Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Betöltés...

Műhelyt nyit a Hankook a Nürburgringen

2021.12.13

Forrás: Hankook Tire Sajtóközlemény
A Hankook európai technológiai központja (Europe Technical Centre, ETC) új létesítményében optimális körülmények között dolgozhatnak majd az alkalmazottak a fejlesztéseken, különösen a luxuskategóriás abroncsok valós körülmények közötti tesztelésén.


A közeli Nürburgring versenypályán, illetve annak legendás Nordschleife szakaszán a vállalat nemcsak a versenyabroncsait, hanem a világhírű autómárkákra eredeti alkatrészként kerülő luxuskategóriás abroncsait is tesztelheti.

Neu-Isenburg, Németország, 2021. december 13. – A Hankook vezetőségének jelenlétében december 7-én nyitotta meg kapuit a Nürburgring Workshop, bár a délnyugat-németországi Meuspath (Ahrweiler járás) közelében található létesítmény nem hivatalosan már néhány hónappal ezelőtt megkezdte működését. Az új telephely az Eifel régióban, a világ egyik legnagyobb kihívást jelentő versenypályájának közvetlen közelében található. Létrehozásában nagy szerepet játszott az, hogy egyre nagyobb a kereslet a Hankook prémium abroncsai iránt, amelyeket eredeti alkatrészként szerelnek nagy teljesítményű járművekre.

A Hankook olyan nagy nevű autógyártókkal épített ki eredeti alkatrészre vonatkozó partnerkapcsolatot, mint az Audi, a BMW, a Mercedes-Benz, a Porsche, a Volkswagen, illetve ezek leányvállalatai. Ennek eredményeként a vállalat egy ideje már a legendás Nordschleifén végzi átfogó tesztjeit az eredeti alkatrésznek szánt UUHP (ultra-ultramagas teljesítményű) abroncsain. A „zöld pokol” különösen a sportautók számára biztosít tökéletes tesztkörnyezetet, hiszen a mindenre kiterjedő vizsgálatokkal garantálható, hogy az abroncsok megfelelnek a gyártók és az ügyfelek speciális igényeinek és elvárásainak. A gyártási folyamat szerves részét képezik a végső terméktesztek, és számos luxuskategóriás autó gyártói ezek alapján hozzák meg a döntést arról, szeretnék-e használni az adott abroncsot.

A nürburgringi Nordschleife közvetlen közelében kialakított új létesítményünknek köszönhetően sokkal hatékonyabban végezhetjük el a teljesítmény- és terhelési teszteket, amelyek egyre nagyobb jelentőséggel bírnak a nagy teljesítményű közúti járművek esetében. Így nemcsak a termékek kiváló minőségét, hanem a páratlan teljesítményt is biztosítani tudjuk vásárlóink számára” – nyilatkozta Andreas Pürschel, a Hankook Hannoverben található Európai Fejlesztési Központ tesztelőcsapatának vezetője.

Az 1997-ben átadott hannoveri technológiai központtal az abroncsgyártó jelentősen tudta fejleszteni európai kutatási projektjeit. Az ETC azonban nemcsak az adott gyártó paramétereihez szabott, eredeti alkatrészként használt abroncsokat fejleszt, hanem a legszigorúbb feltételek között teszteli is az abroncsgyártó termékeit. 2017-ben a vállalat a finnországi Ivalóban megnyitotta Technotrac névre hallgató téli teszthelyszínét is. Az újonnan átadott nürburgringi műhely és a magyarországi telephelyen található, a legmodernebb csúcstechnológiával felszerelt gyártási és beltéri tesztelési létesítmények birtokában a Hankook büszkén kijelentheti, hogy az integrált európai gumiabroncsfejlesztés és -gyártás képviselője.

A Hankook Tire vállalatról 

A Hankook Tire világszerte innovatív, díjnyertes, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-ok, könnyű tehergépkocsik, teherautók és buszok, valamint a motorsport számára (mind a pályás versenyeken, mind pedig ralin résztvevő csapatoknak).

A Hankook Tire több mint 180 országba szállítja termékeit, és világszinten hozzávetőlegesen 20.000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja.

A vállalat mindent megtesz azért, hogy a legmagasabb szinten elégítse ki a vásárlói igényeket a termékek minősége, a technológiai kiválóság és a vezetési élmény területén, Ennek érdekében a Hankook folyamatosan befektet öt kutatás-fejlesztési központjába és nyolc gyártási egységébe. A Hannoveri Technológiai Központban az európai piac igényeire szabva fejlesztik az abroncsokat, különös tekintettel az európai prémium autógyártók első szerelésű abroncsaira.

A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A vállalatnak Ausztriában, Csehországban, Franciaországban, Hollandiában, Lengyelországban, Magyarországon, Nagy-Britanniában, Németországban, Olaszországban, Oroszországban, Spanyolországban, Svédországban, Szerbiában, Törökországban és Ukrajnában vannak képviseletei. A további európai országokban a cég termékeit regionális nagykereskedők terítik. A vállalat globális bevételének kb. 34 százalékát az európai piacokon és a FÁK országaiban realizált értékesítések adják. A Hankook Tire 2016 óta szerepel a világszinten elismert Dow Jones Fenntarthatósági Indexben (DJSI World).

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. A 885 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég jelenleg mintegy 3000 alkalmazottat foglalkoztat, és személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára gyárt gumiabroncsokat. A harmadik beruházási ütem 2015 tavaszán fejeződött be, ezzel a magyar gyár éves gyártókapacitása 19 millióra nőtt. A rácalmási gyárban készült termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és igényeinek is. A Hankook Tire Magyarország Kft. rendelkezik az IATF 16949:2016. minőségi, ISO 14001:2015. környezetvédelmi, ISO 22301 üzletmenet-folytonossági és az ISO 45001:2018. munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági tanúsítványokkal.

www.hankooktire.com/hu    


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés ; Munkagép, haszongép ; Fém, gépipar ; - Hankook Tire

Legújabb Cégfelvásárlás hírek:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 9.000 ipari hírből: