Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Betöltés...

Audi Hungaria: csomagolj okosan!

2021.10.05

Forrás: AUDI Hungaria, Hírek
Győr, 2021.10.05. – A prémium minőségű termékek környezetbarát technológiákkal történő fejlesztése és gyártása mellett az Audi Hungariánál a logisztikai folyamatokban is központi szerepet játszik a fenntarthatóság.


A vállalat 2020 óta karbonsemlegesen végzi tevékenységét, emellett számos intézkedéssel tovább csökkenti ökológiai lábnyomát, mint például az alkatrészekhez kapcsolódó csomagolóanyag-felhasználás folyamatos optimalizálásával.

A világ legnagyobb motorgyárában az Audi Hungaria munkatársai közel 5 000 különböző alkatrészt 97 százalékban többutas, illetve speciális csomagolóanyagok felhasználásával szállítanak és tárolnak, lehetővé téve ezzel az egyes csomagolóanyagok és tárolók többszöri felhasználását. A vállalat a járműgyártás területén is nagy hangsúlyt fektet a csomagolóanyagok mennyiségének csökkentésére. A bevezetett intézkedéseknek köszönhetően a járműgyártás területén a tavalyi évben közel 100 tonnával kevesebb hullámpapírlemezt és több mint 30 tonnával kevesebb polietilénfóliát használtak fel. Emellett a vállalat a Volkswagen Konszern különböző telephelyeinek gyártott karosszériaelemek, elektromos meghajtások, belsőégésű motorok és motoralkatrészek szállításához is optimált csomagolási eljárásokat alkalmaz, tovább csökkentve ezzel a környezet terhelését. A vállalat folyamatosan dolgozik a felhasznált csomagolóanyag mennyiségének további csökkentésén, a termékek előállításához és szállításához kötődő biztonsági intézkedések maradéktalan betartásával. A vállalat a csomagolóanyagok csökkentésének érdekében szorosan együttműködik a beszállítóival és az Audi Konszern többi telephelyével is. Az Audi Konszern világszintű termelési hálózatához tartozó gyártótelephelyek folyamatosan megosztják a csomagolóanyagok csökkentésére hozott intézkedéseiket egymással és vezetik be saját folyamataikba azokat. A vállalat zöld logisztikai tevékenységében fontos szerepet kapnak továbbá a Győr-Ingolstadt-Brüsszel között karbonsemlegesen közlekedő „zöld vonatok”, a gyárterületen belül a kész motorokat a járműgyárba szállító elektromos vontatók és a logisztikai központból a gyártócsarnokokba alkatrészeket szállító elektromos kamion is.

Az Audi Hungaria 2020 óta karbonsemlegesen folytatja tevékenységét. A vállalat az Audi Környezetvédelmi Programja, a „Mission:Zero” jegyében következetesen törekszik a fenntartható termelésre. Középpontban az Audi Hungaria számára fő kihívást jelentő dekarbonizáció, a víz-, valamint az erőforrások hatékony felhasználása és a biodiverzitás állnak. A célkitűzések eléréséhez nagymértékben hozzájárul az alumínium zárt körforgásba kapcsolása, amely során a vállalat jelentős erőforrásokat spórol és tovább csökkenti ökológiai lábnyomát.

www.audi.hu      


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés ; - Audi ; Munkagép, haszongép ; Fém, gépipar ; Fa, papír, nyomdaipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Legújabb Cégfelvásárlás hírek:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 10.000 ipari hírből: