Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Betöltés...

Az ABB és a HASCO vegyesvállalatot hoz létre az intelligens gyártás elő-mozdítására a kínai autóiparban

2022.01.10

Forrás: Momentum Communications Kft., ABB Sajtóközlemény
• A már meglévő kapcsolatra építő partnerség célja, hogy az autóalkat-rész-gyártásban növelje az automatizálás részarányát, és biztosítsa a fenntarthatóságot


•  A két fél 2021. december 30-án írta alá az új vegyesvállalati megállapo-dást, amely várhatóan 2022 második negyedévében kezdi meg működé-sét.

Az automatizálás terén kiemelkedő szakértelemmel rendelkező ABB és Kína vezető autóipari alkatrész-beszállítója, a HASCO bejelentették, hogy vegyesvállalatot hoztak létre az intelligens gyártás követke-ző generációjának előmozdítására a kínai autóiparban.

A két fél közötti meglévő, sikeres kapcsolatra épülő vegyesvállalat feladata, hogy a rugalmas és fenn-tartható autóalkatrész-gyártásra irányuló, kulcsfontosságú fejlesztéseket hajtson végre a HASCO kínai székhelyű egységeinél.

Ahogy az autóipar egyre inkább átáll az elektromos járművekre, az alkatrészgyártóknak egyre inkább olyan rugalmas gyártólétesítményekbe kell beruházniuk, amelyek képesek megfelelően reagálni a gyorsan változó igényekre és trendekre. Az ABB Robotika és a HASCO közötti partnerség, amely kere-tében az ABB 40%-os tulajdoni részesedést szerez a vegyesvállalatban, kiterjeszti az intelligens tech-nológiák és a mesterséges intelligencia alkalmazását az iparágban.  A két fél abban állapodott meg, hogy a beruházás további részleteit nem hozzák nyilvánosságra. 

Mivel az autóipar fennállása óta a legnagyobb átalakulás előtt áll, és 2035-re az elektromos jármű-vek értékesítése a világ számos részén megelőzi a belső égésű motorral szerelt járművekét, egyértel-műen szükség van az iparág átalakulásának támogatására", – mondta Sami Atiya, az ABB Robotika és Gyártásautomatizálás üzletágának elnöke. „Ez a vegyesvállalat lehetővé teszi számunkra, hogy tovább erősítsük a HASCO vezető pozícióját olyan automatizált megoldásokkal, amelyek jelentős előnyöket kínálnak az ügyfelek számára Kínában, amely – mint az egyik legnagyobb autógyártási piac – kulcs-szerepet játszik majd a fenntartható közlekedés jövőjének megteremtésében.

Az új vegyesvállalat, amely várhatóan 2022 második negyedévében kezdi meg működését, a két part-ner szakértelmére és gyártási tapasztalatára építve törekszik arra, hogy az autóalkatrész-iparban kiak-názza a hatékonyságnövelésben rejlő hatalmas lehetőségeket. Az ügyfelek az iparág számos szeg-mensében, a járműkarosszériától az alvázrendszerekig, a teljesítmény- és akkumulátor-elektronikától az e-hajtásrendszerekig, profitálhatnak majd az új, rendkívül hatékony és környezetvédelmi szem-pontból is fenntartható gyártási módszerekből.

Az ABB volt az első multinacionális robotszállító Kínában, amely a teljes értékláncát lokalizálta, a kuta-tás-fejlesztéstől, a gyártáson, az értékesítésen, a tervezésen át, a rendszerintegrációig. 2022-ben az ABB megnyitja a világ legfejlettebb robotikai gyárát Sanghajban, amely helyszíni kutatási és fejlesztési központnak is otthont ad majd. Ez a beruházás felgyorsítja az ügyfelekkel történő együttműködést az innováció, a termékfejlesztés, a mesterséges intelligencia, valamint az automatizálási megoldások te-rületén. 

A HASCO Group, a SAIC Group tagja, átfogó autóipari alkatrészrendszer-integrációs beszállító, amely több mint 30 éve nyújt fejlett technológiákat, megbízható termékeket és magas színvonalú szolgáltatásokat a világ nagy OEM-gyártóinak, több mint 40 üzleti területet lefedve.

Az ABB Robotika és Gyártásautomatizálás üzletága úttörő szerepet tölt be a robotikában, a gépautomatizálásban és a digitális szolgáltatásokban.  Innovatív megoldásokat szállít az iparágak széles köre számára, az autógyártástól az elektronikán át a logisztikáig. A világ egyik vezető robotikai és gépautomatizálási szállítójaként már több mint 500.000 robotikai megoldást szállítottunk világszerte. Segítünk vevőinknek, hogy javítsák a létesítményeik termelékenységét, rugalmasságát, folyamataik egyszerűsítését, és fokozzák a termékeik minőségét. Támogatjuk átállásukat a jövő gyárára, amelyet a kollaboratív robotika és a hálózatra kapcsolt eszközök jellemeznek majd. Az ABB Robotika és Gyártásautomatizálás üzletág több mint 11.000 főt alkalmaz a világszerte 53 országban működő több mint 100 egységében. www.abb.com/robotics  

Az ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) egy vezető globális technológiai vállalat, amely ösztönzi a társadalom és az ipar átalakulását egy hatékonyabb és fenntarthatóbb jövő megvalósítása érdekében. Az energetikai, robotikai, automatizálási és hajtás portfólióinak különböző szoftverekkel való összekapcsolásával az ABB kitolja a technológia határait, hogy ezzel a teljesítményt új szintre emelje. A kiválóságáról több mint 130 éve jól ismert ABB sikerességét a világ több mint 100 országban foglalkoztatott 105.000 tehetséges munkatársa garantálja. www.abb.com 

Magyarországi vállalata, az ABB Kft. 1991-ben alakult, és azóta az egyik vezető szállítóként van jelen a hazai közmű, valamint energetikai szektorban. 

ABB weboldal: http://new.abb.com/hu  

Facebook oldal: https://www.facebook.com/ABBMagyarorszag  

Instagram: https://www.instagram.com/abb_magyarorszag/  

YouTube: https://www.youtube.com/ABBMagyarorszag   

www.abb.hu   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika, automata ; - ABB ; Mesterséges intelligencia ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Legújabb Cégfelvásárlás hírek:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 10.000 ipari hírből: