Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Betöltés...

A Volvo Trucks 100 elektromos teherautót szállít a DFDS-nek

2021.10.06

Forrás: Volvo Trucks Sajtóközlemény
A DFDS dán logisztikai vállalat rekordnagyságú, 100 darabos megrendelést adott le elektromos Volvo FM modellekre! Az Észak-Európa legnagyobb hajózási és logisztikai vállalatától érkezett megrendeléssel a Volvo Trucks eddigi legkomolyabb üzletét kötötte meg elektromos teherautók szállítására.


A 100 darab elektromos Volvo FM a világon is egyedülálló méretű megrendelés az elektromos nehézgépjárművek piacán. 

A DFDS megrendelése hatalmas mérföldkő a Volvo Trucks számára a karbonsemleges fuvarozás felé vezető úton. Nagy büszkeséggel tekintek erre az együttműködésre, amellyel szemléltetjük abbéli meggyőződésünket, hogy a villamosított nehézáru fuvarozás ma már nem csak az elképzelhetetlen jövő, hanem a nagyon is valós jelen. Hiszek abban, hogy a DFDS példáját bátran fogják követendőnek venni a kisebb vállalatok is, és ennek hatására minél többen teszik meg az első lépést a károsanyag-kibocsátás csökkentése érdekében.” – fejtette ki a megállapodásról alkotott nézeteit Roger Alm, a Volvo Trucks Elnöke.

A DFDS által rendelt elektromos Volvo FM modellek első példányait 2022. negyedik negyedévében szállítja le a svéd gyártó, majd ezt követi a többi példány a 2023-as év során. A tisztán elektromos meghajtású FM modelleket a DFDS európai logisztikai hálózatában fogják használni, mind rövid-, mind hosszútávú fuvarfeladatok teljesítésére.

Mi a DFDS-nél nagyon fontosnak tartjuk, hogy széndioxid-kibocsátásunk csökkentésével egy fenntarthatóbb ellátási láncot tudjunk üzemeltetni. Pontosan tudjuk, hogy e cél elérésében a villamosítás az egyk legfontosabb eszköz, és bízunk abban, hogy célkitűzésünkkel mások figyelmét is felhívjuk a környezetvédelem fontosságára.” – magyarázza Niklas Andersson, a DFDS Ügyvezető Alelnöke és a Logisztikai Osztály Vezetője.

A megrendelt elektromos Volvo FM modellek megengedett össztömege 44 tonna, hatótávolságuk körülbelül 300 kilométer. Az akkumulátorok töltése egyenáramú vagy normál hálózati töltővel is megoldható, ez utóbbi minden teherautó alapfelszereltségéhez hozzátartozik. A DFDS teherautóinak finanszírozásáról a Volvo Financial Services, a Volvo gyári finanszírozó vállalata gondoskodik. 

Áttörés az elektromos teherautók európai piacán

A nehézgépjárművek piacán is egyre nagyobb teret nyer a villamosítás. Európában idén néhány száz elektromos teherautót helyeztek forgalomba, ezek körülbelül 40%-a Volvo elektromos teherautó volt.

Célunk, hogy a nehézgépjárművek villamosításában is élenjárók maradjunk, és piacvezető pozíciónk bizonyítja, hogy jó úton járunk a kitűzött cél eléréséhez. A jövőképünk az, hogy 2030-ra az új Volvo teherautók fele elektromos hajtáslánccal gördüljön le a gyártósorról. Örömmel látjuk, hogy a partnereink egyre növekvő érdeklődése ma már konkrét megrendelések formájában is manifesztálódik. A DFDS megrendelése ezek egyik igazán impozáns pédája.” – tette hozzá Roger Alm, a Volvo Trucks Elnöke.

A Volvo Trucks 2019-ben, az elsők között kezdte elektromos teherautóinak sorozatgyártását. Mára a Volvo Trucks tisztán elektromos tehergépjármű palettája 6 modellből áll: az elektromos Volvo FH, FM, FMX, FE, FL és az elektromos Volvo VNR modelleket (ez utóbbit Észak-Amerikában értékesítik). 

A DFDS-ről

A DFDS dán hajózási és logisztikai vállalat, amely Európa egész területén működik, körülbelül 900 milliárd forintnak megfelelő éves bevétellel. A vállalat 10.000 alkalmazottja Európa több, mint 20 országában dolgozik, a cég központja pedig Koppenhágában van, ahol a Nasdaq tőzsdén is szerepel. 

A Volvo Trucks teljes szállítási megoldásokat kínál professzionális és üzleti szemléletű ügyfeleinek, középkategóriás és nehéz teherautók teljes skáláját kínálva. Az ügyfelek támogatását több mint 130 ország 2 300 kereskedéséből és szervizéből álló globális hálózat biztosítja. A Volvo teherautók összeszerelését világszerte 13 országban végzik, 2020-ban körülbelül 94.000 Volvo teherautót adtak át a világon. A Volvo Trucks a Volvo Csoport része, amely a világ egyik vezető gyártója a teherautók, az autóbuszok, az építőipari gépek, valamint a hajózási és ipari alkalmazású meghajtórendszerek területén. A Volvo Csoport finanszírozási és szervizelési megoldásokat is kínál. A Volvo Trucks munkája a vállalat alapértékein – minőség, biztonság és környezetvédelem – alapul.​ 

www.volvotrucks.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés ; Munkagép, haszongép ; - Volvo Trucks ; Fém, gépipar ; Logisztika ; Energia, közmű, akkumulátor

Legújabb Cégfelvásárlás hírek:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 9.000 ipari hírből: