Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Betöltés...

Kilép a Siemens az orosz piacról

2022.05.13

Forrás: Siemens, Hírek
Gyorsjelentett a technológiai vállalat: erős teljesítmény és kivonulás Oroszországból.
Negyedéves gyorsjelentésével együtt közölte a Siemens, hogy kilép az orosz piacról.


A német technológiai vállalat már a háború kirobbanásakor megállított minden új üzletszerzésre vonatkozó tevékenységet és nemzetközi szállítást Oroszországba, a mostani döntéssel pedig minden ipari tevékenységét leállítja.

Roland Busch, a vállalat elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy az ipari tevékenység leállításáról szóló döntést nehéz volt meghozni a munkatársak és a hosszú távú ügyfélkapcsolatok miatt egy olyan ország vonatkozásában, ahol a vállalat 170 éve aktív. A Siemens az Ukrajnában folyó háború kirobbanása óta humanitárius segítséget nyújt annak elszenvedői számára.

A nemzetközi helyzet ellenére jól teljesít a Siemens

A negyedéves gyorsjelentés pénzügyi részéből kiderül, hogy az Oroszország elleni gazdasági szankciók, a Covid-járvány jelentette komplex környezet ellenére is jól teljesít a vállalat. A január 1. és március 31. közötti időszakban 16%-kal nőtt a bevétel, mely meghaladta 17 milliárd eurót. A digitalizációra, az automatizációra és a fenntarthatóságra összpontosító megrendelési állomány 32%-kal bővült, 20,9 milliárd euróra. A profit 1,7 milliárd euróra rúgott. A vállalat egyúttal megerősítette korábbi várakozásait: a 2022-es pénzügyi évre 6-8% közötti árbevételbővülést vár. A Siemens 2021-ben 62,3 milliárd euró árbevételt ért el.

A vállalat jelenleg 309.000 embert foglalkoztat világszerte.

A részletes adatok elérhetőek itt:
https://press.siemens.com/global/en/pressrelease/earnings-release-and-financial-results-q2-fy-2022   

www.siemens.hu     


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Robot, automatika, automata ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens

Legújabb Cégfelvásárlás hírek:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 10.000 ipari hírből: