Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Betöltés...

Európa legnagyobb logisztikai szoftvercége vásárolja fel a mesterséges intelligencia-alapú fuvartervező megoldásokat szállító magyar Nexogen-t

2022.01.13

Forrás: GoodOptionPR - Nexogen Rövidhír
A logisztikai szegmens egyik legnagyobb globális szoftver-szolgáltatója, a Transporeon felvásárolja a mesterséges intelligencia-alapú fuvartervező megoldásaival nemzetközileg is sikeres magyar Nexogen-t, amelynek szolgáltatásait a legnagyobb európai (Girteka) és magyar (Waberer’s) fuvarozók használják.


A cég egész szektort forradalmasító, saját fejlesztésű innovációja - akár több millió euróval csökkentve a vállalatok költségeit - jelentősen növelheti a flották kihasználtságát, és olyan égető iparági problémákra nyújt megoldást, mint a sofőrhiány kezelése, a károsanyag kibocsátás mérséklése és az alacsony profitabilitás. 

Kevesen gondolnák, hogy napjainkban a legnagyobb európai fuvarozó cégek flottáinak útvonalait egy budapesti irodában, magyar matematikusok és szoftverfejlesztők megfeszített munkájával létrehozott szoftverrel tervezik meg. Ez a sikertörténet a Kovács András és Farkas Márk által alapított Nexogen-hez kötődik, amely cég megoldásai ma már a vezető holland és francia optimalizáló szoftvergyártók termékeit utasítják maguk mögé nyílt tendereken és győzik meg a flottákat üzemeltető fuvarozókat, hogy rábízzák magukat és milliárdos vállalkozásaikat a hazai szakemberek munkájára.
A németországi székhelyű, globálisan is meghatározó piaci szereplőnek számító Transporeon érdeklődését is felkeltették a Nexogen eredményei és a két cég közötti szinergiák kiaknázásában ők is vonzó növekedési lehetőséget láttak.

A Nexogen intelligens megoldásainak integrációja hozzájárul ahhoz, hogy a rendszerünket igénybe vevő fuvarozók tovább javítsanak a járművek kihasználtságán, illetve hatékonyan tervezzék meg a komplexebb megbízásaikhoz szükséges erőforrásokat. A magyar csapat mesterséges intelligencia által vezérelt szolgáltatásaival a flottaüzemeltetők minden szükséges információ, illetve szabály birtokában optimalizálhatják szállításaikat.” – fejtette ki a Transporeon vezérigazgatója, Stephan Sieber. 

Az általános európai sofőrhiány, a szigorodó fenntarthatósági követelményeknek való megfelelés, a várakozási idők és az üresjáratok csökkentésének igénye, valamint a költségek jobb kontrollálása olyan igényeket teremt, amit csak digitalizációval lehet megoldani. A Nexogen termékei egy komplex, messze nem evidens optimalizációs problémára szállítanak elegáns megoldást, mely nagy szerepet játszott abban, hogy a cég vonzó befektetéssé váljon a Transporeon számára.

Mindig is arra törekedtünk, hogy egy olyan, évtizedes hagyományokon nyugvó szektorban, mint a fuvarozás, bizonyítsuk az adatok széleskörű felhasználására építő automatizálás és optimalizálás erejét. Az erős magyar mérnöki hátterünkre alapozva kezdettől fogva azon dolgoztunk, hogy a megoldásainkkal a vállalkozások hatékonyságának, nyereségességének támogatásán túl a sofőrök munkafeltételeit is komfortosabbá, tervezhetőbbé és jövedelmezőbbé tegyük. Az általunk képviselt holisztikus szemlélet alkalmas arra, hogy megszüntessük a piacot sújtó általános sofőrhiány káros következményeit, valamint pozitív hatást gyakoroljunk a munkavállalók életére pusztán már azzal is, hogy a hatékonyabb munkaszervezésnek köszönhetően a sofőrök több időt tölthetnek a hozzátartozóikkal. A Transporeon család tagjaként pedig ezután megoldásainkat jóval szélesebb kör számára juttathatjuk el, akár világszerte.” - mondta Kovács András, a Nexogen egyik alapítója, aki hozzátette, hogy az akvizíció lezárulta után is ő, valamint tulajdonostársai, Farkas Márk, Jermann Ádám és Kemény Attila felelnek a vállalat irányításáért.

A tranzakció az ilyenkor szokásos hatósági jóvágyásokat követően, várhatóan az első negyedében záródhat le. A tranzakció folyamán az eladók kizárólagos pénzügyi tanácsadója a Heal Partners, jogi tanácsadója a Partos & Noblet Hogan Lovells, adótanácsadója pedig a Tandax Advisory volt.  A Transporeon jogi és tranzakciós tanácsadói feladatait az EY látta el.

A Nexogenről 
A magyar cég a logisztika iparág legfejlettebb flotta- és útvonal-optimalizáló szoftveres megoldását fejlesztette ki. A saját tervezésű, egyedi mesterséges intelligenciát használó rendszerük javítja az FTL (Full-Truck-Load) logisztikai vállalatok szállítmányozási feladatainak hatékony megvalósítását a tervezéstől a végrehajtásig. Továbbá az automatizálási és optimalizálási folyamataiknak köszönhetően a digitálissá váló fuvarozó vállalkozások jelentősen növelhetik a teljesítő képességüket is. 

További információ: https://www.nexogen.hu/  

A Transporeonról
Küldetésük, hogy a szállítmányozást szinkronba hozzák a világgal. A Németországban alapított, több mint 1.200 alkalmazottat foglalkoztató vállalat a világ egyik legnagyobb, dinamikusan növekvő, teherszállítási hálózatát hozta létre, amelyben jelenleg több mint 1.300 szállítmányozót, 100 retail kereskedelmi láncot, valamint 130.000 logisztikai szolgáltatót és fuvarozót számlál. A cég naponta 100.000 szállítási feladat végrehajtásában vesz részt, amelyek 60%-a szárazföldön, 30%-a vízen, 10%-a légi úton valósul meg. Mesterséges intelligencián és a gépi tanuláson alapuló automatizált rendszerükön keresztül nyújtott szolgáltatásaik felölelik a fuvarok intelligens tendereztetését, fuvarszerzést, a díjszabások kezelését, a szállítások ütemezését és valós idejű nyomon követését, valamint a fuvarelszámolást, a fizetést és az auditot. A Transporeon székhelye a németországi Ulmban található, továbbá hét regionális irodát tart fenn Európában, Oroszországban, Ázsiában és az Egyesült Államokban. 

További információ: https://www.transporeon.com/  


Cégfelvásárlás, cégeladás ; NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés ; Robot, automatika, automata ; Mesterséges intelligencia ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Legújabb Cégfelvásárlás hírek:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 10.000 ipari hírből: