Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Betöltés...

Rangos dizájn díj

2022.06.13

Forrás: Toyota Central Europe Kft., Hírek
A Toyota megnyerte a 2022-es Car Design Award koncepciók kategóriáját a Compact Cruiser EV tanulmánnyal. A Toyota európai formatervezési központjában készült akkumulátoros elektromos terepjáró az első generációs Land Cruiser stílusjegyeit idézi fel letisztult.


Rangos dizájn díjat nyert a Toyota akkumulátoros elektromos koncepciója

A Toyota megnyerte a 2022-es Car Design Award koncepciók kategóriáját a Compact Cruiser EV tanulmánnyal. A Toyota európai formatervezési központjában készült akkumulátoros elektromos terepjáró az első generációs Land Cruiser stílusjegyeit idézi fel letisztult, futurisztikus köntösben, meglovagolva az életstílus jellegű elektromos járművek népszerűségi hullámát. Érdemes megjegyezni, hogy a nagy presztízsű díj mindhárom kategóriájának döntőjébe jutott egy-egy Toyota formaterv.

A Toyota tanulmányautója, a Compact Cruiser EV nyerte meg 2022-es a neves Car Design Award díjat.
A Toyota Nizzában található európai formatervezési központjában (Toyota ED2) készült Compact Cruiser EV-t tavaly decemberben mutatták be a tokiói Mega Weben.

„Már több mint 30 éve kutatjuk az elektromos autózást és ez idő alatt hosszú utat tettünk meg.” – fogalmaz Simon Humphries, a Toyota Design vezetője. „Az első találkozás átmeneti időszakát követően az emberek olyan zéró emissziós autókat akarnak majd, amelyek önmagukról és saját életstílusukról szólnak. A Compact Cruiser EV pedig tökéletes példát szolgáltat ehhez a trendhez.”

A Toyota erős terepjárós hagyományaiból merítő Compact Cruiser EV úgy készült, hogy gazdagabbá tegye célközönsége életét. A professzionális városi életet folytató fiatalokat szólítja meg, akik aktív kalandvággyal rendelkeznek – számukra egyedi, magával ragadó, mindenhová eljuttató, összkerékhajtású EV élményt nyújt. Határozott külső megjelenésének számos stíluseleme a legendás, első generációs Land Cruiserről érkezik, beleértve az ikonikus terepjárós sziluettet és az egyszerű, erőt sugárzó elemeket. 

A Car Design Award díjat a Toyota a milánói ADI Design Múzeumban vehette át az éves Milánói Design Hét programjának keretében, amely egybeesik a világszerte ismert Salone del Mobile Milánói Bútorkiállítással. A Fulvio Cinti, a több mint 30 éves Auto&Design magazin alapítója és főszerkesztője által 1984-ben létrehozott Car Design Award három kategóriában díjazza az autókat: sorozatgyártású autók, koncepciók, valamint márka formanyelv és arculat. A Car Design Award győzteseit 11 szakértőből álló nemzetközi zsűri választja meg, akik a világ legnevesebb autós magazinjaitól érkeznek. 

„A zsűri elnökeként megoszthatom, hogy az idei évben a Toyota minden kategória döntősei között jelen volt.” – árulja el Silva Baruffaldi, az Auto&Design szerkesztője. „A formanyelv mellett a sorozatgyártású autók között az Aygo Cross volt jelen és persze a díjnyertes Compact Cruiser EV-ről sem szabad megfeledkezni. Mivel a Car Design Award nem egy autót szólít meg, hanem a formatervezői csapatot, ezért az idei év egyértelműen a Toyota globális formatervezésének elismeréséről szól.”

www.toyota.hu    


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés ; - Toyota ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Legújabb Cégfelvásárlás hírek:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 10.000 ipari hírből: