Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Betöltés...

Megszínesíti a vezetés élményét: a BMW 1-es sorozat és a BMW 2-es Gran Coupé Edition ColorVision különkiadása

2022.05.26

Forrás: BMW Sajtóközlemény
A prémium kompakt modellek élénk stílusát exkluzív kiegészítők és felszereltségi tételek fokozzák tovább: 2022 júliusától az M Sport csomag alapjain rendkívül magas minőségű, metál karosszériafényezési árnyalatok és exkluzív, kéttónusú bőrkárpitok válnak elérhetővé.


A BMW prémium kompakt modelljeinek új különkiadása ideális belépőt kínál a bajor prémiummárka végtelenül színes, élményekkel teli világába. A BMW 1-es sorozat és a BMW 2-es Gran Coupé a márkára jellemző vezetési élményt most minden korábbinál látványosabb formában testesíti meg: az Edition ColorVision különkiadás olyan célzott stílusjegyeket és tételeket tartogat, amelyek nem csupán a modellek sportos kisugárzását, de atletikus vezethetőségüket is nyomatékosítják. A különkiadás alapja a prémium kompakt modellekhez megrendelhető M Sport csomag, amelyekhez rendkívül magas minőségű, metál karosszériafényezési árnyalatokat és exkluzív, kéttónusú bőrkárpitokat álmodtak meg a készítők. Az Edition ColorVision különkiadás a BMW 1-es sorozat és a BMW 2-es Gran Coupé palettáján válik elérhetővé 2022 júliusától.

Exkluzív kiegészítőinek és felszereltségi tételeinek köszönhetően az Edition ColorVision különkiadás a BMW 1-es sorozat és a BMW 2-es Gran Coupé összetéveszthetetlen stílusjegyeire helyezi a hangsúlyt: elegánsan sportos karosszéria-kialakításukra, agilis vezethetőségükre és utasterük kifinomult prémium hangulatára. A két modell élénk stílusának középpontjában a vezetés élménye áll, amelyhez az M Sport csomag is nagymértékben hozzájárul. A prémium kompaktok erőteljes megjelenéséről a három nagyméretű légbeömlővel szerelt első lökhárító, a sötét diffúzor, a hátsó lökhárító függőlegesen elrendezett légkivezető nyílásai és a BMW M magasfényű Shadow Line külső felszereltségi csomag tételei gondoskodnak, amelyekhez a különkiadás esetében Y-küllődizájnú és Black/Silver kéttónusú, 18” méretű BMW M könnyűfém keréktárcsák társulnak.

Az Edition ColorVision különkiadás motorháztetejére, csomagtérajtajára és kerékagy-sapkáira plusz költségek nélkül megrendelhetők a BMW M divízió fennállásának 50. évfordulóját ünneplő „50 Jahre BMW M” emblémák, miközben a BMW 1-es sorozat és a BMW 2-es Gran Coupé dinamikus vezethetőségét 10 milliméteres hasmagasság-csökkenést kínáló BMW M sport futómű és BMW M sport kormánymű fokozza.

Ahogyan az M Sport csomagot viselő modellek, úgy az Edition ColorVision különkiadás modelljei is metál karosszériafényezési árnyalatban pompáznak. A BMW 1-es sorozat és a BMW 2-es Gran Coupé palettáján alapfelszereltségként nyolc látványos karosszériafényezés sorakozik, amelyeket az opcionális extrafelszereltség részeként a BMW Individual részleg egyedi karosszériafényezési lehetőségei is kiegészítenek – többek között olyan színekkel, mint a Frozen Pure Grey metál. A BMW Group lipcsei gyára, ahol a BMW 1-es sorozat és a BMW 2-es Gran Coupé is készül, a különkiadás példányait az 50 legkülönlegesebb BMW M karosszériafényezés bármelyikével is meg tudja fújni. A nagyteljesítményű sportautókat építő BMW M GmbH 50. jubileuma alkalmából a divízió újragondolta olyan meghatározó és történelmi jelentőségű árnyalatait, mint például a Dakar Yellow, a Daytona Violet és a Macao Blue.

A különkiadás ugyanakkor az ajtók mögött is megszínesíti a vezetés élményét. A látványos csomag egyik exkluzív éke a kéttónusú Dakota bőrkárpit, amely Black/Magma Red és Black/White színösszeállításban érhető el – „Edition” feliratú emblémákkal és az első üléssorban BMW M sportülésekkel. Utóbbiakat a dinamikus vezethetőség érdekében integrált fejtámlákkal, magas combtámaszokkal és széles oldaltartással látták el a tervezők. A multifunkciós gombokkal szerelt, bőrözött BMW M sportkormány, az antracit árnyalatú tetőkárpit és a rozsdamentes acélból készült BMW M pedálsor egyaránt a különkiadás utasterének sportosságát fokozza. A hangulatvilágítást és egyedi szegélyezésű szőnyegeket tartogató Világítás csomag szintén az Edition ColorVision különkiadás része, ahogyan az „Edition” feliratot viselő, hálómintázatú küszöblécek és utastéri dekorbetétek is.

Az Edition ColorVision különkiadás a BMW 1-es sorozat és a BMW 2-es Gran Coupé összes motorváltozatához elérhetővé válik, a BMW 128ti modell kivételével (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 6,8 – 7,4 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 156 – 170 gramm / km). A kompakt ötajtós palettáján háromféle benzines és háromféle dízelüzemű erőforrás sorakozik, míg a négyajtós Coupé portfólióját kétféle benzines és háromféle dízelüzemű motor színesíti. Sőt mi több, a csúcsmodellként elérhető BMW M135i xDrive (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 7,4 – 8,0 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 167 – 180 gramm / km) és BMW M235i xDrive Gran Coupé (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 7,2 – 7,8 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 162 – 175 gramm / km) párosa is megrendelhető Edition ColorVision különkiadásként. A csúcsmodellek így a 225 kW / 306 lóerő maximális teljesítményre képes benzinmotor, a BMW xDrive intelligens összkerékhajtás, illetve a BMW M sport fékrendszerrel és hajtásfüggő kipörgés-korlátozással, az első tengelyen pedig mechanikus differenciálzárral dolgozó, típus-specifikus futómű-technológia teljesítményre optimalizált egységét az új különkiadás exkluzív kiegészítőivel és felszereltségi tételeivel fokozzák tovább.

Az átlagos üzemanyag-fogyasztásra és kombinált károsanyag-kibocsátásra vonatkozó értékeket a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint számolták ki. Az adatok a Németországban alapfelszereltséggel elérhető modellek értékei, amelyek a keréktárcsák / gumiabroncsok méretétől és típusától, valamint az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető tételek felszerelésétől is függnek. A hivatalos NEDC és WLTP mérési eljárásokról bővebb információt találnak a www.bmw.de/wltp weboldalon.

További információk az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos károsanyag-kibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, károsanyag-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars) kiadványban találhatók, amely minden értékesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon szerezhető be.

www.bmw.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés ; - BMW, MINI, Rolls-Royce ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Legújabb Cégfelvásárlás hírek:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 10.000 ipari hírből: