Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Betöltés...

A TotalEnergies újabb lépést tesz a műanyag újrahasznosításért

2022.06.09

Forrás: Stern Communications - Total Sajtóközlemény
A cég a New Hope Energy partnereként vesz részt a korszerű újrafeldolgozási projektben
A TotalEnergies és a New Hope Energy – a vegyi újrahasznosítás úttörője – megállapodást kötöttek, melynek értelmében a New Hope Energy fejlett újrahasznosító üzemet épít.


Ennek célja, hogy az elhasználódott műanyaghulladékot újrahasznosított alapanyaggá alakítsák át, amelyet a TotalEnergies megvásárol, majd kiváló minőségű polimerekké alakít át. Az újrahasznosított anyagokból  élelmiszeripari csomagolások készíthetőek. 

Az üzem várhatóan 2025-ben kezdi meg a termelést, és a Lummus Technology-val közösen kifejlesztett, szabadalmaztatott pirolízis technológiát használja majd. Ezzel évente több mint 310.000 tonna vegyes műanyaghulladékot dolgoz fel és alakít át a vállalat, amelyet egyébként hulladéklerakóba vagy égetőbe kerülnének. A TotalEnergies 100.000 tonna újrahasznosított alapanyagot fog felhasználni texasi termelési egységeiben, hogy olyan kiváló minőségű polimereket állítson elő, amelyek alkalmasak élelmiszeripari csomagolások előállítására.

"Örülünk, hogy a New Hope Energy-vel együttműködhetünk, mert ez egy ígéretes technológiai fejlődési lehetőség. Ez a projekt egy újabb jelentős lépés a műanyag újrahasznosítás kihívásának megoldása és az újrahasznosított polimerek előállítására vonatkozó célunk elérése érdekében" - mondta Valérie Goff, a TotalEnergies polimerekért felelős vezető alelnöke. 

"A TotalEnergies tisztában van azzal, hogy az újrahasznosítás kiterjesztése szükségessé vált világszerte. A 2030-ra kitűzött, 30%-os megújuló polimerek használatára vonatkozó céljuk a körforgásos gazdaság iránti elkötelezettségük ékes bizonyítéka" - mondta Rusty Combs, a New Hope Energy vezérigazgatója, majd így folytatta: "A Lummusszal való partnerségünk lehetővé tette számunkra, hogy biztosítsuk a projekthez  szükséges hátteret, és támogassuk őket ebben a küldetésben."

"A további felhasználás érdekében a műanyaghulladékok átalakítása kritikus lépés a hatékony körforgásos gazdaság megvalósításához. A TotalEnergies számára kiemelten fontos fenntarthatósági célkitűzéseinek elérése, integrált feldolgozási megoldásaink pedig pontosan ezeket a célokat szolgálják” - mondta Leon de Bruyn, a Lummus Technology elnök-vezérigazgatója.

www.total.hu 


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; Ingatlan, építőipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Legújabb Cégfelvásárlás hírek:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 10.000 ipari hírből: