Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Betöltés...

Audi Hungaria: Új hallgatók a duális felsőfokú képzésben

2021.09.15

Forrás: AUDI Hungaria, Hírek
Győr, 2021. szeptember 15. – Az Audi Hungaria és a Széchenyi István Egyetem duális felsőfokú képzésében az idei őszi szemeszterben tíz új hallgató kezdte meg tanulmányait, BSc, valamint angolnyelvű MSc képzések keretein belül.


A gólyákat a már hagyományosnak mondható információs rendezvénnyel várták az Audi Hungariánál.

Töretlen fejlődést mutat az a kiváló együttműködés, amelyet a Széchenyi István Egyetemmel immár nyolc tanszéken folytatunk. A tudományos és az ipari szféra intenzív összekapcsolódása által az elméleti és a gyakorlati oktatás együtt, egymásra épülve jelenik meg a képzésben. Ez teszi különösen vonzóvá a kurzust az abban résztvevők számára. A versenyképes tudás megszerzésén túl az oktatási modell nagy előnye, hogy lehetővé teszi a végzett fiatalok azonnali integrálását a vállalati szervezetekbe, köszönhetően ez elsősorban a képzés gyakorlatorientált fókuszának”, mondta Németh Kinga, az Audi Hungaria személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagja.

Jelenleg 45 hallgató folytatja tanulmányait duális képzési formában. Az oktatás során a hallgatók az elméleti ismereteket az egyetemen sajátítják el, jelentősen megnövelt óraszámú gyakorlat mellett, amelyet az Audi Hungaria tesz lehetővé az egyetemistáknak. Kiemelkedő az egyetem és a vállalat szoros, stratégiai együttműködése, amelynek köszönhetően a képzés nagyon magas szakmai színvonalon valósul meg. Az Audi Hungariánál szakterületi mentorok kísérik a hallgatók gyakorlati képzését, melynek során nem csak a vállalat életébe pillanthatnak be a fiatalok, hanem megismerhetik és elsajátíthatják a nagyvállalati gondolkodásmódot és a konkrét szakmai ismeretek.

A vállalat 2015. január 1-jén alapította a Széchenyi István Egyetemmel karöltve az Audi Hungaria Járműmérnöki Kart. A karhoz összesen nyolc tanszék tartozik: a Belsőégésű Motorok és Járműhajtások Tanszék, a Járműgyártási Tanszék, a Járműfejlesztési Tanszék, az Anyagtudományi és Technológiai Tanszék, a Környezetmérnöki Tanszék, a Logisztikai és Szállítmányozási Tanszék, valamint 2019 óta az Audi Hungaria Külső Tanszék. Ezen kívül a Kautz Gyula Gazdaságtudományi Karon a vállalat és az egyetem együttműködésében megalakult a Vezetéstudományi és Szervezeti Kommunikáció Tanszék, valamint a Járműmérnöki Kar kötelékén belül alakult új tanszék a mesterképzésben részt vevő diákok gyakorlatorientált oktatásában vállal jelentős szerepet.

www.audi.hu     


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés ; - Audi ; Munkagép, haszongép ; Fém, gépipar ; Logisztika ; Energia, közmű, akkumulátor

Legújabb Cégfelvásárlás hírek:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 9.000 ipari hírből: