Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Betöltés...

Újabb úszó szélerőmű parkot fejleszt a TotalEnergies

2022.05.17

Forrás: Stern Communications - Total Sajtóközlemény
A TotalEnergies megkezdte a Qair által üzemeltetett Eolmed projekt építését, amelyben a vállalat 20%-os részesedéssel rendelkezik. Ez a 30 MW-os projekt Gruissan és Port la Nouvelle partjaitól több, mint 18 km-re található. A termelés várhatóan 2024-ben fog elkezdődni.


A szélerőműpark három 10 MW-os szélturbinából áll majd, amelyeket acél úszóvázakra szerelnek fel, és víz alatti kábellel csatlakoznak a francia villamosenergia-átviteli hálózathoz. A projekt célja a jobb környezeti integrációt biztosítsa és népszerűsítse. Ez a projekt, amely amellett, hogy része a terület ipari termelésének áthelyezésére irányuló stratégiának, a kikötő infrastruktúrájának jelentősebb kihasználását célozza, ezzel több ezer munkahelyet teremtve (kb. 600.000 munkaóra).

Az együttműködés a TotalEnergies azon stratégiájának része, amely a vízen úszó szélenergia fejlesztésére irányul, ezzel lehetővé téve a parttól távolabbi, mélyebb fekvésű területek elérését és a nagyobb szélerőforrások kihasználását. A vállalat ezt a technológiát Franciaországban és külföldön több, a fejlesztés különböző szakaszában lévő projekt keretében alkalmazza.
Franciaországban a Földközi-tengeren megvalósuló Eolmed projekt mellett, a társaság részt vesz a Green Investment Group és a Qair vállalatokkal közösen egy bretagne-i pályázaton is, amely egy újabb úszó szélerőműpark fejlesztésére irányul. Dél-Koreában a TotalEnergies több mint 2 GW-os úszó tengeri szélerőmű portfóliót fejleszt a Green Investment Grouppal. Az Egyesült Királyságban partnerével, a Simply Blue Energyvel közösen fejleszti a 96 MW-os Erebus projektet a Kelta-tengeren, az Egyesült Államokban pedig elindította a TotalEnergies SBE US vegyesvállalatot a Simply Blue Group-pal közösen, hogy hozzájáruljon az úszó szélenergia növekedéséhez az országban.

"Büszkék vagyunk arra, hogy az Eolmed révén hozzájárulhatunk Franciaország fejlődéséhez az úszó tengeri szélerőművek területén, egy nagyon ígéretes szegmensben, amelyben a TotalEnergies jelentős tapasztalattal rendelkezik. Partnereinkkel együtt rendelkezésre bocsátjuk szakértelmünket és erőforrásaink azért, hogy megfeleljünk a projekt technológiai és ipari elvárásainak. Mindez kettős célt szolgál: a helyi infrastruktúra fejlesztését és a megújuló energia biztosítását" - mondta Olivier Terneaud, a TotalEnergies tengeri szélerőművekért felelős alelnöke.

www.total.hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Munkagép, haszongép ; Ingatlan, építőipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Legújabb Cégfelvásárlás hírek:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 10.000 ipari hírből: