Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Betöltés...

Új biztonsági rendszer felel a járókelők és kerékpárosok védelméért

2022.06.01

Forrás: Volvo Trucks Sajtóközlemény
A Volvo Trucks új biztonsági rendszert vezet be a járművek két oldalán lévő holtterekben tartózkodók védelme érdekében.


Az új biztonsági rendszer a jármű két oldalán lévő radarok segítségével észleli, amikor a forgalom egyéb résztvevői a jármű holtterében tartózkodnak.

A forgalmas közutakon még a legtapasztaltabb sofőrnek is nagy kihívást jelent, hogy mindent észleljen, ami a jármű környezetében történik. A Volvo Trucks most egy új biztonsági rendszert vezet be az ilyen stresszes helyzetek megkönnyítésére. A tehergépjármű mindkét oldalára elhelyezett radarok segítségével az új biztonsági rendszer észleli, amikor a forgalom egyéb résztvevői, mint például a kerékpárosok, a jármű holtterébe kerülnek.

“A baleset sajnos a másodperc törtrésze alatt megtörténhet. Évtizedek óta folytatunk kutatásokat valós, megtörtént balesetek vizsgálatával, és büszkén mondhatjuk, hogy ez az új rendszer hatékonyan támogatja a járművezetőt a potenciális balesetek megelőzésében” – mondja Anna Wrige Berling, a Volvo Trucks közlekedés- és termékbiztonsági igazgatója.
 
Az új, oldalirányú ütközés elkerülését támogató rendszer figyelmezteti a sofőrt arra, amikor valaki a jármű holtterében tartózkodik, úgy, hogy a megfelelő oldali visszapillantó tükörbe épített piros fényjelzés felvillan. Ha a sofőr az irányjelző bekapcsolásával az adott oldal felé jelzi kanyarodási szándékát, a piros fényjelzés villogni kezd, és a rendszer hangjelzést is kibocsát a potenciális ütközés oldaláról. Ezzel a járművezetőt figyelmezteti a fennálló veszélyre, aki így fékezéssel utat engedhet a holttérben tartózkodónak.
 
“A Volvo Trucks hosszútávú célja a forgalmi balesetek számát nullára csökkenteni, a biztonság pedig minden tevékenységünk középpontjában áll. Ez a biztonsági rendszer egy újabb példája annak, hogy mennyire komolyan dolgozunk a kitűzött célunk eléréséért” – foglalja össze Anna Wrige.

Az új biztonsági rendszer az idei év szeptemberétől lesz elérhető a dízel-, gáz- és elektromos meghajtású Volvo FH, FM és FMX modellekben. A Volvo FL és FE modellek 2023-ban kapják meg a legújabb biztonságtechnikai fejlesztést.

A Volvo Trucks teljes szállítási megoldásokat kínál professzionális és üzleti szemléletű ügyfeleinek, középkategóriás és nehéz teherautók teljes skáláját kínálva. Az ügyfelek támogatását több mint 130 ország 2.200 kereskedéséből és szervizéből álló globális hálózat biztosítja. A Volvo teherautók összeszerelését világszerte 13 országban végzik, 2021-ben körülbelül 123.000 Volvo teherautót adtak át a világon. A Volvo Trucks a Volvo Csoport része, amely a világ egyik vezető gyártója a teherautók, az autóbuszok, az építőipari gépek, valamint a hajózási és ipari alkalmazású meghajtórendszerek területén. A Volvo Csoport finanszírozási és szervizelési megoldásokat is kínál. A Volvo Trucks munkája a vállalat alapértékein – minőség, biztonság és környezetvédelem – alapul.

www.volvotrucks.hu     


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés ; Munkagép, haszongép ; - Volvo Trucks ; Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás

Legújabb Cégfelvásárlás hírek:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 10.000 ipari hírből: