Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Betöltés...

A Hankook driftművészettel ünnepli a vállalat évfordulóját

2021.12.17

Forrás: Hankook Tire Sajtóközlemény
Az abroncsgyártó Hankook egy látványos videóval ünnepli alapításának 80. évfordulóját, amelynek elkészítéséhez partnerük, a TIKT Performance nyújtott segítséget.


A tuningműhely egy Mercedes AMG GT S segítségével örökítette meg látványos módon, közvetlenül az aszfalton az abroncsgyártó évfordulóját, ezzel is ünnepelve a vállalat nyolc évtizedes folyamatos innovációját.

Neu-Isenburg, 2021. december 17. – A prémium abroncsgyártó Hankook 2021-ben ünnepli alapításának 80. évfordulóját. A vállalat büszkén tekint vissza hosszú és sikerekben gazdag múltjára, így nem is volt kérdés, hogy ezt a jelentős mérföldkövet stílusosan, egy látványos videóval is megünneplik, amiben egy Mercedes AMG GT S a főszereplő. A Hankook a nemzetközileg is ismert tuningműhely, a TIKT Performance Parts közreműködésével készítette el a videót a patinás évforduló tiszteletére, amely megmutatja, mit is jelent a Hankook „Driving Emotion” mottója: Dinamikát, vezetési élményt, technológiát és biztonságot.

A TIKT-tel való együttműködést Roland Hehner, a Hankook Reifen Deutschland autótuningért felelős termékigazgatója koordinálja. A Hankook csapatát már 25 éve erősítő Hehner eddig is szoros kapcsolatot ápolt a TIKT műhelyének szakembereivel, ennek köszönhetően a kampány kivitelezése is egyszerűen zajlott. „Szerettük volna megünnepelni a Hankook alapításának 80. évfordulóját, miközben meg akartuk mutatni, hogy mire képesek az abroncsaink. Sikerült egy olyan látványvilágot kialakítani, amellyel méltón adózhatunk elismeréssel a vállalat történetének és nyolc évtizedes innovációjának” – foglalta össze a kampányt Roland Hehner.

Örülünk, hogy az autónk egy ilyen jelentős eseményen vehetett részt. A TIKT már 10 éve a Hankook abroncsain mutatja be az autóit szerte a világban. Az évek során egyre szorosabb lett az együttműködés” – tette hozzá Tomislav Bodrozic, a TIKT Performance ügyvezető igazgatója. A klip különleges jelentőséggel is bír a cég számára: „A videóban látható AMG 800 lóerős – tízszer annyi, mint a Hankook idei évfordulója. Ennek alkalmából fejlesztettük ki a szénszálas TIKT Wide Body Kitet, amit ebben a videóban mutatunk be először. Ez az új készlet premierje.

Tomislav Bodrozic és testvére, Kresimir vezeti a TIKT-et 1999-es alapítása óta. A vállalat tuningalkatrészek gyártásával, terjesztésével és beszerelésével foglalkozik. A TIKT a tuningszegmens egyik fontos szereplőjeként innovatív megoldásokat kínál az egyedi járműfejlesztési igényekhez.

A Hakook Tire vállalatról 

A Hankook Tire világszerte innovatív, díjnyertes, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-ok, könnyű tehergépkocsik, teherautók és buszok, valamint a motorsport számára (mind a pályás versenyeken, mind pedig ralin résztvevő csapatoknak).

A Hankook Tire több mint 180 országba szállítja termékeit, és világszinten hozzávetőlegesen 20.000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja.

A vállalat mindent megtesz azért, hogy a legmagasabb szinten elégítse ki a vásárlói igényeket a termékek minősége, a technológiai kiválóság és a vezetési élmény területén, Ennek érdekében a Hankook folyamatosan befektet öt kutatás-fejlesztési központjába és nyolc gyártási egységébe. A Hannoveri Technológiai Központban az európai piac igényeire szabva fejlesztik az abroncsokat, különös tekintettel az európai prémium autógyártók első szerelésű abroncsaira.

A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A vállalatnak Ausztriában, Csehországban, Franciaországban, Hollandiában, Lengyelországban, Magyarországon, Nagy-Britanniában, Németországban, Olaszországban, Oroszországban, Spanyolországban, Svédországban, Szerbiában, Törökországban és Ukrajnában vannak képviseletei. A további európai országokban a cég termékeit regionális nagykereskedők terítik. A vállalat globális bevételének kb. 34 százalékát az európai piacokon és a FÁK országaiban realizált értékesítések adják. A Hankook Tire 2016 óta szerepel a világszinten elismert Dow Jones Fenntarthatósági Indexben (DJSI World).

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. A 885 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég jelenleg mintegy 3000 alkalmazottat foglalkoztat, és személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára gyárt gumiabroncsokat. A harmadik beruházási ütem 2015 tavaszán fejeződött be, ezzel a magyar gyár éves gyártókapacitása 19 millióra nőtt. A rácalmási gyárban készült termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és igényeinek is. A Hankook Tire Magyarország Kft. rendelkezik az IATF 16949:2016. minőségi, ISO 14001:2015. környezetvédelmi, ISO 22301 üzletmenet-folytonossági és az ISO 45001:2018. munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági tanúsítványokkal.

www.hankooktire.com/hu      


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés ; - Hankook Tire

Legújabb Cégfelvásárlás hírek:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 9.000 ipari hírből: