Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Betöltés...

Suzuki külmotorral vásárolhatók meg a Magyar Formatervezési Díjon elismert kézműves hajók

2022.06.03

Forrás: Magyar Suzuki Zrt., Sajtóközlemény
A győri Duna Hajók és a Magyar Suzuki hajós üzletágának közös bemutatóterme, szervize és márkakereskedése hiánypótló a térségben


Győr, 2022. június 3. – Partnerségre lépett a Magyar Suzuki Marine üzletága a győri Duna Hajókkal. Az együttműködés eredményeként a saját fejlesztésű, a Magyar Formatervezési Díjon is elismert Duna 6.1 Cabin kompakt hajómodell a jövőben nemcsak elektromos, hanem benzines, Suzuki külmotorral felszerelt változatban is elérhető lesz. A két cég közös bemutatóterme Győrben az Ikrényi úton nyitott meg. Az új márkakereskedés és szerviz hiánypótló a megyeszékhelyen.

A Magyar Suzuki 1999 óta forgalmaz Magyarországon hajómotorokat, alkatrészeket, illetve hajós kiegészítőket. A Suzuki Motor Corporation Közép-Kelet-Európa disztribútoraként 12 ország, 22 partnerét szolgálja ki. A Duna Hajók 1998-ban kezdett a magas minőségű asztalosmunkák mellett szabadidős és sporthajó gyártással foglalkozni. 

Megugrott az érdeklődés a hajózás iránt 

A Magyar Suzuki Marine üzletágának értékesítési adataiból jól látni, hogy a magyar és európai piacokon is jelentősen megnövekedett a hajómotorok, alkatrészek és kiegészítők iránti kereslet. Manapság már nemcsak hajómotorokat, hanem kormánykereket, különböző műszereket és navigációt is értékesít a hazai üzletág. 

A Duna Hajók – amely 100 százalékban magyar tulajdonú vállalkozás -, is érzékeli, hogy ügyfélköre egyre határozottabb elképzelésekkel keresi meg őket. Az extra kivitelű, TOP felsőkategóriás, kézműves hajók felújítása mellett olyan saját fejlesztésű magyar hajó megépítése felé is nyitottak, amely folyó és álló vizeken, hazai és nemzetközi piacokon egyaránt megállja a helyét. 2020-ban mutatták be elektromos hajtásrendszerrel a Duna 6.1 Cabin hajómodellt. A hajó kézzel gyártott teakfa fedélzetével, belső bútorzatával felkeltette a design szakma érdeklődését is. 2020-ban bekerült a legrangosabb hazai designdíj, a Magyar Formatervezési Díj kiállított művei közé termék kategóriában. Az ügyfelek igényeit figyelembe véve a jövőben azonban nemcsak elektromos, hanem a Suzuki Marine üzletágának jóvoltából benzines, külmotoros változatban is elérhető lesz.

Nagyobb belső tér marad külmotor alkalmazásával

„Bebizonyosodott, hogy a Duna 6.1 esetében a külmotoros változat a jó választás a hajó konstrukció és a nagy belső nyitott tér fenntartása miatt. Azért a Suzukit kerestük meg az együttműködés lehetőségével, mert a két cégnek azonos a hitvallása: termékeinknél a hagyományok tisztelete mellett az esztétikai igény és az innovatív gondolkodás is megjelenik a legmagasabb minőség elérésével” – fogalmazott Győrffy Péter, a Duna Hajók ügyvezető igazgatója.

Felismerve a növekvő igényeket és a térségben tapasztalható hiányt, közösen hajós bemutatótermet, márkakereskedést, illetve szervizt nyitottak az Ikrényi úton.

„A vásárló a tervezéstől a készre szerelt hajómodellig minden lépést egy helyen intézhet, amely végén egy egyedi, kézzel készített vízi járművet kap a térség piacvezető hajómotorjával és egyéb kiegészítőkkel felszerelve. Úgy gondoljuk, az együttműködés nemcsak a két cégnek jelentős mérföldkő. A képviselettel el tudjuk érni Győr-Moson-Sopron megye és a térség széles körű kiszolgálását” – tette hozzá Krisztián Róbert, a Magyar Suzuki Zrt. kereskedelemért és értékesítésért felelős operatív igazgatója.

Céginformáció
A Magyar Suzuki Zrt.-t 1991-ben alapították, és azóta is a japán anyavállalat egyetlen európai gyártóegysége. A cég partnereinek, beszállítóinak, valamint a 78 tagú országos márkakereskedői hálózatának köszönhetően hozzávetőlegesen 10.000 munkavállaló megélhetéséhez járul hozzá.

Az esztergomi gyár 1992 októberében kezdte meg a termelést. Itt készülnek – immár hibrid változatban is – a Vitara és az új S-CROSS modellek. A vállalat olyan távoli országokba is szállít, mint Mexikó, Új-Zéland vagy Japán. A hazai és nemzetközi piacra készülő gépjárművek gyártásán kívül a társaság importált Suzuki gépkocsik, motorkerékpárok és hajómotorok értékesítésével is foglalkozik. A vállalat a 2020-as adatok alapján az ország 12. legnagyobb árbevételű cége.

A Magyar Suzuki Zrt. 2021-ben ünnepelte alapításának 30. évfordulóját. A vállalat a kezdetektől fogva teljeskörű gyártótevékenységet folytat Magyarországon. Megalakulása óta mintegy 3,7 millió Suzuki készült Esztergomban.

A hajómotoros üzletág évről-évre kiemelkedő aktivitással van jelen a piacon és vezető szerepet tölt be a hazai hajózás motorizálásában, 2017 őszétől pedig Magyarországról irányítják az Észtországba, Lettországba, Litvánia, Fehéroroszországba, Csehországba, Szlovákiába, Romániába, Szerbiába, Bulgáriába, Montenegróba és Albániába irányuló üzleti és kereskedelmi tevékenységeket is.

Jelentős szerepet játszik a régió motorkerékpár-kereskedelmében is: az esztergomi központ Magyarországgal együtt összesen tizennégy ország (Csehország, Szlovákia, Szlovénia, Horvátország, Szerbia, Románia, Bosznia-Hercegovina, Koszovó, Montenegró, Azerbajdzsán, Lettország, Észtország, Albánia) piacát látja el.

www.suzuki.hu    


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés ; - Suzuki ; Munkagép, haszongép ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Legújabb Cégfelvásárlás hírek:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 10.000 ipari hírből: