Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Betöltés...

Fontos mérföldkőhöz érkezett Magyarországon az európai vasúti integráció

2021.12.10

Forrás: Siemens Mobility Hírek
Ferencváros-Székesfehérvár ETCS L2 Európai Vonatbefolyásoló Rendszer


Fontos mérföldkőhöz érkezett az európai vasúti integráció Magyarországon. A Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. megbízásából a Siemens Mobility kiépítette és üzembe helyezte Magyarország első ETCS L2 Európai Vonatbefolyásoló Rendszerét a Ferencváros – Kelenföld – Martonvásár – Székesfehérvár vonalszakaszon.

A telepítés részeként a vágányokon elektronikus jeladó berendezéseket, azaz balízokat helyeztünk el, amelyek komoly szerepet játszanak az ETCS rendszerben a vonatok pozíciójának azonosításában. A balízok és a vonatok a szerelvények alján elhelyezett antennák segítségével lépnek kapcsolatba egymással.

Az ETCS rendszer vezérlése az úgynevezett RBC központban történik. Ilyet telepítettünk többek között Martonvásár állomáson, ahonnan a vonal központi fogalomirányítása is történik. A vonalon közlekedő járművek egy vasúti technológiai célú rádióhálózaton, a GSM-R-en keresztül kommunikálnak a telepített berendezésekkel, amelyek ezáltal folyamatosan ellenőrzik biztonságos közlekedésüket.  A MÁV forgalmi szolgálata a telepített kezelőfelületeken keresztül avatkozhat be a vonatok közlekedésébe.

A beruházás részeként teszt- és oktatóberendezést telepítettünk a MÁV Technológiai Központjába. Itt a MÁV vizsgálószemélyzete laborkörülmények között modellezheti és vizsgálhatja a berendezés működését, a vonatok mozgását, valamint végezhet oktatási tevékenységet is.

Az ETCS L2 Európai Vonatbefolyásoló Rendszer telepítésének köszönhetően megvalósul a Ferencváros-Székesfehérvár vasútvonal európai átjárhatósága és az arra alkalmas szakaszokon hamarosan elérhetővé válik a 160km/h sebességet elérő közlekedés is.

www.siemens.hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés ; Robot, automatika ; Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő ; IT, informatika ; - Siemens

Legújabb Cégfelvásárlás hírek:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 9.000 ipari hírből: