Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Betöltés...

Itt az önvezető driftelésre képes Toyota GR Supra

2022.02.16

Forrás: Toyota Central Europe Kft., Hírek
Tudjon meg többet
A Toyota Supra 17 év után, 2019-ben támasztotta fel a sportautólegenda GR Suprát, amely mára az elsőként bemutatott 3 literes, 340 literes motor mellett egy kisebb,


2 literes, 258 lóerős erőforrással is elérhető. A japán autógyártó többi sportmodelljéhez hasonlóan a márka motorsport tevékenységéért is felelő TOYOTA GAZOO Racing versenyistálló által jegyzett Supra hamar meghódította a sportautórajongók szívét, sőt, több versenysorozatban a versenypályán is bizonyított. 

A GR Supra önvezető driftelésre képes változata azonban – jóllehet kétségkívül szoros együttműködést igényelt a versenyistálló részéről is – nem az ő érdemük: a Toyota Kutatóintézet és a Stanford Egyetem Dynamic Design csapata jegyzi, a projekt célja pedig nem más mint a jövőbeli önvezető asszisztensrendszerek fejlesztése.

Ez a Toyota keresztben autózik… a biztonság jegyében

A Toyota mérnökei tehát építettek egy önvezető driftelésre képes GR Supra sportautót, amelynek a versenypályán tanúsított képességeit az alábbi videó is jól illusztrálja:
https://www.youtube.com/embed/bTuNSMNT9wc?rel=0&controls=0&showinfo=0&playsinline=0&autoplay=1&disablekb=1&modestbranding=1&wmode=transparent&enablejsapi=1&widgetid   
https://www.youtube.com/watch?v=bTuNSMNT9wc&t=2s  
Toyota Autonomous Drifting Technology ; 3:27

A mérnökök azonban nem öncélból és szórakozásból dolgoznak ezen a projekten, hanem azért, hogy még jobb automatizált biztonsági asszisztens rendszereket hozzanak létre, amelyek „a kezelhetőség határain túl” is képesek irányítani az autót.

Ahogy a videóból is kitűnik, az önvezető driftelésre képes GR Supra úgy megy végig a pályán, hogy a pilóta nem kormányzoz és a pedálokhoz sem nyúl hozzá. A modell a Formula Drift sorozat szabályai alapján készült, automatizált vezetési rendszerekkel, és be lett beprogramozva az adott pályára és az ott elhelyezett akadályokra. Mindezek ellenére 5 századmásodpercenként ellenőrzi a sebességet és a kormányzást az autó, hogy vizsgálja a kerekek tapadását a határhelyzetben, a Toyota pedig az adatok felhasználásával vezetési segédeszközöket fejleszt majd jövőbeli járműveihez.

www.toyota.hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés ; Önvezető, automatizált járművezetés, ; - Toyota ; Robot, automatika, automata ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Legújabb Cégfelvásárlás hírek:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 10.000 ipari hírből: