Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Betöltés...

Siemens: Negyedéves gyorsjelentés: sikeresen indult a pénzügyi év

2022.02.11

Forrás: Siemens, Hírek
52%-kal nőtt a megrendelések értéke, amely így meghaladja a 24 milliárd eurót


Közzétette idei első negyedéves gyorsjelentését a Siemens. A globális technológiai vállalat 16,5 milliárd euró árbevételt ért el a 2021. december 31-én záródó negyedévben, amely 12%-kal haladja meg az előző év azonos időszaki értékét. A konszern mindegyik üzleti területe erős növekedést mutatott. Ezek közül kiemelkedik az ipari digitalizációs terület, ahol 73%-kal több megrendelést regisztráltak – itt főként az automatizációs szegmens teljesített kimagaslóan –, valamint az okosinfrastruktúrákat szállító egység, amely 30%-kal nagyobb megrendelésállományt jelentett.

A vállalat 5-8% közötti bővülést vetít előre a fenti területein a teljes pénzügyi évben, amely hozzájárul a csoportszintű, középértékű, egyszámjegyű növekedési elváráshoz.

Roland Busch, a társaság elnök-vezérigazgatója a negyedéves gyorsjelentés kapcsán elmondta, az eredmények aláhúzzák a Siemens vezető szerepét a digitalizáció és a fenntarthatóság terén, egyben a vállalat tovább élesíti portfólióját.

Ezt szolgálja, hogy a Siemens 1,15 milliárd euróért eladja a korábban leválasztott logisztikai üzletágát a Körber AG számára, valamint a Valeo-Siemens eAutomotive-ban lévő 50%-os érdekeltségét értékesíti a Valeonak.

A több mint 300 ezer munkavállalót foglalkoztató Siemens előző üzleti évében összesen 62,3 milliárd euró árbevételt ért el.

Bővebben itt:
https://assets.new.siemens.com/siemens/assets/api/uuid:12e4046a-30e6-4cf5-a1d2-bd4a4266fac7/hqcopr202202016393en.pdf   

www.siemens.hu    


Cégfelvásárlás, cégeladás ; NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés ; Robot, automatika, automata ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; - Siemens

Legújabb Cégfelvásárlás hírek:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 10.000 ipari hírből: