Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Betöltés...

Az MAN OptiView elnyerte az Európai Szállítási Díj a Fenntarthatóságért 2022 kitüntetést

2021.11.24

Forrás: MAN Sajtóközlemény
Az MAN OptiView digitális tükörhelyettesítő rendszer nyerte el az Európai Szállítási Díj a Fenntarthatóságért 2022 kitüntetést a segédrendszerek kategóriájában.


A 2021 októberétől minden MAN tehergépkocsihoz rendelhető rendszer beláthatóvá teszi a holttereket a vezető számára, és így nagyobb biztonságot nyújt az utakon, különösen kanyarodáskor, sávváltáskor és manőverezéskor.

¤  Az MAN OptiView digitális tükörhelyettesítő rendszer elnyerte az Európai Szállítási Díj a Fenntarthatóságért 2022 (Europäischen Transportpreis für Nachhaltigkeit 2022) elismerést
   
¤  A segédrendszer beláthatóvá teszi a holttereket a vezető- és az utasoldalon, így fokozott vizuális kényelmet és biztonságot nyújt nehéz vezetési helyzetekben is

¤  Az OptiView helyettesíti a külső és a nagy látószögű visszapillantó tükröket, valamint a homlok- és a rámpatükröket, ezek helyett a jármű oldalán és elején elhelyezett kamerákkal működik

¤  A digitális tükörhelyettesítő rendszer október óta rendelhető az MAN mind a négy teherautó-sorozatához, vagyis a TGL, a TGM, a TGS és a TGX típuscsaládokhoz

Hatodik alkalommal adta át az Európai Szállítási Díj a Fenntarthatóságért 2022 (Europäischen Transportpreis für Nachhaltigkeit 2022, ETPN) kitüntetést a Transport című német szaklap 2021. november 18-án. A díj célja, hogy a haszongépjármű-iparág vállalatainak fenntartható magatartását ösztönözze azáltal, hogy elismeri az ezen a területen előremutató termékeket és stratégiákat. Az OptiView digitális tükörhelyettesítő rendszerével az MAN Truck & Bus az idei díjkiosztón az asszisztensrendszerek kategóriájában nyerte el az áhított elismerést.

Ez a díj azt bizonyítja, hogy az MAN OptiView tükörhelyettesítő rendszerrel abszolút mércét állítottunk fel a digitális tükrök területén, és ezzel még jobbá tettük az MAN új tehergépkocsi-generációjában már amúgy is kiváló vezetői munkahelyet” – mondta Christoph Huber, az MAN Truck & Bus Deutschland GmbH igazgatótanácsának elnöke a díjátadón.

Optimális áttekintés minden helyzetben

A kikanyarodás vagy a sávváltás azon helyzetek közé tartozik, amelyekben a jó tükörtechnika ellenére a vezető korábban potenciálisan kritikus helyzetekbe kerülhetett, ha a többi közlekedő nehezen volt látható, különösen a holttérben.

Az opcionálisan rendelhető OptiView digitális tükörhelyettesítő rendszer kamerák segítségével két nagy méretű, nagy felbontású képernyőn mutatja meg a teherautó körüli forgalmi helyzetet az A oszlopokon, valamint a médiarendszer képernyőjén. A normál nézeten kívül a járművezetők rendelkezésére áll a nagyított és a nagy látószögű nézet is, így optimális rálátást kapnak a környező forgalomra. Az OptiView ezzel jelentősen csökkenti annak kockázatát, hogy a vezető esetleg nem vesz észre más közlekedőket a járműve körül. A rendszer látómezője a vezető- és utasoldali holttereket is átláthatóvá teszi, így különösen a városban hozzájárul a kerékpárosok és a gyalogosok fokozott biztonságához.

Hasznos kiegészítő információk

A különböző képernyőnézeteken kívül az MAN OptiView további vezetőtámogató kiegészítő funkciókat kínál. Például az oldalsó kijelzők nézetein bekapcsolhatók szélességi és hosszanti segédvonalak, így előzés vagy manőverezés közben még jobban megbecsülhetők a távolságok és a méretek. Ezenkívül az MAN OptiView a két oldalsó kijelzőbe integrálja a kanyarodási segéd, a sávváltási segéd és a sávváltási ütközésmegelőző asszisztens figyelmeztető jelzéseit is. A környező forgalmi helyzetre vonatkozó minden fontos információ így mindig közvetlenül és áttekinthetően jelenik meg.

Az MAN OptiView egy másik hasznos és biztonságnövelő kiegészítő funkciója a pihenők idején a megfigyelő üzemmód. Ez lehetővé teszi a vezető számára, hogy az oldalsó kijelzők nagy látószögű nézetén és a médiarendszer kijelzőjén megjelenő elülső kameraképen keresztül – különösen éjszaka, amikor a függönyöket behúzta – kitekintést nyerjen a parkolóhelye környezetére. Így a teherautó körüli gyanús mozgásokat idejekorán észlelheti. A megfigyelési üzemmód az alsó ágyon lévő vezérlőmodulon keresztül közvetlenül – úgymond alvóhelyzetből – bármikor aktiválható. Ha a járművet az OptiView mellett tolatókamerával is felszerelték, annak képe osztott képernyős nézetként jelenik meg a médiakijelzőn.

Minden típushoz elérhető

A kritikus vezetési manőverek nem csupán a távolsági fuvarozásban, a gyorsforgalmi utakon sávváltáskor vagy a fel- és lehajtóknál fordulhatnak elő. A forgalmi helyzet optimális áttekintése elengedhetetlen, különösen az építőiparban és az elosztófuvarozásban jellemző gyakori kanyarodások és manőverezések esetén. Az MAN ezért a kezdetektől fogva mind a négy teherautó-sorozatához, a TGL, a TGM, a TGS és a TGX típuscsaládokhoz egyaránt kínálja az OptiView opciót. Az ügyfelek 2021 október eleje óta rendelhetik meg a digitális tükörhelyettesítő rendszert.

www.man.eu     


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés ; Munkagép, haszongép ; - MAN ; Robot, automatika ; IT, informatika ; Fém, gépipar

Legújabb Cégfelvásárlás hírek:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 9.000 ipari hírből: