világszinten hozzávetőlegesen 20.000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja.

A vállalat mindent megtesz azért, hogy a legmagasabb szinten elégítse ki a vásárlói igényeket a termékek minősége, a technológiai kiválóság és a vezetési élmény területén, Ennek érdekében a Hankook folyamatosan befektet öt kutatás-fejlesztési központjába és nyolc gyártási egységébe. A Hannoveri Technológiai Központban az európai piac igényeire szabva fejlesztik az abroncsokat, különös tekintettel az európai prémium autógyártók első szerelésű abroncsaira.

A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A vállalatnak Ausztriában, Csehországban, Franciaországban, Hollandiában, Lengyelországban, Magyarországon, Nagy-Britanniában, Németországban, Olaszországban, Oroszországban, Spanyolországban, Svédországban, Szerbiában, Törökországban és Ukrajnában vannak képviseletei. A további európai országokban a cég termékeit regionális nagykereskedők terítik. A vállalat globális bevételének kb. 34 százalékát az európai piacokon és a FÁK országaiban realizált értékesítések adják. A Hankook Tire 2016 óta szerepel a világszinten elismert Dow Jones Fenntarthatósági Indexben (DJSI World).

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. A 885 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég jelenleg mintegy 3000 alkalmazottat foglalkoztat, és személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára gyárt gumiabroncsokat. A harmadik beruházási ütem 2015 tavaszán fejeződött be, ezzel a magyar gyár éves gyártókapacitása 19 millióra nőtt. A rácalmási gyárban készült termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és igényeinek is. A Hankook Tire Magyarország Kft. rendelkezik az IATF 16949:2016. minőségi, ISO 14001:2015. környezetvédelmi, ISO 22301 üzletmenet-folytonossági és az ISO 45001:2018. munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági tanúsítványokkal.

www.hankooktire.com/hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Múzeum, ipartörténet, veterán ; Autó, jármű, közlekedés ; Munkagép, haszongép ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; Ingatlan, építőipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Hankook Tire

Legújabb Cégfelvásárlás hírek:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 10.000 ipari hírből: