Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Betöltés...

A Hankook a Hapag-Lloyd AG-vel szerződött a logisztikai kapacitás növeléséért

2021.12.15

Forrás: Hankook Tire Sajtóközlemény
Az abroncsgyártó Hankook hosszú távú partnerkapcsolatot alakított ki a világ ötödik legnagyobb tengeri szállítmányozási vállalatával, a Hapag-Lloyd-dal. A cég a szállítókonténerek folyamatos elérhetőségét és a fenntartható logisztikai szolgáltatásokat biztosítja.


Ez a megállapodás jelentősen javítja a Hankook exportkapacitását és megerősíti globális versenyképességét.

Neu-Isenburg, 2021. december 15. – A prémium abroncsgyártó Hankook megállapodást kötött a Hapag-Lloyd AG-vel, a világ ötödik legnagyobb tengeri szállítmányozási vállalatával, logisztikai kapacitásának javítása érdekében. Az 1847-ben alapított német Hapag-Lloyd AG kontinensek közötti tengeri szállítást biztosít, modern flottája 257 teherszállító hajóból áll.

Jelenleg a tengeri teherszállítás hatalmas válságban van. A szállítókonténerek hiánya miatt – amely jelenségnek elsősorban a COVID-19 járvány az oka – a kikötőkben feltorlódtak a hajók, és a teherszállítás költsége is soha nem látott mértékben emelkedett. A Hankook hosszú távú szerződést írt alá a Hapag-Lloyd-dal ennek a nehéz időszaknak az átvészelése érdekében. Ez egy jelentős lépés, amelyet a Hankook és a német szállítmányozási vállalat több mint 20 éves együttműködése alapozott meg.

A szerződést 2021. december 7-én a Hankook Technoplex központjában írták alá, ünnepélyes keretek között.. Az eseményen jelen volt Sooil Lee, a Hankook Tire & Technology vezérigazgatója, Jongho Park, a Hankook Tire & Technology vezető tisztségviselője, Hans Schaefer, a Hapag-Lloyd ázsiai regionális vezető ügyvezető igazgatója és Minkyu Choi, a Hapag-Lloyd Korea elnöke.

A megállapodás szerint a Hapag-Lloyd a szállítókonténerek folyamatos elérhetőségét és a fenntartható logisztikai szolgáltatásokat biztosítja 2022 és 2024 között. A Hapag-Lloyd környezettudatos vállalat, amelynek célja a globális erőforrások megőrzése, környezetvédelmi törekvéseik pedig összhangban vannak a Hankook fenntarthatóság iránti elkötelezettségével.

Örömmel kötöttük meg a Hapag-Lloyd-dal ezt a hosszú távú szerződést, ami javítja a Hankook exportkapacitását és stabilizálja a globális ellátási láncunkat ebben a bizonytalan gazdasági környezetben” – nyilatkozta Sooil Lee, a Hankook Tire & Technology vezérigazgatója. „Úgy véljük, ez a stratégiai együttműködés egy olyan ellenálló ökoszisztémát hoz létre, amellyel megerősíthetjük globális versenyképességünket a jelen kiszámíthatatlansága ellenére is.”

A Hankook jelenleg több mint 180 országban van jelen, a vállalat növekedése pedig folyamatos, hiszen gyorsan alkalmazkodik az állandóan változó piaci feltételekhez, ami nemcsak a mennyiségi, hanem a minőségi növekedés kulcsa is.

A Hankook Tire vállalatról 

A Hankook Tire világszerte innovatív, díjnyertes, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-ok, könnyű tehergépkocsik, teherautók és buszok, valamint a motorsport számára (mind a pályás versenyeken, mind pedig ralin résztvevő csapatoknak).

A Hankook Tire több mint 180 országba szállítja termékeit, és világszinten hozzávetőlegesen 20.000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja.

A vállalat mindent megtesz azért, hogy a legmagasabb szinten elégítse ki a vásárlói igényeket a termékek minősége, a technológiai kiválóság és a vezetési élmény területén, Ennek érdekében a Hankook folyamatosan befektet öt kutatás-fejlesztési központjába és nyolc gyártási egységébe. A Hannoveri Technológiai Központban az európai piac igényeire szabva fejlesztik az abroncsokat, különös tekintettel az európai prémium autógyártók első szerelésű abroncsaira.

A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A vállalatnak Ausztriában, Csehországban, Franciaországban, Hollandiában, Lengyelországban, Magyarországon, Nagy-Britanniában, Németországban, Olaszországban, Oroszországban, Spanyolországban, Svédországban, Szerbiában, Törökországban és Ukrajnában vannak képviseletei. A további európai országokban a cég termékeit regionális nagykereskedők terítik. A vállalat globális bevételének kb. 34 százalékát az európai piacokon és a FÁK országaiban realizált értékesítések adják. A Hankook Tire 2016 óta szerepel a világszinten elismert Dow Jones Fenntarthatósági Indexben (DJSI World).

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. A 885 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég jelenleg mintegy 3000 alkalmazottat foglalkoztat, és személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára gyárt gumiabroncsokat. A harmadik beruházási ütem 2015 tavaszán fejeződött be, ezzel a magyar gyár éves gyártókapacitása 19 millióra nőtt. A rácalmási gyárban készült termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és igényeinek is. A Hankook Tire Magyarország Kft. rendelkezik az IATF 16949:2016. minőségi, ISO 14001:2015. környezetvédelmi, ISO 22301 üzletmenet-folytonossági és az ISO 45001:2018. munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági tanúsítványokkal.

www.hankooktire.com/hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés ; Munkagép, haszongép ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás ; - Hankook Tire

Legújabb Cégfelvásárlás hírek:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 9.000 ipari hírből: