Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Betöltés...

A Schaeffler lerakta a központi labor alapkövét

2022.06.02

Forrás: Shaeffler Sajtóközlemény
• A Schaeffler központi laborja egy fedél alá hozza a vállalat legjelentősebb kompetenciáit és kulcsfontosságú technológiáit


• A több millió eurós beruházások erősítik a vállalat jövőjét és a német gazdaságot 

• A több, mint 17.000 négyzetméter bruttó alapterületű új épület, amelyben 15 labor található, és amely 360 dolgozónak jelent munkahelyet,  „zöld épületként” egy új szintet képvisel a fenntarthatóság tekintetében

Az autóipari és ipari beszállító Schaeffler letette egy új, korszerű központi labor alapkövét a Herzogenaurach-i telephelyen. A közel 80 millió eurós beruházással a 2025-ös ütemterv (Roadmap 2025) fontos eleme valósul meg. A vállalat a komoly kihívásokat jelentő piaci környezet ellenére is ragaszkodik ehhez a jövő szempontjából kiemelkedő jelentőségű projekthez. Az épület a a tervek szerint 2023-ra készül el, és 2024 elején veszik használatba.

„A központi labor nagy jelentőséggel bír a Schaeffler számára ahhoz, hogy hosszú távon is biztosítani tudja versenyképességét és sikerességét”- mondta Klaus Rosenfeld, a Schaeffler AG Igazgatótanácsának elnöke. „Az új épülettel a Schaeffler egyesíti a legjelentősebb kompetenciáit és kulcsfontosságú technológiáit a kutatás és fejlesztés területén, valamint erősíti Herzogenaurach-ot, a Schaeffler-csoport székhelyét. A központi labor létrehozása jel, hogy kiállunk a németországi telephelyek mellett és egyben jelzi, hogy ragaszkodunk a stratégiai célkitűzéseinkhez.”

A központi labor mellett a Schaeffler létrehoz továbbá egy hidrogéntechnológiai kompetenciaközpontot is Herzogenaurach-ban. Nemrégiben nyitott meg az autóipari és ipari beszállító a bajorországi Höchstadt an der Aisch telephelyén egy teljesen automatizált és digitalizált szerszámgyártó technológiai központot. Bühlben, a Schaeffler Autóipari technológiák üzletágának székhelyén egy, az egész világon egyedülálló e-mobility gyár jön létre. Ezek a Németországban megvalósuló beruházások hosszú távon munkahelyeket biztosítanak a holnap technológiáinak.

A központi labor és a jövő technológiái

A Herzogenaurach-i, több üzletágat is kiszolgáló központi labor a jövőben több, mint 17.000 négyzetméter bruttó alapterületén 15 labor és több, mint 360 dolgozó kap helyet. „A Schaeffler a kezdetektől fogva fontosnak tartja a nagy innovációs erőt és a fejlesztési kiválóságot”- mondja Uwe Wagner, a Schaeffler AG kutatás-fejlesztési vezérigazgatója. „A központi laborral hosszú távon erősítjük a szaktudásunkat és az új megoldásokkal alakítjuk az autóipari és ipari területeket. A fejlesztési folyamatokban rejlő szinergiáknak köszönhetően a Schaeffler technológiákat fog optimalizálni olyan, a jövő szempontjából fontos területeken, mint az e-mobilitás, a hidrogén vagy a megújuló energiák, és így még gyorsabban piacra dobhat új termékmegoldásokat.”

A központi labor a vállalat kutatási és fejlesztési tevékenységeinek széles spektrumát fedi le, mindenekelőtt a mérési, vizsgálati és kalibrálási technika, az anyagtechnológiák, valamint a kémiai, a bevonat- és nanotechnológiák, továbbá az élettartam optimalizálása és rendszermegbízhatóság területén. A fókusz a megfelelő nagyfelbontású mérési technikákkal (metrológia, kémia, fizika, elektronika és analitika) rendelkező anyagtechnológiákon, valamint a kémiai, valamint bevonat- és nanotechnológiákon van.

Prof. Dr.-Ing. Tim Hosenfeldt, a Központi Kutatási és Innovációs & Vállalati Kompetenciaközpont Központi Technológiák terület vezetője elmondja: „A központi labor egy olyan egyedülálló szolgáltatási kínálatot biztosít, amely egyesíti az elemző módszereket és a szakmai kompetenciákat, továbbá lehetővé teszi számunkra, hogy növeljük innovációs erőnket és gyorsaságunkat. Az épület mintaként szolgál a laborok területén: többek között nagyfelbontású analitikák és mérési technikák alkalmazását, valamint testre szabott anyagfejlesztéseket tesz lehetővé.” Az épületet a legújabb fenntarthatósági standardok alapján valósítjuk meg és úgynevezett „zöld épületként” a német DGNB-szabvány „arany” minősítése szerint fogjuk üzemeltetni. A központi labor a tervek szerint hozzáférhető lesz a vevők számára is. Ennek érdekében készül majd el egy, a digitalizációhoz és mesterséges intelligenciához kapcsolódó labor és bemutató terület.”

www.schaeffler.hu     


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Múzeum, ipartörténet, veterán ; Autó, jármű, közlekedés ; Robot, automatika, automata ; Mesterséges intelligencia ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Ingatlan, építőipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Schaeffler

Legújabb Cégfelvásárlás hírek:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 10.000 ipari hírből: