Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  


Cégfejlesztés
Előrehozott válságkezelés, Válságmegoldás: hirtelen, rendkívül helyzet megoldása a cég megmentése érdekében.
Hogyan tudja jól eladni működő cégét?

Igényei szerinti ipartelepet, magas csarnokot bérelhet, vásárolhat. Akár pályázat és cég vásárlása is megoldható lehet.
VÉTEL - ELADÁS     ÜZLETI ajánlatok:  KERESÜNK eladó működő cégeketELADÓ cégekingatlanokdomainHirdetések Híreink  
SZOLGÁLTATÁSAINK:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   HIRDETHET  
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Robot, automatika   Kiállítás   Cégfelvásárlás hírek  IpariBlog  Riport  Hírek közzététele 

A cégeladás
Cégből kiszállás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF
2021.09.20.
Kereső

IparCégek.hu érdekeltség az
Ipariingatlanok.hu:
Ipari, Üzleti, Mg-i, Telek ingatlanok Részletes keresőMASCUS

Térkép
Google Maps

YouTube
YouTube


IAA Mobility: klímabarát megoldások mindenfajta mobilitáshoz – a Bosch az elektromobilitással több mint egymilliárd euró árbevételt ér el
2021.09.07
Forrás: Bosch, Sajtóközlemény
A vezetéstámogató rendszerekhez kapcsolódó üzlet 40 százalékkal növekszik

¤  Volkmar Denner, a Bosch igazgatóságának elnöke: „Az elektromobilitás a Bosch alaptevékenysége lesz, a szén-dioxid-mentes közlekedés pedig a vállalat egyik meghatározó növekedési területe.”
    
¤  Stefan Hartung: „A várakozások szerint 2035-ben a világszerte újonnan regisztrált járművek 60 százaléka elektromos lesz.”
    
¤  Üzletfejlesztés: a mobilitási megoldások árbevétele 10 százalékkal nő.
    
¤  A jövő ígéretes területei: a Bosch piacvezető a vezetéstámogató rendszerek terén, az elektromobilitást illetően pedig dinamikus a bővülés.
    
¤  Újdonság: a Bosch az IAA-kiállításon bemutatja az első szabályozódoboz nélküli elektromosautó-töltőkábelt.

München, Németország – Egyetlen más vállalat sem kínál a Boschéhoz hasonlóan széles körű ajánlatot az elektromobilitás terén: az eBike-tól az építőipari munkagépekig, a szilícium-karbid chiptől a teljesen integrált e-tengelyig. Ha elektromobilitásról beszélünk, a Bosch a versenytársaknál kétszer gyorsabb ütemben növekszik ebben a szegmensben, és idén egymilliárd eurót is meghaladó árbevételt generál. Az üzleti fejlődés csak tovább gyorsul: a tervek szerint 2025-ig az árbevétel megötszöröződik. „Az elektromobilitás alaptevékenységgé válik számunkra, a szén-dioxid-mentes közlekedés pedig az egyik növekedési területté. A kihívásokat lehetőségekké alakítjuk – ez a mi utunk” – mondta dr. Volkmar Denner, a Bosch igazgatóságának elnöke a müncheni IAA Mobility 2021 szakkiállításon. A növekedési területek közé tartozik az automatizált vezetés is, melynek minden szintje a vezetéstámogató rendszereken alapul. 40 százalékos gyarapodásával az élen járó Bosch ezen a területen is túlszárnyalja a piac növekedését. Az elektromobilitás és az automatizált vezetés terén kivívott jó pozíciójának is köszönheti a Bosch, hogy a koronavírus-krízissel, félvezetőhiánnyal és a mobilitás gyorsuló átalakulásával jellemzett piaci környezetben is sikeres: a mobilitási megoldások üzleti terület árbevétele idén tíz százalékkal nő. „A Bosch, a technológiák vezető szállítója, üzletileg is sikeres” – tette hozzá Denner.

Elektromos autózás – a Bosch csúcstechnikája áttörést hoz

A Bosch sikertörténetének következő fejezete az elektromobilitás lesz. Az eddig összesen ötmilliárd euró beruházásnak, valamint a piac leghatékonyabb elektromoshajtáslánc-megoldásainak köszönhetően a vállalatnak sikerülhet az áttörés. Csak ebben az évben további 700 millió eurónyi beruházás járul még ehhez hozzá. A Bosch előretekintő, a jövőt alakitó vállalat. „Arra készülünk, hogy az elektromos járművek iránti kereslet világszerte nő. A várakozások szerint 2035-ben az újonnan regisztrált járművek 60 százaléka elektromos lesz” – mondta dr. Stefan Hartung, a Bosch igazgatóságának tagja, a mobilitási megoldások üzleti szektor elnöke. Már tíz éve bizonyítja a Bosch az eBike-ok kapcsán, hogy az innovációs erő új piacokat nyit meg. A vállalat célja, hogy a jövő mobilitását annak teljes spektrumában alakítsa. „A mobilitásnak óvnia kell a környezetet, azonban, nem utolsósorban az Európai Unió nagyratörő céljaira való tekintettel, megfizethetőnek és vonzónak is kell lennie” – egészítette ki Denner. „Csak így maradhatnak mozgásban az emberek és a szállítmányok a jövőben is.” A Bosch továbbra is nyitott az új technológiai megoldások iránt és a mobilitás minden módjához kínál klímabarát megoldásokat világszerte, az adott állami keretfeltételeknek megfelelően. Ezért a Bosch a tisztán akkumulátoros mellett az üzemanyagcellás hajtásba is invesztál, és új kooperációkban vesz részt Kínában, az Amerikai Egyesült Államokban és Európában egyaránt. A Bosch technikáját alkalmazó első tehergépjárművek már a kínai utakat róják.

A Bosch technológiája ahhoz is hozzájárul, hogy az emberek mindennapjait megkönnyítse. Az elektromos autózás kapcsán a töltés döntő szerepet játszik. A Bosch a müncheni kiállításon egy új, rugalmas töltőkábelt mutat be az elektromos autókhoz, mely integrált szabályozó- és biztonsági technikával bír, valamint adaptert kínál a 2-es típusú és a háztartási elektromos csatlakozókhoz egyaránt. Ez a 230 voltos csatlakozóról való töltésnél megszokott, a kábelbe épített külön szabályozódoboz nélkül működik, és így csupán három kilogramm a tömege – 40 százalékkal könnyebb, mint a hagyományos töltőkábel a szabályozódobozzal. Azért, hogy a vezetőknek menet közben ne kelljen töltőpontot keresgélniük, a Bosch internetalapú töltőszolgáltatása Európa több mint 200 ezer töltőállomásához kínál hozzáférést – az egyszerű fizetést is beleértve.

Automatizált vezetés – a Bosch egyetlen forrásból kínál mindent

Központi szabályozóegységek, érzékelők, mesterséges intelligencia: az automatizált vezetés minden eleme megtalálható a Bosch kínálatában, és 5000 mérnök dolgozik az automatizált vezetés mindegyik szintjének megvalósításán. Ebbe nem csupán az asszisztensek olyan kibővített funkciói tartoznak, amelynek köszönhetően a vezetők levehetik a kezüket a kormányról, ma már a teljes egészében vezető nélküli vezetési funkciók is lehetségesek a Bosch segítségével. „Az automatizált parkolóinas kísérleti projektjeivel a Bosch már most történelmet írt Németországban és az Amerikai Egyesült Államokban” – hangsúlyozta Denner. A Bosch a Mercedes-Benzzel és más vállalatokkal együttműködve már bemutatta ezt a megoldást a stuttgarti repülőtér P6 parkolóházában. Az új Mercedes-Benz S osztály a világ első sorozatgyártásban készült járműve, mely rendelkezik az ehhez szükséges technológiával. A Bosch többek között fixen telepített videokamerákkal szerelte fel a parkolóházat, hogy a járművek az okostelefonnal kiadott parancsra vezető nélkül elnavigálhassanak a lefoglalt parkolóhelyre. A tervek szerint ezt az első parkolóházat 2025-ig további ezer követi majd. Minden kényelmi előnye mellett a Bosch a vezetés automatizálását elsősorban olyan fejlesztésnek tekinti, ami javítja a közlekedés biztonságát. A Bosch olyan rendszereket vezetett be elsőként, mint az elektronikus menetstabilizáló vagy az automatikus vészfékrendszer, és továbbra is a balesetmentes vezetés támogatása a cél. Emellett a vállalat innovatív szoftverekkel gondoskodik a fedélzeten szükséges intelligenciáról. „ A jövő szoftver-domináns mobilitásában is előnyünkre válik a rendszerismeretünk: a Bosch mindkét területen otthonosan mozog, mind a járművek fedélzeti elektronikájában, mind a járművet hálózatba kapcsoló tárgyak internete terén” – magyarázta Denner.

Hálózatba kapcsolt vezetés – a Bosch nem csupán a járműre gondol

Ahogy a Bosch már tíz évvel ezelőtt megjósolta, a járművek egyre inkább internetes „csomópontokká” fejlődnek. A jövőben a szoftver ugyanolyan fontossá válik a mobilitásban, mint a hajtáslánc teljesítménye vagy hatékonysága. A Bosch aktívan alakítja formálja ezt a trendet. A mobilitási megoldások üzleti szektor jóformán minden második kutatás-fejlesztési munkatársa szoftverfejlesztő. Már a kerékpár is az internet része lesz, ahogyan ezt az új eBike Flow okostelefon-alkalmazás is bizonyítja, mely lehetővé teszi például az egyes komponensek szoftverfrissítését. Ezenkívül a szoftverintegráció is egyre fontosabbá válik: a Bosch ehhez is hozzájárul szaktudásával. Remek példa erre az információs és szórakoztató rendszer számítógépe: 2025-ig számítási kapacitásuk és szoftveres komplexitásuk megduplázódik. A Bosch gondoskodik a különböző szoftvermodulok biztonságos együttműködéséről. Ezenfelül a vállalat elképzelései a hálózatba kapcsolás kapcsán messze túlmutatnak a járműveken. „A Bosch nemcsak az autóról szól, hanem a gyárak és az otthonok témájában is magabiztosan tevékenykedik. Így teljesen egyedülállóan kapcsolhatunk hálózatba különböző területeket” – mondta Hartung. Idén áprilistól az MBUX rendszer virtuális asszisztensével felszerelt Mercedes-Benz modellek egyúttal a Bosch okosotthon-megoldásainak vezérlőközpontjaiként is funkcionálnak. Ennek köszönhetően például kényelmesen, az autóból hangvezérléssel lekapcsolhatjuk az otthoni világítást, felhúzhatjuk a motoros redőnyöket vagy szabályozhatjuk a fűtést.

Címkék: Bosch, elektromos, elektromobilitás, mobilitás, üzemanyag-cella, önvezető, hálózatba kapcsolt

Háttér információ 

A Bosch termékeivel 1898 óta van jelen Magyarországon. Az 1991-ben újjáalapított regionális kereskedelmi kft.-ből mára jelentős cégcsoport lett. Hazánkban a Bosch csoport kilenc önálló vállalat szoros stratégiai együttműködéseként Magyarország egyik legnagyobb külföldi ipari munkaadója. A 2020-as pénzügyi évben 1497 milliárd forint teljes nettó árbevételt ért el, ebből a magyar piacra való csoporton kívüli értékesítésből származó árbevétele 238 milliárd forint volt. A magyarországi Bosch csoport több mint 15.500 munkatársat foglalkoztat (2020. december 31-én). Az egyes gyártó, kereskedelmi és fejlesztési egységekhez tartozó kereskedői és szervizhálózat a teljes országot lefedi.

A Bosch csoport különböző technológiák és szolgáltatások vezető nemzetközi szállítója. Világszerte mintegy 395.000 munkatársat foglalkoztat (2020. december 31-én) és 71,5 milliárd euró árbevételt ért el 2020-ban. A cégcsoport négy üzleti területen végzi tevékenységét, ezek a mobilitási megoldások, az ipari technika, a fogyasztási cikkek, valamint az energia- és épülettechnika. Vezető IoT-vállalatként a Bosch innovatív megoldásokat kínál az intelligens otthonokhoz, az ipar 4.0-hoz és a hálózatba kapcsolt mobilitáshoz. A Bosch fenntartható, biztonságos és izgalmas mobilitási megoldásokat nyújt partnereinek. Szakértelmét a szenzortechnológia, valamint a szoftverek és szolgáltatások területén, továbbá saját IoT-felhőjében hasznosítva kínál ügyfelei számára hálózatba kapcsolt, cross-domain megoldásokat egyetlen forrásból. A Bosch csoport stratégiai célja, hogy megkönnyítse a hálózatba kapcsoltságot olyan termékekkel és megoldásokkal, amelyek mesterséges intelligenciát (MI) használnak, vagy annak segítségével fejlesztettek, gyártottak. A Bosch csoport termékei és szolgáltatásai hasznos megoldásokkal javítják az élet minőségét. Az „Életre tervezve” szlogen ezt a világszerte elérhető technológiát jelenti. A Bosch csoport magában foglalja a Robert Bosch GmbH-t, annak mintegy 60 országban működő csaknem 440 leányvállalatával és regionális vállalataival együtt. Értékesítési és szolgáltatási partnereit is beleszámítva a Bosch globális gyártási és értékesítési hálózata a világ szinte minden országát lefedi. A Bosch csoport világszerte több mint 400 telephelye 2020 első negyedéve óta karbonsemleges. A jövőbeli növekedés alapja a vállalat innovatív ereje. A Bosch világszerte 129 telephelyen 73.000 munkatársat foglalkoztat a kutatás és fejlesztés területén, többek között 34 000 szoftvermérnököt.

A vállalatot 1886-ban Robert Bosch (1861-1942) „Finommechanikai és Elektrotechnikai Műhelyként” alapította Stuttgartban. A Robert Bosch GmbH tulajdonosi szerkezete szavatolja a Bosch csoport vállalati önállóságát. Ez lehetővé teszi a vállalat számára jelentős, a jövő biztosítása érdekében történő befektetések megvalósítását. A Robert Bosch GmbH üzletrészeinek 94 százaléka a Robert Bosch Stiftung GmbH közhasznú alapítvány tulajdonában van. A maradék üzletrészek a Robert Bosch GmbH-nál és a Bosch család tulajdonában lévő társaságnál vannak. A szavazati jogok többsége a Robert Bosch Industrietreuhand KG-é, amely a vállalati társasági jogokat is gyakorolja.

További információért látogasson el honlapunkra: 
www.bosch.hu, iot.boschblog.hu, www.bosch.com, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.com, http://www.twitter.com/BoschPress.  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés ; Önvezető ; - Mercedes ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika ; Mesterséges intelligencia ; Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő ; Fém, gépipar ; Logisztika ; Ingatlan, építőipar ; Energia, közmű, akkumulátor ; - Bosch


Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét több mint
20 éves gyakorlati tapasztalatunkkal megvalósíthatjuk.
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?

IpariCégek.hu
vétel - eladás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF

Videóinkról ;
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu

KERESÜNK ELADÓ Működő ipari cégeket fejlesztésre, felvásárlásra


KERESÜNK Eladó FRÖCCSÖNTŐ cégeket vételre, fejlesztésre

Eladó domainek:
befektet.hu,
ipariingatlanok.com,
balatonitelek.hu, videkitelek.hu,
budaitelek.hu, pestitelek.hu,
budapestitelek.hu, pestmegyeitelek.hu, telekblog.hu, raktaringatlanok.hu,
INFO: Domaint.hu
Szponzorált link:
BankWeb Pénzügyek
¤ Online tőzsde tanfolyam
¤ Bankweb tőzsde
¤ Arany befektetések
¤ Mi a váltó? Hogyan használjuk?
¤ Váltó használata
¤ Mire jó egy üzleti terv?
¤ Szakkönyvek
¤ Hogyan indítsunk vállalkozást?


SZOLGÁLTATÁSAINK:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   Hirdethet   ÁSZF
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Robot, automatika   Kiállítás   Cégfelvásárlás hírek   Rólunk   Híreink   Adatvédelem
Főbb kategóriák:
ÜZLETI AJÁNLATOK91
Hirdetések14
Domain eladó21
EladóIpariCégek.hu: Eladó ipari cégek26
Eladó működő cégeket keresünk23
EladóFémipariCégek.hu: Eladó fémipari cégek5
Fémipari cég eladó7
Cégből kiszállás9
Cégeladás13
Működő cég eladása9
Eladási, vételi tanácsadás17
EladóIpariIngatlanok.hu: Eladó ipari ingatlanok21
Riport32
Videos13
Ipari Blog93
Cégfelvásárlás60
NEWS 8972
Ipari cégek3416
Ipari hírek8958
Business5941
Múzeum, ipartörténet323
Autó, jármű, közlekedés7261
Önvezető240
Munkagép, haszongép1250
Robot, automatika1172
Mesterséges intelligencia158
Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő276
IT, informatika1224
D nyomtatás74
Fém, gépipar2006
Agrár211
Élelmiszer247
Logisztika344
Ingatlan, építőipar416
Energia, közmű, akkumulátor1853
Solar106
Kiállítás1083
Legújabb *Robot, automatika* hírek:
Keresünk automatika, robot cégeket fejlesztésre, felvásárlásra
A Schaeffler megnyitotta az első, tisztán e-mobilitással foglalkozó gyárat Magyarországon
A világ legokosabb kampusza készülhet el a Siemens segítségével
IAA Mobility: klímabarát megoldások mindenfajta mobilitáshoz – a Bosch az elektromobilitással több mint egymilliárd euró árbevételt ér el
Az ABB Robotika üzletága tesztközpontot nyit, hogy felgyorsítsa a 3D-s gépi látással támogatott megoldások fejlesztését az anyagmozgatásban
A FANUC gyárautomatizálási, robotikai és szerszámgép újdonságokkal készül az EMO-ra
Continental: sofőrből utas - világszerte egyre többen fogadják el az automata vezetést
A Siemens Mobility és együttműködő partnere, a ViP bemutatják az *Önvezető villamos a kocsiszínben* kutatási projektet
ABB *Kőbe zárt zene* építészeti sorozat #3: Látogatás *Kövér Margó*-nál Tallinnban, az Észt Tengerészeti Múzeumban
A munka jövője: automatizáció
Az ABB töltőberendezéseket szállít a teljes *GRIDSERVE Electric Highway* elektromos járműtöltő hálózat számára
Megéri-e akkumulátorral felszerelni az otthoni napelemes rendszereket? Termeljen áramot otthona tetőszerkezetén!
Ajánló:
Elsősorban működő, vagyonnal rendelkező cégek eladásának, vételének megoldásával foglalkozunk, több mint 20 éves gyakorlati tapasztalattal.
Eladási kínálatunk és főbb kereséseink elérhetők az EladóIpariCégek.hu keresőben.

Hogyan tudja jól eladni működő cégét?

Keresünk eladó működő cégeket konkrét vételi igényekre

Fémipari cégek is eladók kínálatunkban
EladóIpariIngatlanok.hu:
Eladhatja, ha meghirdeti ipari ingatlanát:
Hirdethet tulajdonos ipari ingatlant

© Copyright Gál József, IpariCégek.hu - Ipari cégek, ipari hírek, Cégkeresés, Eladási, vételi tanácsadás,
- Cégből kiszállás (előkészítéstől a megvalósításig) - Befektető ajánlás, keresés, közvetítés, Cégfejlesztés,
és Videók készítése (csak közzététellel)
Minden videónk saját készítésű, minden jogot fenntartunk! © Copyright Gál József
A www.iparicegek.hu szakmai portált a domain név tulajdonosa és az IpariCégek.hu Tanácsadó Kft. üzemelteti.

Minden szöveges oldal - az idézetek kivételével - saját készítésű, minden jog fenntartva!
A közzétett hírek jogtiszták, a hírforrástól érkezők, a Forrás feltüntetésre kerül. Oldalainkon sem hírügynökségtől, sem sajtótól nincs hírfelhasználás.
Az IpariCégek.hu portálon szereplő adatok tájékoztató jellegűek! Bármiféle adatfelhasználásból eredő kárigényt kizárunk!

© Copyright Gál József, IpariCégek.hu - www.iparicegek.hu


Váltás MOBIL nézetre