Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Betöltés...

Okoskereszteződések a hatékony logisztikáért

2022.06.10

Forrás: AUDI Hungaria, Hírek
Győr, 2022. június 10. – A digitalizáció és a legkorszerűbb technológia alkalmazása az Audi Hungaria stratégiájának elemi részét képezik. A vállalat nagy hangsúlyt fektet az okos megoldások bevezetésére a gyártási és logisztikai folyamataiban egyaránt.


Az Audi Hungariánál már számos okosmegoldást alkalmaznak, amely most egy konszernen belül egyedülálló megoldással bővül: jelenleg 65 vezető nélküli szállítóeszköz (fahrerlose Transportfahrzeuge – FTF) van úton a gyártósorok és a logisztikai területek között, melyek számára a vállalat speciális okoskereszteződéseket alakított ki.

„A gyártósori anyagellátásban már évek óta sikeresen üzemelnek az FTF-ek, amelyek a technológia terjedésével egyre több csarnokban és útvonalon jelennek meg. A növekvő forgalom áthalad kereszteződéseken, kapukon, így elengedhetetlenné vált egy gyártóktól független irányítási rendszer, ez hívta életre az okoskereszteződést. Ez a megoldás jelenleg egyedülálló a konszernben, amelynek segítségével hatékonyan tudjuk irányítani a teljes belső automatizált és nem automatizált logisztikai forgalmat”, mondta Robert Buttenhauser, az Audi Hungaria motorgyártásért felelős igazgatósági tagja.

De mitől igazán „okosak” ezek a kereszteződések? Az alapot a hagyományos közlekedésben nyert tapasztalat adta, megvalósításában az IT, a gyártervezés és logisztika szakterületei működtek szorosan együtt.

Az FTF-ek wifi-hálózaton kommunikálnak a rendszer további szereplőivel. Mielőtt odaérnek egy kereszteződéshez vagy kapuhoz, egy rögzített ponton jelzik a vezérlőnek az áthaladási igényüket, a vezérlő pedig programozott választ ad. Ha szabad a kereszteződés, kinyitja a kapukat, és áthaladási engedélyt ad, a másik irányból érkezők jelzőlámpáit pedig pirosra váltja. Ha egy másik FTF korábban jelezte az érkezését, a vezérlő addig nem ad szabad jelzést másnak, amíg a kereszteződés ismét szabaddá nem válik.

Jelenleg összesen negyven okoskereszteződés található az Audi Hungaria motorgyártó csarnokában, amelyek száma várhatóan tovább növekszik a jövőben.

www.audi.hu    


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés ; - Audi ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika, automata ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Legújabb Cégfelvásárlás hírek:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 10.000 ipari hírből: