Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Betöltés...

Új Amarok – Dél-Afrikából az egész világnak

2021.12.14

Forrás: Porsche Hungaria, Volkswagen Haszonjárművek Sajtóközlemény
- A jövőt alakító férfiaknak és nőknek: jövőre mutatkozik be a pickup legújabb generációja
- „I’ll be back”: 2022-től az új Amarok ismét számos fejlesztéssel csábít
- Dizájnrajza például a terepjáró számos alkalmazási lehetőségére is utal


- Még magabiztosabbá vált a Volkswagen Haszonjárművek pickupjának megjelenése

Hannover/Melbourne/Johannesburg/Budapest, 2021. december 14. – Legyen szó gyógyszerek és élelmiszerek eljuttatásáról távoli helyekre, az afrikai szavannák élővilágának védelméről vagy tengerparti életmentésről, végtelenül változatosak a pickupok alkalmazási területei. Közlekedjen egyszerűen nyílt terepen, például építkezéseken vagy földutakon – a Volkswagen Haszonjárművek új Amarok modelljének fő erényei kétségtelenül a sokoldalúsága és a terepes képességei. Az ausztrál és európai tervezőcsapatok által kifejlesztett prémium pickup a jövőben Dél-Afrikában készül, s 2022-ben mutatkozik be, illetve jelenik meg az első piacok kínálatában.

Dél-Afrika vagy Ausztrália? Nem számít! A pickupok egyfajta életszemléletet képviselnek és nélkülük aligha lennének elvégezhetők bizonyos feladatok. Ha kihívásokkal teli országutakon vagy akár kemény terepen kell nehéz terheket továbbítani, mindenki szívesen támaszkodik egy megbízható pickupra.

Az Amarok például már 2011 óta vesz részt Dél-Afrikában a vadvilág megóvásában, a Volkswagen Haszonjárművek ugyanis az Afrikai Vadon Alapítvány (Wilderness Foundation Africa; WFA) partnereként működik közre nagyjelentőségű orrszarvúvédelmi munkájukban.

Teljes egészében új modell „eredeti Volkswagen génekkel”

Jól néz ki és rendkívül sokoldalú: az új Amarok nem csupán kívül-belül megújult megjelenéssel, hanem még gazdagabb felszereltséggel is érkezik a jövőben, ami nem csak akkor lehet hasznos, amikor épp munkaeszközként szolgál. „Az Amarok azt is lehetővé teszi, ami sok helyütt lehetetlennek tűnik első pillantásra. Nagyban megkönnyíti használói dolgát és hatékonyan segíti őket munkájuk és mindennapi életük során” – hangsúlyozta Dr. Lars Krause, a Volkswagen Haszonjárművek igazgatótanácsának az értékesítés és marketing területeiért felelős tagja. „Az Amarok ugyanis olyan megoldásokat kínál, amelyek lehetővé teszik ügyfeleinknek, hogy megvalósítsák céljaikat – különösen, amikor nehézzé válnak a dolgok.” Immár harmadik generációjában az új modell jóval több vezetői segédrendszert kínál és a „connectivity” területén is tudja, hogyan győzze meg az ügyfeleket. Az Amarok olyan fejlesztésekkel érkezik 2022-ben, amelyek korábban nem szerepeltek ebben a piaci szegmensben – miközben természetesen továbbra sem riad vissza a nehéz tereptől.

A Volkswagen Haszonjárművek sokoldalú modelljeként az új Amarok magával ragadó vonalvezetésével és megjelenésével bizonyul meggyőzőnek. „Feltűnő orrkialakítása és mindenekelőtt meghatározó X-dizájnja révén az új Amarok határozottan kitűnik környezetéből, és egyértelműen jelzi élenjáró karakterét” – erősítette meg Albert-Johann Kirzinger, a Volkswagen Haszonjárművek formatervezési vezetője. „Egyértelműen kifejeztük az új Amarok erejét és masszivitását, kívül-belül eredeti Volkswagen-génekkel.” Mindez az új modell magabiztosságát is jól érzékelteti, amely erőteljesen domborodó elejével megjelenésében is mély benyomást kelt, s amely hatékonyan segíti mindazon férfiakat és nőket, akik a jövőt alakítják.

A Volkswagen Haszonjárművek Amarok típusának sorozatgyártása 2010-ben indult. A prémium-pickup korábban Hannoverben gördült le a szerelőszalagról, míg az argentin Pachecóban továbbra is gyártják, a legújabb változat pedig a dél-afrikai Silvertonban is készül majd. Az elmúlt évtizedben több mint 800 ezer példányt adtak el belőle világszerte, több kontinensen oldva meg hatékonyan a tulajdonosaik és vezetőik elé tornyosuló kihívásokat.

A déli félteken – a mai napig egyedüliként szerezve hírnevet V6-os dízelmotorral a pickupok úgynevezett B-szegmensében – továbbra is intenzív keresletnek örvend e modell. Európában 2022 végétől, már új generációjában rendelhető újra az Amarok.

A Volkswagen Haszonjárművek
„Világszerte a legjobb szállítási megoldásokat kínáljuk ügyfeleinknek”
A Volkswagen Haszonjárművek a Volkswagen-csoport önálló márkájaként globálisan fejleszt, gyárt és értékesít könnyűkategóriájú haszongépjárműveket. Termékei között szerepel a Transporter, a Caddy, a Crafter és az Amarok sorozat. Ügyfeleivel konzultálva a Volkswagen Haszonjárművek színvonalas járműkoncepciókat, valamint telematikai és logisztikai megoldásokat kínál, mégpedig a természeti erőforrások kímélése és a lehető legmagasabb színvonalú gazdaságosság jegyében. A márka 2018-ban mintegy 499,700 könnyűkategóriájú haszonjárművét értékesítette, amelyek Hannoverben (Németország), Poznańban (Lengyelország), és Wrześniában (Lengyelország) készültek. A Volkswagen Haszonjárművek világszerte több mint 21 ezer munkatársat foglalkoztat.

www.vwh.hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés ; - VW ; Munkagép, haszongép ; Fém, gépipar

Legújabb Cégfelvásárlás hírek:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 9.000 ipari hírből: