Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Betöltés...

Budapest a VELUX új régiós központja

2021.11.23

Forrás: GoodOptionPR - VELUX Sajtóközlemény
A fővárosi irodaházat a dán „hygge” életérzés jegyében alakította ki a vállalat
2021. november 23., Budapest – Felavatta új, regionális irodáját a dán építőipari óriásvállalat, a VELUX Budapesten november 23-án.


A prémium minőséget képviselő, neo-reneszánsz stílusú Andrássy Palotában kialakított iroda 14 kelet-közép-európai országban támogatja az üzletfejlesztési, pénzügyi, logisztikai, IT-t és HR folyamatokat, illetve innen irányítják a cégcsoport több, az egész európai piacot ellátó tevékenységét is. Az új képviselet kialakításakor a VELUX arra törekedett, hogy a vállalat filozófiájának megfelelően nagyméretű közösségi terekkel, természetes, zöld környezettel, valamint a koncentrációt és hatékonyságot segítő kialakításokkal egészséges munkakörnyezetet teremtsenek a munkavállalók számára. Ezzel párhuzamosan a tervezők igyekeztek becsempészni a dán „hygge” életérzést is a falak közé, amivel a mindennapi boldogság iránti elkötelezettséget adja vissza minden négyzetméteren a budapesti központ.
 
Jelentős bővülésen ment keresztül az elmúlt időszakban a VELUX hazánkban. A Magyarországon már 1986 óta jelen lévő piacvezető tetőablakgyártó vállalat felmérve a régiós piacban rejlő lehetőségeket, idén regionális működésre váltott, annak érdekében, hogy az erőforrások egységesítésével minél hatékonyabban tudja kiszolgálni a különböző piaci igényeket. 
 
A VELUX kelet-közép-európai régiójának központja az idei évtől Budapest. Azért döntöttünk a magyar főváros mellett, mert mind megközelíthetőség, mind a márka történetének szempontjából Budapest rendelkezik a legmegfelelőbb adottságokkal a 14 ország folyamatainak irányításához. A regionális funkciók mellett az új központ támogat többek között olyan globális funkciókat is mint az online vevőszolgálat, az online értékesítés, valamint a fogyasztói élmények (CXU)” – mondta Mészáros Krisztián, a VELUX kelet-közép-európai régiójának alelnöke.
 
Az új iroda kialakításakor fontos szempont volt a fenntarthatóság, többek között ezért esett a vállalat választása az Andrássy Palota épületére, hiszen a régi épületek megőrzése, felújítása és új funkciókkal történő ellátása összhangban van a VELUX fenntarthatósági stratégiájával. Emellett a vállalat a budapesti régiós központ létrehozásakor arra törekedett, hogy az irodaházban a funkcionális szempontok mellett a munkatársak egészségére és jó közérzetére is kiemelkedő hangsúlyt fordítson. „Mindenképpen szerettük volna, ha a dán életszemléletet az iroda kialakításán keresztül be tudjuk csempészni a kollégák mindennapjaiba. Egy olyan munkahely megteremtése volt a célunk, ahol az emberek egészsége és jóléte áll a középpontban. Ennek érdekében nagy közösségi tereket, pihenésre, elvonulásra megfelelő relaxációs szobát és fókuszált, csendes munkavégzésre alkalmas „csendszobát” alakítottunk ki. A kollégák fizikai egészségére is nagy hangsúlyt fektettünk, így minden munkatársunk elektronikusan állatható asztalok mellől, ergonomikus székeken dolgozik.” – tette hozzá Magyar Miklós, a VELUX regionális HR igazgatója.
 
A VELUX az új irodát úgy alakította ki, hogy ellensúlyozza a pandémia negatív hatásait is. A Workplace Intelligence nemzetközi kutatása szerint a globális munkaerő-állomány 78 százalékának mentális egészségét károsította a világjárvány, az otthoni munkavégzés pedig a dolgozók 85 százalékánál okozott mentális egészségügyi problémákat a bezártság, a társas érintkezés hiánya, a szociális kapcsolatok elégtelensége miatt. „Fontos a pozitív munkakörnyezet kialakítása, hiszen a belső terek design megoldásaival, a természetes, zöld környezettel, valamint a koncentrációt és hatékonyságot segítő közeg kialakításával minimalizálható a munkahelyi stressz, a szorongás és javítható a munkavállalók általános egészségügyi állapota is.” – fejtette ki az új VELUX iroda kapcsán Dr. Dúll Andrea környezetpszichológus, aki kiemelte azt is, hogy a munkahelyi egészség-megőrzési programok bevezetésén keresztül a munkatársak elégedettsége, jólléte, önbecsülése és egészségügyi állapota is megerősödhet, amelyeknek köszönhetően hosszabb távon könnyebbé válik a toborzás, a munkatársak megtartása, illetve fejlődik a szervezeti kultúra és nő a hatékonyság is.
 
A VELUX új budapesti regionális központját Erik Vilstrup Lorenzen, Dánia budapesti nagykövete, David Briggs a VELUX Cégcsoport vezérigazgatója és Keith Riddle, a VELUX Cégcsoport értékesítésért és marketingért felelős alelnöke avatta fel 2021. november 23-án. Az irodamegnyitó eseményen a magyar sajtó részére vezetett irodabejárást tartott Pók Enikő senior belsőépítész, valamint a VELUX képviseletében Váncsodi Réka piactervezési menedzser. Emellett a sajtó képviselői egészséges irodaterek témában kerekasztal beszélgetésen is részt vettek, ahol a megszólalók között szerepelt Kovács Emese energetikai tanácsadó az MN6 Energiaügynökség részéről és Dr. Dúll Andrea környezetpszichológus. Az eseményt Holló Márta moderálta.
 
A VELUX Cégcsoportról
A VELUX Cégcsoport csaknem 80 éve teremt jobb életkörülményeket az emberek számára világszerte azzal, hogy segít a tetőn át érkező természetes fény és friss levegő lehető legjobb kihasználásában. Termékprogramunk tartalmaz tetőtéri ablakokat és moduláris tetőablakokat, díszrolókat, árnyékoló termékeket és redőnyöket, valamint kivitelezési és okosotthon-megoldásokat. E termékek segítenek megteremteni az egészséges és fenntartható beltéri klímát munkához és tanuláshoz, játékhoz és szórakozáshoz egyaránt. Világszerte dolgozunk - értékesítői és gyártói tevékenységünket több mint 40 országban mintegy 11.500 munkatárs segítségével végezzük. A VELUX Csoport tulajdonosa a VKR Holding A/S, amely egy teljes mértékben nonprofit, jótékonysági alapítványok (A VELUX ALAPÍTVÁNYOK) tulajdonában, illetve családi tulajdonban lévő vállalat. 2020-ban a VKR Holding teljes árbevétele 226 milliárd dán korona volt, a VELUX ALAPÍTVÁNYOK pedig 143 millió eurót adományoztak jótékony célokra. 
További információkért látogasson el a www.velux.com oldalra.
Kövessen minket a Twitteren: @VELUX    

NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Ingatlan, építőipar

Legújabb Cégfelvásárlás hírek:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 9.000 ipari hírből: