Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Betöltés...

Finomított vezérlés a cukoripar számára

2021.12.16

Forrás: Siemens, Hírek
A cukor hosszú utat jár be a répától a kanálig, gyártása komoly szakértelmet követel. A Nordzucker AG a Siemens technológiájával teszi robusztussá és hatékonnyá ezt a folyamatot.


Nordstemmeni üzemében a német gyártó a szeptembertől januárig tartó idényben hatalmas centrifugákban dolgozza fel a cukorrépát, amelyből évente több mint 3 millió tonna cukrot állít elő. Minthogy a centrifugák a hét minden napján 24 órában működnek, a technológia rendkívül magas fokú megbízhatósága alapelvárás. Az összetett gyártási folyamat a Braunschweigische Maschinenbauanstalt (BMA) gépeit használja. Az iparág automatizációs specialistájaként ismert vállalat a Siemens szakértelmére és kimagasló minőségű megoldásaira támaszkodik.

A centrifugák szinte teljes technológiáját a Siemens szállítja, a SIMATIC S7-1200 PLC-ket (programozható logikai vezérlőket), a KTP700 (HMI) interfészeket, a vezérlőeszközöket, a motorokat, az áramköri megszakítókat, a biztosíték nélküli betáplálókat, valamint az új 3RW5 sorozatú lágyindítókat is beleértve.

A Siemens és a BMA régóta fennálló partneri együttműködése a műszaki berendezések szállításán túl az oktatásra is kiterjed. Az ismeretátadás többek között webináriumok, helyszíni képzések, valamint telefonos támogatás útján történik, és nagyban növeli a projektmegvalósítás hatékonyságát.

Szakmai tanácsokkal és TIA Selection Tool eszközével is támogatja továbbá a Siemens a tervezést. A szoftvermegoldás egyszerűvé, gyorssá és hibamentessé teszi az eszközök kiválasztását és konfigurálását az automatizációs projektekben, ami szintén hatékonyságnövekedést eredményez.

A Siemens és a BMA tervezi, hogy az említett digitális megoldásokkal és módszerekkel a világ más piacain is megjelenik. A vezérlők, valamint a szenzorok és az aktuátorok (motorok) hálózatba kapcsolásával például még átláthatóbbá tennék az ipari üzemek működését.

www.siemens.hu   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika ; Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő ; IT, informatika ; Fém, gépipar ; Agrár ; Élelmiszer ; Energia, közmű, akkumulátor ; - Siemens

Legújabb Cégfelvásárlás hírek:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 9.000 ipari hírből: