Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Betöltés...

Jelentős kapacitásnövekedést biztosít a Százhalombatta-Pusztaszabolcs vasútvonalon üzembe helyezett új elektronikus biztosítóberendezés

2022.01.04

Forrás: Siemens Mobility Sajtóhír
¤ Új elektronikus biztosítóberendezés, korszerű utastájékoztatási és távközlési rendszer
¤ A berendezések üzembe helyezése sikeresen megtörtént


¤  A következő időszakban telepítik az Egységes Európai Vonatbefolyásoló Rendszer 2-es szintjét (ETCS 2) 

Új elektronikus biztosítóberendezés, korszerű utastájékoztatási és távközlési rendszer épült ki a 40a számú vasútvonal Százhalombatta-Pusztaszabolcs szakaszán.  A biztosítóberendezés üzembehelyezése megtörtént, jelenleg a forgalomszabályozó próbaüzem zajlik, hogy rövidesen elindulhasson a használatbavételi eljárás is. 

A szakasz a már korábban korszerűsített és üzembe helyezett Kelenföld – Százhalombatta vonalrész déli meghosszabbítása. A 26,28 km hosszú Százhalombatta-Pusztaszabolcs szakaszra új elektronikus állomási és útátjáró biztosítóberendezéseken túl a vonatforgalom szabályozására modern, önműködő, emelt sebességű térközöket telepítettek a nyílt vonalakon, valamint új vasúti üzemirányító rendszert létesítettek. Az utazóközönség számára különösen fontos tájékoztatásokat és adatokat korszerű hangos– és vizuális utastájékoztató rendszerek biztosítják az állomásokon és megállóhelyeken.  Az utasok és a parkolókban hagyott gépjárművek biztonságát korszerű térfigyelő kamerarendszerek garantálják.

A fejlesztés a budapesti elővárosi személyközlekedésben kiemelkedő szerepet betöltő vonalszakaszon jelentős kapacításbővítést tesz lehetővé, ezzel is hozzájárulva a vasút szerepének erősítéséhez, amely a klímacélok elérésének elengedhetetlen feltétele.

A következő időszakban megtörténik az Egységes Európai Vonatbefolyásoló Rendszer 2-es szintjének (ETCS 2) telepítése is a Százhalombatta és Pusztaszabolcs állomás közötti teljes szakaszon, valamint a kiegészítő munkálatok során megvalósul az állomások felvételi épületének rekonstrukciója, Ercsi-Elágazásban és Pusztaszabolcs állomáson új üzemi épületek építése.

A fejlesztés uniós és hazai forrás felhasználásával, a CEF (Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz) támogatásával, az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában, a Siemens Mobility Kft. tervezésében és kivitelezésében valósult meg.

A sajtóanyag elérhető a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. oldalán is: 
https://nif.hu/2022/01/jelentos-kapacitasnovekedest-biztosit-a-szazhalombatta-pusztaszabolcs-vasutvonalon-uzembe-helyezett-uj-elektronikus-biztositoberendezes/   

www.siemens.hu   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés ; Robot, automatika, automata ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; - Siemens

Legújabb Cégfelvásárlás hírek:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 10.000 ipari hírből: