Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Betöltés...

Bemutatkozik az új Mercedes-Benz GLC

2022.06.03

Forrás: Mercedes-Benz, Sajtóinformáció
Dinamikus, erőteljes és exkluzív, elektrifikált hajtáslánccal - Az új Mercedes-Benz GLC


Az új GLC a Mercedes-Benz sikeres SUV családjának legdinamikusabb modelljeként a modern, sportos luxust testesíti meg. Ezt már első pillantásra is kihangsúlyozza a formaterv, amely egyedi arányokkal, tekintélyes felületekkel, precízen futó élekkel és letisztult, minőségi belső térrel nyújt kiemelkedőt. A GLC kizárólag hibridként érhető el: akár több mint 100 kilométeres tisztán elektromos hatótávot lehetővé tevő plug-in vagy 48 V-os mild hibrid kivitelben. A GLC minden terepen otthon van, kiemelkedő kényelmet és dinamizmust nyújt. Utóbbit fokozza az új hátsótengely-kormányzás, amely még fordulékonyabbá teszi. Az utakról letérve pedig a széria 4MATIC összkerékhajtás, az „átlátszó motorháztető” és a plug-in modellek szinte hangtalan elektromos hajtása teszi még kiemelkedőbbé a modellt.

Egyedi arányok és klasszikus SUV megoldások, például krómozott aláfutásgátló és tetősínek, valamint határozott élek teremtenek tökéletes összhangot az elegancia, a sportosság és a terepjárós hangulat között. Az új fényszórók közvetlenül a hűtőrácshoz csatlakoznak, kihangsúlyozva az autó szélességét. Az opcionális DIGITAL LIGHT esetében négy kiegészítő nappali menetfény is társul a klasszikus megoldáshoz. A széria AVANTGARDE külső további látványeleme a króm kerettel rendelkező hűtőrács.

A GLC a Mercedes-Benz sikeres formuláját viszi tovább a modern, sportos, luxusban bővelkedő belső térkialakítással. A műszerfal vízszintesen két részre oszlik és nagyméretű díszítőelemnek ad helyet, amely fölé lebegő hatást keltve emelkedik a központi kijelző. A látványos üléskialakítás és a modern ajtópanelek még tovább emelik a belső tér minőségi összhatását.

A legújabb generációs MBUX infotainment rendszer két nagyméretű kijelzővel és szériafelszereltségként teljes képernyős navigációval teszi még intelligensebbé a belső teret. Az MBUX Smart Home funkció révén pedig a GLC tulajdonosa saját otthonának vezérlőközpontjaként is használhatja a járművet.

Az MBUX rendszer teljes mértékű integrációt tesz lehetővé a legnagyobb zenei streamszolgáltatókkal, emellett pedig személyre szabott hírszolgáltatást is kínál. Az opcionális Burmester® surround audiorendszer személyre szabott hangélményeket kínál 15 prémium hangszóróval és 710 Watt összteljesítménnyel.

A GLC megújulásának egyik kulcsfontosságú elemét adják a hajtásláncok, amelyek minden esetben elektromos rásegítéssel rendelkeznek. A kínálat magját négyhengeres benzin- és dízelmotorok adják, amelyekből négy változat mild hibridként, integrált ISG generátorral lesz elérhető. A plug-in hybrid kínálat egészen 381 lóerős teljesítményt és 750 Nm-es csúcsnyomatékot biztosít, ráadásul minden változat több mint 100 kilométer tisztán elektromos hajtásra képes egyetlen feltöltéssel. Ez pedig már bőven elegendő az átlagos napi távok teljesen elektromos megtételére. A továbbfejlesztett hibrid vezérlési program még nagyobb mértékű elektromos hajtást tesz lehetővé, hosszú utat tervezve pedig automatikusan előnyben részesíti a lakott területen történő elektromos használatot.

Sokoldalú az úton és onnan letérve is: a GLC terepjáró tulajdonságai jelentős fejlődést mutatnak a kedvezőtlen időjárási körülmények és a burkolatlan utakkal tarkított szakaszok esetében. Ezek közé tartozik az off-road kijelzés, a 360 fokos kamera által átláthatóbb képet biztosító „átlátszó motorháztető” megoldás, valamint a továbbfejlesztett vezérlőrendszereknek köszönhetően a kiváló tapadás és irányíthatóság, akár tisztán elektromos közlekedésnél is.

A kényelem és a dinamika területén különösen sokat fejlődött a GLC, köszönhetően az új négylengőkaros első és többlengőkaros, független hátsó futóműnek. Már az alap futómű is különösen sokoldalúvá és élvezetessé teszi a vezethetőséget, de az opcionális AIRMATIC légrugózás még nagyobb tartományban alkalmazkodik a kihívásokhoz.

Az új GLC menetdinamikáját és stabilitását jelentősen fokozza az opcionális hátsókerék-kormányzás, amely közvetlenebb irányítást eredményez. Az akár 4,5 fokos szögben elforduló hátsó kerekek 80 centiméterrel, 11 méteresre rövidítik a fordulókört.

Az új GLC légellenállási együtthatója két századdal jobb, mint a korábbi modellé. A 0,29-es Cd érték nem csak az üzemanyag-hatékonyságnak kedvez, de a zajszintet is csökkenti. Emellett további zajszigetelési megoldások teremtenek még nyugodtabb, hamisítatlan Mercedes-Benz atmoszférát a belső térben.

A Vezetői segédrendszerek csomag legújabb generációja újabb és továbbfejlesztett funkciókat egyaránt tartalmaz. A DIGITAL LIGHT fényszórórendszer figyelmeztetéseket és segédvonalakat világít az úttestre, segítve a biztonságos közlekedést. A továbbfejlesztett kényelmi rendszerek kibővített hangulatvilágítással és új panoráma napfénytetővel fokozzák a belső tér hangulatát és térérzetét. Az opcionális multikontúr ülések kibővített masszázsfunkciókkal állnak az utazók rendelkezésére. Az új GLC vontatás esetén is ideális partner. A megújult vontatás menü és vontatási útvonaltervező nagymértékben megkönnyíti a használatot, akárcsak a széria 4MATIC összkerékhajtás, amely jelentősen növeli a tapadást.

www.mercedes-benz.hu    


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés ; - Mercedes ; Robot, automatika, automata ; Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Legújabb Cégfelvásárlás hírek:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 10.000 ipari hírből: