Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Betöltés...

A Hankook a legjobbak között végzett az EcoVadis-értékelésén

2021.10.11

Forrás: Hankook Tire Sajtóközlemény
Az abroncsgyártó Hankook platina minősítést ért el, mellyel csak a vállalatok felső egy százalékát ismerik el az egyes ipari szektorokban. A vállalat így három egymást követő évben is a legmagasabb értékelést tudhatja magáénak, jól mutatva a vállalat sikeres fenntarthatósági törekvéseit.


A Hankook összpontszáma ráadásul idén nyolc ponttal lett magasabb, mint tavaly.

Neu-Isenburg, Németország, 2021. október 11. – A prémium abroncsgyártó Hankook a legrangosabb, platina minősítést ért el az EcoVadis 2021-es, vállalati társadalmi felelősségvállalásról (CSR) szóló értékelésén. A platina fokozatot csak azok a vállalatok kaphatják meg, amelyek teljesítménye egy adott iparágban a legjobb 1%-ba tartozik.

Az EcoVadis egy nemzetközileg elismert intézet, amely megbízható értékeléséket készít a vállalatok társadalmi felelősségvállalásáról. Az intézet 160 ország közel 6500 vállalatát osztályozza, és többek között a környezeti hatást, a munka- és emberi jogokat, az etikai elveket, illetve a fenntartható beszerzést veszi figyelembe. A vállalatok bronz, ezüst, arany és platina értékelést kaphatnak, amelyek közül a platina a legmagasabb elismerés.

Az EcoVadis nagyra értékelte a Hankook tiszta és számszerűsíthető vállalati társadalmi felelősségvállalási célkitűzéseit, illetve az aktív részvételt számos vállalati fenntarthatósági kezdeményezésben. Az EcoVadis elismerte a Hankook átlátható és részletes vállalati társadalmi felelősségvállalási irányelveit, különösen az emberi jogok kezelése, a környezetvédelmi célkitűzések, valamint a közegészségügy - és biztonság terén tett lépések miatt került a cég a világ gumigyártó vállalatainak felső egy százalékába.

Az EcoVadis már korábban is  elismerte a Hankook teljesítményét. 2019-ben az abroncsgyártó arany fokozatot kapott, ami azt jelenti, hogy a fenntarthatósági  törekvéseket tekintve a szegmensében résztvevő vállalatok felső öt százalékához tartozott. A következő évben az értékelési rendszert a platina fokozattal egészítették ki, amelyet az adott kategória felső 1%-ába tartozó vállalatok kaphattak meg. A Hankook azonnal el is nyerte ezt a szintű elismerést. A Hankook ennek értelmében a világ egyik vezető vállalata fenntarthatósági törekvéseit tekintve, amelyet az EcoVadis három egymás utáni évben is a legmagasabb értékeléssel jutalmazott.

Az idei eredmény azért is jelentős, mert a Hankook 81 pontos összesített eredménye 8 ponttal lett magasabb, mint a tavalyi. A vállalat tehát nemcsak megtartotta ezt a kiemelkedő színvonalat, hanem még javítani is tudott tavalyi teljesítményén. Az egyes értékelési kritériumokat tekintve a vállalat 70 pontot ért el a környezetvédelem és 90 pontot a fenntartható beszerzés kategóriájában, ami 10, illetve 20 pontos növekedés a tavalyi év eredményeihez képest.

A Hankook a fenntartható beszerzés kategóriájában ráadásul a legmagasabb, „kiemelkedő szintű” értékelést kapta. A Hankook a közelmúltban több fenntarthatósági kezdeményezést is bevezetett az értékláncában, melyek közé tartozik a fenntartható természetes gumi irányelveinek a Fenntartható Kaucsuk Globális Platform (Global Platform for Sustainable Natural Rubber, GSPNR) elveit követő átalakítása.

Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy három egymást követő évben is a legmagasabb értékelést kapjuk az EcoVadistól. Ez is azt bizonyítja, vezető szereplői vagyunk az abroncsgyártás fenntartható ökoszisztémájának kialakításában” – nyilatkozta Sooil Lee, a Hankook Tire & Technology vezérigazgatója. „Továbbra is elkötelezettek vagyunk a fenntarthatósági törekvések mellett, hiszen ezek nemcsak a jövőbeli növekedés előfeltételeit jelentik, hanem zöldebbé is teszik a világunkat.

Az EcoVadis elismerése mellett a Hankookot több szakmai szervezet is méltatta már erőfeszítéseiért a társadalmi szerepvállalás és a fenntarthatósági törekvések területén. A Hankook például 2011-ben szerepelt először a Dow Jones fenntarthatósági indexén, 2016 és 2020 között pedig minden évben megtalálható volt Dow Jones Sustainability Indices listáján. Végezetül pedig a Hankook tavaly kiváló értékelést kapott klímaváltozás kategóriában a the Carbon Disclosure Projecttől környezetvédelmi átláthatóságukért és a klímaváltozás ellen fellépésükért.

A Hankook Tire vállalatról   

A Hankook Tire világszerte innovatív, díjnyertes, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-ok, könnyű tehergépkocsik, teherautók és buszok, valamint a motorsport számára (mind a pályás versenyeken, mind pedig ralin résztvevő csapatoknak).

A Hankook Tire több mint 180 országba szállítja termékeit, és világszinten hozzávetőlegesen 20.000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja.

A vállalat mindent megtesz azért, hogy a legmagasabb szinten elégítse ki a vásárlói igényeket a termékek minősége, a technológiai kiválóság és a vezetési élmény területén, Ennek érdekében a Hankook folyamatosan befektet öt kutatás-fejlesztési központjába és nyolc gyártási egységébe. A Hannoveri Technológiai Központban az európai piac igényeire szabva fejlesztik az abroncsokat, különös tekintettel az európai prémium autógyártók első szerelésű abroncsaira.

A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A vállalatnak Ausztriában, Csehországban, Franciaországban, Hollandiában, Lengyelországban, Magyarországon, Nagy-Britanniában, Németországban, Olaszországban, Oroszországban, Spanyolországban, Svédországban, Szerbiában, Törökországban és Ukrajnában vannak képviseletei. A további európai országokban a cég termékeit regionális nagykereskedők terítik. A vállalat globális bevételének kb. 34 százalékát az európai piacokon és a FÁK országaiban realizált értékesítések adják. A Hankook Tire 2016 óta szerepel a világszinten elismert Dow Jones Fenntarthatósági Indexben (DJSI World).

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. A 885 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég jelenleg mintegy 3000 alkalmazottat foglalkoztat, és személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára gyárt gumiabroncsokat. A harmadik beruházási ütem 2015 tavaszán fejeződött be, ezzel a magyar gyár éves gyártókapacitása 19 millióra nőtt. A rácalmási gyárban készült termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és igényeinek is. A Hankook Tire Magyarország Kft. rendelkezik az IATF 16949:2016. minőségi, ISO 14001:2015. környezetvédelmi, ISO 22301 üzletmenet-folytonossági és az ISO 45001:2018. munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági tanúsítványokkal.

www.hankooktire.com/hu    


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés ; Energia, közmű, akkumulátor ; - Hankook Tire

Legújabb Cégfelvásárlás hírek:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 9.000 ipari hírből: