Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Betöltés...

A Hankook HPS Cell abroncsa az IDEA 2021-es sikerével elnyerte a három legrangosabb formatervezéssel kapcsolatos díjat

2021.10.19

Forrás: Hankook Tire Sajtóközlemény
Az abroncsgyártó Hankook megnyerte a „gépjármű és közlekedés” kategóriát a világhírű International Design Excellence Awards (IDEA) 2021-es díjkiosztóján.


A Hankook Platform System (HPS) Cell abroncsát az idén már az iF Design Award, valamint a Red Dot Design Award díjkiosztóin is jutalmazták. A moduláris platformként szolgáló HPS Cellt a Hankook Tire Design Innovation 2020 projektje keretében mutatták be. A Hankook ezen fejlesztése így 2021-ben megszerezte a három legnagyobb presztízsű formatervezési díjat.

Neu-Isenburg, Németország, 2021. október 19. – A prémium abroncsgyártó Hankook 2021-ben a világhírű International Design Excellence Awards (IDEA) gépjármű és közlekedés témakörében innovatív, „Hankook Platform System (HPS) Cell” névre hallgató projektmunkájával megnyerte kategóriáját. A Hankook HPS Cell projektje 2021 júliusában már elnyerte a Red Dot Design Award: Design Concept mobilitás és közlekedés kategóriájának fődíját is, korábban pedig az iF Design Award 2021 áprilisi díjkiosztóján is megszerezte a legjobb professzionális koncepciónak járó elismerést.

A díjnyertes HPS Cell a Hankook Design Innovation nevű, okosvárosokat és a mobilitás jövőjét vizsgáló kutatási projektjének keretében készített moduláris platform. A közös kutatási projekt olyan jövőbe mutató vezetési és mobilitási megoldásokat kínál, amely a jelen kihívásaira adhat választ.

Az HPS Cellt tavaly novemberben mutatták be mint a Design Innovation 2020 projekt egyik eredményét. Az Urban Reshaping (városi újratervezés) tematikájú projekt elképzelése szerint a városok jövőbeli átalakulásának a mobilitás a mozgatórugója, a közlekedés pedig nem az egyes járművek szintjén, hanem az élettér részeként jelenik meg, amit a kibővített automatizálási infrastruktúra és a modern technológiák – pl. környezetbarát technológiák, önvezető járművek és mesterséges intelligencia – tesznek teljessé.

Az HPS Cell moduláris platformjának központi eleme a mobilitáshoz elengedhetetlen gumiabroncs. Az HPS Cell levegő nélküli abroncsai sejt alakú struktúrából épülnek fel. Szenzoros technológiája valós időben érzékeli az abroncs futófelületét és az úttest állapotát, reagál a kopás okozta kockázatokra, az útviszonyoknak megfelelően módosítja a futófelületet, ehhez pedig cserélhető kerekeket és optimalizált infrastruktúrát használ. Mindezt a vállalat technológiai áttöréseit összefogó Hankook Innovative Performance-szal (Hankook Innovatív Teljesítmény, H.I.P) párosítanák.

Büszkék vagyunk arra, hogy a HPS Cell elnyerte az IDEA formatervezési fődíját. Idén megnyertük a három legrangosabb díjat, ami ismét bizonyítja, hogy a formatervezés terén is világelsők vagyunk” – nyilatkozta Jimmy Kwon, a Hankook Tire Brand Lab alelnöke. „A következőkben a folyamatos K+F befektetések és közös projektek segítségével térképezzük fel a jövő mobilitását szolgáló innovatív dizájnokat.

Az Industrial Designers Society of America (Amerikai Ipari Formatervező Társaság, IDSA) által alapított IDEA-t a Red Dot Design Award, valamint az iF Design Award mellett a legrangosabb nemzetközi dizájndíjak között tartják számon. Minden évben számos kritériumot – például a dizájn innovációs erejét, a felhasználói tapasztalatot és a társadalmi hatást – magába foglaló értékelést követően választják ki a legjobb dizájnt.

A Hankook Tire vállalatról 

A Hankook Tire világszerte innovatív, díjnyertes, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-ok, könnyű tehergépkocsik, teherautók és buszok, valamint a motorsport számára (mind a pályás versenyeken, mind pedig ralin résztvevő csapatoknak).

A Hankook Tire több mint 180 országba szállítja termékeit, és világszinten hozzávetőlegesen 20.000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja.

A vállalat mindent megtesz azért, hogy a legmagasabb szinten elégítse ki a vásárlói igényeket a termékek minősége, a technológiai kiválóság és a vezetési élmény területén, Ennek érdekében a Hankook folyamatosan befektet öt kutatás-fejlesztési központjába és nyolc gyártási egységébe. A Hannoveri Technológiai Központban az európai piac igényeire szabva fejlesztik az abroncsokat, különös tekintettel az európai prémium autógyártók első szerelésű abroncsaira.

A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A vállalatnak Ausztriában, Csehországban, Franciaországban, Hollandiában, Lengyelországban, Magyarországon, Nagy-Britanniában, Németországban, Olaszországban, Oroszországban, Spanyolországban, Svédországban, Szerbiában, Törökországban és Ukrajnában vannak képviseletei. A további európai országokban a cég termékeit regionális nagykereskedők terítik. A vállalat globális bevételének kb. 34 százalékát az európai piacokon és a FÁK országaiban realizált értékesítések adják. A Hankook Tire 2016 óta szerepel a világszinten elismert Dow Jones Fenntarthatósági Indexben (DJSI World).

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. A 885 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég jelenleg mintegy 3000 alkalmazottat foglalkoztat, és személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára gyárt gumiabroncsokat. A harmadik beruházási ütem 2015 tavaszán fejeződött be, ezzel a magyar gyár éves gyártókapacitása 19 millióra nőtt. A rácalmási gyárban készült termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és igényeinek is. A Hankook Tire Magyarország Kft. rendelkezik az IATF 16949:2016. minőségi, ISO 14001:2015. környezetvédelmi, ISO 22301 üzletmenet-folytonossági és az ISO 45001:2018. munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági tanúsítványokkal.

www.hankooktire.com/hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés ; Önvezető ; Robot, automatika ; Mesterséges intelligencia ; - Hankook Tire

Legújabb Cégfelvásárlás hírek:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 9.000 ipari hírből: