Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Betöltés...

Kiemelkedő teljesítménnyel zárta 2021-es pénzügyi évét a Siemens

2021.11.15

Forrás: Siemens, Hírek
A vállalat túlteljesítette előrejelzését.
A Siemens a 2021. szeptember 30-án zárult pénzügyi évben kiemelkedő teljesítményt nyújtott, 6,7 milliárd eurós nettó nyereséget ért el, és ezzel meghaladta az erre vonatkozó előrejelzését.


A vállalat minden üzletágában és régióban nyereségről számolt be, ami aláhúzza sikeres, fókuszált technológiai vállalattá alakulását. A továbbra is összetett, COVID-19 világjárvány által befolyásolt makrogazdasági környezet hatásait és a folyamatos – elsősorban az elektronikai alkatrészekhez és nyersanyagokhoz kapcsolódó – ellátási láncbeli kockázatokat sikeresen mérsékelte a vállalat. A Siemens profitált a jelentős gazdasági fellendülésből és a folyamatos növekedésből, különösen az olyan kulcsfontosságú piacokon, mint az autóipar, a gépgyártás és az elektronika, valamint a legtöbb infrastruktúrával kapcsolatos ágazatban is.

"Kifejezetten sikeres kezdet ez fókuszált technológiai vállalatként. A kihívásokkal teli környezetben piaci részesedést szereztünk, és egyértelműen túlteljesítettük a nettó nyereségre vonatkozó előrejelzésünket. Ez a lendület a 2022-es pénzügyi évben is folytatódni fog. Ideális helyzetben vagyunk ahhoz, hogy támogassuk ügyfeleinket, és profitáljunk a digitalizáció és a fenntarthatóság által nyújtott növekedési hajtóerőből" 
– mondta Roland Busch, a Siemens AG elnök-vezérigazgatója.

A 2021-es pénzügyi évben a Siemens 11,5 százalékkal, 62,3 milliárd euróra növelte bevételét (2020: 55,3 milliárd euró). A megrendelések jelentős mértékben, 21 százalékkal 71,4 milliárd euróra emelkedtek (2020-as pénzügyi év: 58,0 milliárd euró).

A nettó nyereség 59 százalékkal 6,7 milliárd euróra emelkedett (2020: 4,2 milliárd euró), és ezzel meghaladta az erre vonatkozó előrejelzést. A Siemens négyszer emelte a 2021-es pénzügyi évre vonatkozó előrejelzését (a nettó nyereséget legutóbb 6,1 milliárd euróról 6,4 milliárd euróra prognosztizálta). Az egy részvényre jutó nettó eredmény 7,68 euró volt (2020-as pénzügyi év: 5,00 euró). 

A Digital Industries üzletág a 2022-es pénzügyi évre 5-8 százalékos bevételnövekedést és 19-21 százalékos haszonkulcsot vár, a Smart Infrastructure üzletág pedig 5-8 százalékos bevételnövekedést prognosztizál, 12-13 százalékos haszonkulcs mellett.

A témáról részletesen itt olvashat: 
https://press.siemens.com/global/en/event/annual-press-conference-2021   

www.siemens.hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika ; IT, informatika ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor ; - Siemens

Legújabb Cégfelvásárlás hírek:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 9.000 ipari hírből: