Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Betöltés...

Plug-in hibrid modelleket ajánl fel oktatási célokra a BMW Group Magyarország

2021.11.16

Forrás: BMW Sajtóközlemény
A hazai autószerelő képzést támogató egyedülálló kezdeményezést hívott életre a BMW Group Magyarország.


A bajor prémiumgyártó hazai képviselete négy, hiányszakmaként számon tartott autószerelő szakképzést kínáló magyarországi intézmény számára oktatási célra használható, új plug-in hibrid BMW és MINI modelleket ajánlott fel.

Az utóbbi években hangsúlyosan a hiányszakmák közé került Magyarországon az autószerelő: csökkent a szakoktatásokon résztvevő tanulók száma és a végzettséget megszerzők közül is sokan más pályát választanak. A helyzet kezelésére több kezdeményezést indított már a BMW Group Magyarország és 2021-ben is egy új programmal jelentkezett.

A bajor prémiumgyártó hazai képviselete a márkakereskedéseivel szoros kapcsolatban álló szakiskolák számára nyitott meg egy pályázati lehetőséget. A győztes intézményeknek a BMW Group Magyarország a márkakereskedésein keresztül gyártásból visszamaradt modelleket, az oktatáshoz szükséges eszközöket, valamint a tanárok részére egy rövid képzési programot ajánlott fel. Az intézmények kifejezett kérésének megfelelően a BMW Group Magyarország a szakiskolák számára kevésbé elérhető plug-in hibrid szegmensbe tartozó modelleket vont be a programba. Az intézmények és a bajor prémiumgyártó céljai összefonódnak: a tanulókat új technológiákkal és új modellekkel szeretnék megismertetni, hogy elkötelezetté váljanak az autószerelés iránt.

Az első kedvezményezett intézmény, a Nyíregyházi SZC Bánki Donát Műszaki Technikum és Kollégium képviselői november 4-én vehették át a számukra felajánlott BMW 330e xDrive (plug-in hibrid) modellt. A programban részt vevő további szakiskolák és plug-in hibrid modellek listája:

- Bánki Donát Technikum: BMW 530e
- Fáy András Technikum: BMW 330e Touring
- Baranya Megyei SZC Angster József Szakképző Iskola és Szakiskola: MINI Cooper SE Countryman ALL4

„Ez egy újabb állomás, amivel a jövő elektromos autózására készülünk fel, ami nagyban hozzájárul a fenntartható fejlődés elősegítéséhez” – jelentette ki Rák Róbert, a BMW Group Magyarország vevőszolgálati vezetője.

„Nagy öröm számunkra, ha BMW legfrissebb plug-in hibrid modelljeivel támogathatjuk a különböző szakiskolák tanulóit, ezzel is hozzájárulva a jövő szakember-generációjának megszületéséhez” – mondta el Dombovári Éva, a BMW Group Magyarország Qualification & Retail HR key account managere.

Az autók átadásában és az intézményekkel való kapcsolattartásban a BMW hivatalos márkakereskedései, a Magisz Kft., a Schneider Autóház Kft. Pécs, a Wallis Motor Duna, valamint a Wallis Motor Pest vesznek részt.

www.bmw.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés ; - BMW ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor

Legújabb Cégfelvásárlás hírek:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 9.000 ipari hírből: