Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Betöltés...

A Schaeffler debreceni gyára hosszútávú bérfejlesztési stratégiát dolgozott ki a Csapággyártók Szakszervezetével

2022.01.06

Forrás: Shaeffler Sajtóközlemény
• A Schaeffler debreceni telephelye hosszútávú bérmegállapodást kötött a Debreceni Csapággyártók Szakszervezetével
• A bérfejlesztés 2022-től 2023 tavaszáig három lépcsőben történik meg


• Szabó Péter, a Schaeffler debreceni gyárának ügyvezetője szerint a munkavállalók elégedettsége kulcsfontosságú a fejlődéshez 

A Schaeffler debreceni telephelye, az FAG Magyarország Ipari Kft. és a Debreceni Csapággyártók Szakszervezete sikeresen zárta le a következő évekre vonatkozó bértárgyalást. „Kiemelkedő eredményt sikerült elérni, hiszen egy olyan egyedülálló megállapodás született, amely másfél évre előre átláthatóvá teszi és biztosítja kollégáink számára a jelentős bérfejlesztést“- mondta Kovács László szakszervezeti elnök.

A szakszervezet és a munkáltató 2023. áprilisáig bezárólag három lépcsőben határozta meg a bértömeg növelését, amely kiterjed az órabéres és havibéres munkavállalókra egyaránt. A kollektív típusú differenciált bérfejlesztés 2022. január 1-jén lép hatályba.

A második alapbérnövekménnyel 2022. július 1-től számolhtanak a vállalat munkatársai.

A harmadik lépcső során a vállalat 2023. április 1-től biztosít további alapbérnövekedést.

Nagyon fontos számunkra a munkavállalóink elégedettsége és elengedhetetlen a felek közötti bizalom és kiszámíthatóság. A következő két évben 30%-os volumen-növekedéssel számolunk, így azt gondolom, hogy egy ilyen, hosszútávú bérmegállapodás biztos és megnyugtató megoldás mindkét fél részére, ezzel együtt szilárd alapot biztosít a 22 éve működő vállalat jövőbeni terveihez” - emelte ki Szabó Péter, a FAG Magyarország Ipari Kft. ügyvezetője.

A jelenlegi bérfejlesztés mellett a cég további bónuszt kínál munkavállalóinak, amely a vállalatnál eltöltött évek függvényében növekszik. Emellett fontos jóléti elem a vállalat által finanszírozott privát egészségügyi szolgáltatás, amely széleskörű járóbeteg-ellátást tesz elérhetővé munkavállalói számára. Szűrővizsgálatok, egészséges életmóddal kapcsolatos információk és a gyors diagnosztikával kapcsolatos további lehetőségek is részét képezik a szociális csomagnak.

"Az üzleti tervezhetőség érdekében, a kihívásokkal teli, változó gazdasági környezetben meg kell találnunk a közös hangot a munkavállalókkal és az őket képviselő szervezetekkel, így együtt alapozhatjuk meg a jövőbeni fejlődést” - hangsúlyozta Gazdag András, a Schaeffler magyarországi HR vezetője.

www.schaeffler.hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Fém, gépipar ; - Schaeffler

Legújabb Cégfelvásárlás hírek:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 9.000 ipari hírből: