Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Betöltés...

Mobil karbantartók a kiterjesztett valóságban

2021.12.28

Forrás: Siemens, Hírek
A Siemens új alkalmazása újító megoldásokkal teszi gördülékennyé az üzemek helyszíni karbantartását.


A Siemens Comos Mobile Worker néven új mobilalkalmazást jelentett be, amely az üzemi technológiák gyors és biztonságos karbantartásához az adatmenedzsment és a kiterjesztett valóság (augmented reality, AR) képességeit integrálja, így lehetővé teszi a vállalatirányítási, mérnöki, vezérlő és egyéb rendszerekből származó összes szükséges, élő és történeti adat vizualizálását és feldolgozását egy felhasználóbarát kezelőfelületen. Az app fejlesztésében a mobil adatmenedzsment és az AR szakértőjeként ismert Augmensys GmbH működött közre. 

A Comos mérnöki szoftverrel kialakított, közvetlen kapcsolatának köszönhetően a mobil app minden műszaki adatot összekapcsol, és átfogó rálátást ad az üzemre. A rendszerek közötti adatkapcsolat kétirányú, így a változtatások és a megjegyzések biztonságosan átvihetők és menthetők, a helymeghatározás szintén integrált adatai pedig a helyszíni navigációt segítik. A releváns információkat az AR funkció tableten, telefonon és okosszemüvegen is megjeleníti. A felhasználó közvetlenül a helyszínen szerkesztheti az adatokat, a feladatvégzést dokumentálhatja az állapot „készre” állításával, és az adatcsomagokat fotókkal, jegyzetekkel együtt visszaküldheti a megfelelő rendszerekbe. Az így bevitt információt az erre jogosult alkalmazottak ettől kezdve elérik, és közvetlenül feldolgozhatják. A karbantartást végző technikus videóhíváson keresztül is elérhető, a nem tervezett leállások előfordulása ezáltal minimálisra csökkenthető vagy teljes egészében elkerülhető. Az app felhasználási területei az üzembe helyezéstől kezdve az ellenőrzésen át a mobil karbantartásig és a szakértők távoli eléréséig ívelnek. Használatához folyamatos Ethernet hálózati kapcsolat sem szükséges, mert az offline funkció a menet közben feldolgozott adatokat visszamenőlegesen szinkronizálja a rendszerekkel.

www.siemens.hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika, automata ; Kiterjesztett-Virtuális valóság (AR-VR) ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; - Siemens

Legújabb Cégfelvásárlás hírek:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 10.000 ipari hírből: