Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Betöltés...

Jelentősen nőtt a Lidl fenntartható termékei iránti kereslet

2022.06.09

Forrás: Lidl Sajtóközlemény
Tovább bővűl a karbaonsemleges kínálat


Budapest, 2022.06.09. – Tovább bővíti karbonsemleges kínálatát a Lidl. A vállalat időszakos textilpalettájában olyan női- és gyermekruhákat kínál, melyek nemcsak karbonsemlegesek, hanem tanúsítottan fenntarthatóak is. Az áruházlánc, megújult nemzetközi nyersanyag-stratégiájával összhangban, kiemelt hangsúlyt helyez a felelős választék kialakítására, mely egyre népszerűbb a vásárlók körében. Ezt mutatja az is, hogy az értékesített fenntartható termékek aránya 2021-ben 81 százalékkal nőtt az előző évhez képest az áruházlánc saját márkás szortimentjét tekintve.

A felelős vásárlói döntések fontos szerepet játszanak a negatív környezeti hatások csökkentésében. A Lidl számos intézkedést hoz annak érdekében, hogy vásárlói minél több fenntarthatósági kritérium szerint és minél szélesebb kínálatból választhassanak a boltok polcairól. Ezt a célt szolgálja a már elérhető vegán Vemondo karbonsemleges termékkínálat mellett, olyan új, karbonsemleges textiltermékek bevezetése, melyek előállítása és gyártása is tanúsítottan megfelel a fenntarthatósági szempontoknak. Emellett elérhető a W5 Nature termékcsalád két karbonsemleges terméke is, méghozzá az Ecetes tisztítószer és az Edényöblítő, melyek csomagolása nemcsak teljes mértékben újrahasznosítható, hanem 100%-ban újrahasznosított műanyagból is készült. Nemzetközi klímavédelmi projektek teszik lehetővé a Lidl számára, hogy e termékek gyártása, szállítása és ártalmatlanítása során keletkező kibocsátások semlegesítésre kerüljenek. A vállalat folyamatosan vizsgálja annak lehetőségét, hogy hogyan lehet hosszú távon elkerülni, csökkenteni vagy ellentételezni a CO2-kibocsátást az ellátási láncban, és így fokozatosan további karbonsemleges termékeket kínálni az egyre tudatosabb vásárlóinak.

Ezenfelül a diszkontlánc a fenntartható alapanyagból készült termékválasztékának szélesítésével is szeretné támogatni fogyasztóit abban, hogy vásárlásaik során felelősen járhassanak el és választásaikkal aktívabban járulhassanak hozzá a környezetvédelemhez, saját ökológiai lábnyomuk mérsékléséhez. Termékfejlesztései során a Lidl az új, nemzetközi nyersanyag-stratégiáját követi, mely a kritikusnak minősített nyersanyagok – úgy, mint a halak, kávé, kakaó, magvak, zöldségek és gyümölcsök, pálma(mag)olaj, rizs, szója, tea, virágok és növények, cellulóz és pamut – esetében konkrét célokat és intézkedéseket határoz meg annak érdekében, hogy beszerzése még fenntarthatóbb legyen.
Azért, hogy a vásárlók minél könnyebben meghozhassák tudatos döntéseiket a klímavédelem érdekében, a Lidl a csomagoláson és akciós újságjában is külön jelöléssel jeleníti meg karbonsemleges termékeit.

Nyersanyag-beszerzési politikánkat és karbonsemleges termékeinkről bővebb információt a vállalat honlapján olvashat.

Lidl Magyarországról
Az 1930-as években, Németországban alapított Lidl hazánk egyik legdinamikusabban fejlődő élelmiszerlánca. A Lidl Magyarországon 2004-ben nyitotta meg első logisztikai központját és 12 üzletét, ma pedig már 191 áruházzal van jelen hazánkban, és több mint 7.000 munkavállalót foglalkoztat. A vállalat 2004-es magyarországi piacra lépése óta töretlenül fejlődik: nem csak a diszkont szegmensben ért el vezető szerepet, de forgalmát tekintve az élelmiszer kiskereskedelmi láncok között is a legdinamikusabb növekedést tudhatja magáénak.

A vállalat emellett különös figyelmet fordít a magyar beszállítókra, a magyar gazdaság támogatásának és fejlesztésének jegyében, ennek köszönhetően termékeinek közel 60 százalékát magyar beszállítóktól szerzi be.

www.lidl.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; Élelmiszer ; - Lidl ; FMCG, kereskedelem ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Legújabb Cégfelvásárlás hírek:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 10.000 ipari hírből: