Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  


ELADHATJA, HA meghirdeti ipari ingatlanát. EGYET FIZET, TÖBBET KAP: Hirdethet tulajdonos ipari ingatlant

Keresünk: eladó ipari cégeket konkrét szakmai vételi és fejlesztési igényekre, Fémipari, Műanyagipari, Élelmiszeripari cégeket is.
Eladó: Péküzem, 77 M Ft ; Húsüzem, 80 M Ft ; Húsfeldolgozó üzem, 85 M Ft ; Mg-i gépgyártó saját termékkel, 800 M Ft ;
VÉTEL - ELADÁS     ÜZLETI Ajánlatok:  KERESÜNK Eladó működő cégeketELADÓ cégekingatlanokdomainHirdetések Oldaltérkép   Híreink  
SZolgáltatásaink:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   és  Videók készítése   HIRDETHET  
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmisz.   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomtat.   Kállítás   Cégfelvásárlás  IpariBlog  Riport  Hírek közzététele 

Eladó fémipari cégek
Működő cég eladása
Cégből kiszállás
A Cégeladás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF
2021.03.02.
KeresőIpariCégek.hu érdekeltség az EladóCégek.hu
még több témaköri írással és az eladó ipari cégek kereslete-kínálata ott is elérhető.
Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

IparCégek.hu érdekeltség az
Ipariingatlanok.hu:
Ipari, Üzleti, Mg-i, Telek ingatlanok Részletes keresőMASCUS

Térkép
Google Maps

YouTube
YouTube


IpariCégek.hu hírlevél

IpariCégek.hu hírlevél nem kerül kiküldésre, hanem ezen
a https://www.iparicegek.hu/hirlevel.php címen és közvetlenül
a www.iparihirlevel.hu címen is elérhető, itt olvasható.

Riport az MLBKT elnökével

Hírlevél
Riport az MLBKT elnökével
2004/37. szám
2004.02.10.
Tartalom:
Riport az MLBKT elnökével
Hírválogatás

Figyelmébe ajánljuk, hogy Médiaajánlatunkkal információját több száz gazdasági szereplőhöz juttathatja el, a honlapon pedig a mondanivalója továbbra is elérhető marad !
Médiaajánlat
:
Riport és Hírlevél: http://www.ipariingatlanok.hu
Információ

A BankWeb országos hálózatának bővítésére munkatársakat keres.

Részletek...

Állás

Cégek eladók ingatlannal, több esetben jól működő vállalkozással!

Eladó

Keresünk ingatlant Megbízóinknak!

Bõvebben a honlapon.

Keres

Honlap ajánló

Üzlet - Férfinet.hu

Balatoni ingatlanok
(www.plattenseeimmobilien.hu)

Férfi portál mindenkinek

Könyvelés, adótanácsadás, vállalkozásszervezés

Aktuális nyereményakciók gyűjtőhelye,
nyereményjátékunk média támogatója

Magánnyomozás, Vagyonvédelem, Válságkezelés

Regisztrálja oldalát a legnagyobb keresőkbe!
Webregiszter

Információ

Szakmai partnereink

Nagylaki Ipari Park

MLBKT: Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság

Az üzleti élet, a logisztika és a szállítmányozás szakmai lapja

BankWeb

Ipari parkok linkgyűjteménye,
hírlevelünk közreműködője

ingatlan-online.com & ingatlanpiac.net

Ingatlan értékbecslés, vagyonértékelés:
ingatlan@ertekbecslo.hu

Információ

Riport az MLBKT elnökével

Kiss Péter a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság elnöke válaszolt kérdéseinkre.

- Mennyire tartja sikeresnek az MLBKT 2003-as tevékenységét az Európai Unióhoz való csatlakozás felkészülése szempontjából?
- 2003 az MLBKT számára igen sikeres év volt. Nőtt a Társaság dinamizmusa, többet és jobban tudtunk kommunikálni tagjainkkal és tagszervezeteinkkel, és fontos lépéseket tettünk meg a még hatékonyabb működés előkészítésére. A konkrét kérdésre két szempontból lehetséges válaszolnom aszerint, hogy az MLBKT tevékenységének sikerességét a szervezet európai felkészülése, vagy a szervezetnek az ország európai felkészülésére kifejtett hatása alapján ítélem meg.
Az MLBKT 2003-ban több új elemet vezetett be munkájában, és szélesítette tevékenységét a kitűzött cél, a véleményalkotó és véleményformáló szervezet létrejötte érdekében.
Létrehoztuk és működni kezdett az ügyvezető alelnöki rendszer, amelyben a felelős alelnökök összefogják az általuk felügyelt fontos területek munkáját, kidolgozzák a megfelelő stratégiai lépéseket, és segítik a Titkárság munkáját.
Együttműködési megállapodást kötöttünk a Nemzeti Fejlesztési Terv és EU Támogatások Hivatalával, Baráth Etele államtitkár urat pedig a kongresszusunkon is köszönthettük előadóként.
Megkezdődött a tagozati rendszer kiépítése, létrejött a Beszerzési Klub, és befejeződött a csomagküldő-futár szolgáltatói tagozat előkészítése (alakuló ülése január 29-én lesz). A tagozatok maguk is építik európai kapcsolataikat a hasonló jellegű szakmai szerveződésekkel. A tagvacsorák sikeres előadásai közül több is foglalkozott a csatlakozás hatásaival, és a felkészülési teendőkkel (szolgáltatások, vám, ipari parkok, stb.).
Sikerült közvetlen, személyes kapcsolatot kiépíteni az Európai Logisztikai Szövetség vezetőivel. Éves kongresszusunk fő témája az európai csatlakozásra való felkészülés, és a csatlakozás hatásainak megvitatása volt.
Megkezdtük az Európai Logisztikai Szövetség 2004. évi kongresszusának (Eurolog 2004) előkészítését, amely Budapesten lesz 2004. júniusában.
Az MLBKT-nak az ország sikeres felkészülése érdekében kifejtett munkáját, és ennek sikerét csak közvetett módon tudom megítélni. Itt is utalnom kell az NFT-vel kötött szerződésre, amely lehetőséget biztosít számunkra (és ez által tagjaink számára) a gyorsabb és pontosabb információhoz jutásra, és esélyt nyújthat az európai fejlesztési projektekbe való hatékonyabb bekapcsolódásra.
Kongresszusunk sikere, a több mint 250 elégedett résztvevő azt jelzi számunkra, hogy jó úton járunk. A szekciókban elhangzott színvonalas előadások pedig azt bizonyították, hogy a szakma időarányosan megfelelő szinten áll a felkészülésben, ami hiányzik, és ami viszont meglehetősen hátrányosan érinti a logisztikát és az ebben dolgozókat, az a kialakult, letisztult szabályozás hiánya, az állami adminisztráció mai napig tartó bizonytalansága és késése.
Együttműködési Szerződést kötöttünk a Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségével, amely szintén segíti az európai csatlakozásra.

- Milyen változások várhatók a logisztikában hazánk EU tagsága után?
- Azt gondolom, hogy a legjelentősebb változás a szabad piac és ezzel összefüggésben a nagyobb verseny megjelenése lesz, elsősorban a logisztikai szolgáltatók körében. Ennek valószínűleg erős szelektáló hatása lesz, a kicsi, tőkeszegény, eddig csak a hazai megrendelésekre építő vállalkozások közül sajnos sok meg fog szűnni, tönkre fog menni, vagy beintegrálódik egy nagyobb, nemzetközi szervezetbe. Jelentősen megváltozik az egyik legjelentősebb szolgáltatási ág, a vámügynökségek szerepe és jelentősége, itt is viszonylag nagy leépítés várható, hiszen a mai vámforgalom nagy részét kitevő európai import és export vámolások megszűnnek. Jelentős befektetői tőke kivonást eredményezhet (vagy legalábbis fennáll a veszélye) a jelenleg működő vámszabadterületek és vámraktárak megszűnése. Igaz ugyan, hogy az ezekben tárolt árukat és berendezéseket vám és ÁFA mentesen fogják felszabadítani, ugyanakkor kérdéses, hogy a csatlakozás után már ÁFA és egyéb adóköteles tevékenységeket megéri-e az eddig mentességet élvező külföldi cégeknek itt tartaniuk, és nem inkább továbbköltöztetik azokat még nem csatlakozó országokba. Európa több államában vannak olyan szervezeti és törvényi megoldások, amelyek az ilyen tevékenységeket az EU normáinak megfelelő módon segítik (pl.adóraktárak, export-import tevékenységet végző vállalkozások számára fióktelep nélküli működési lehetőségek, stb.), de ezek jelenleg a magyar törvényi szabályozásból hiányoznak, és egyelőre nem is tervezik bevezetésüket. Fontos fejlemény, hogy minden kedvezmény és engedély érvényét veszti majd május 1-vel, és az EU konform engedélyeket kell helyettük beszerezniük a vállalkozásoknak.

- Véleménye szerint Magyarország milyen mértékig lehet Európa egyik logisztikai központja?
- Minden adottságunk megvan ahhoz, hogy Európa egyik legjelentősebb logisztikai központjává válhassunk. Nemcsak a földrajzi fekvés, hanem a már kiépített, és kiépítés alatt lévő logisztikai parkok, a hozzáadott érték-alapú logisztikai szolgáltatásokra való képesség és a megfelelő szaktudás lehet a biztosíték. De tisztában kell lennünk azzal, hogy a lehetőség nem elég, megfelelő háttérre, marketingmunkára, megbízható referenciákra lesz szükség ahhoz, hogy valóban további befektetések jöjjenek ebből a célból Magyarországra. Meg kell ragadnunk minden kínálkozó alkalmat, gyorsnak, pontosnak, megbízhatónak kell lennünk a teljesítésben, innovatív módon részt kell vállalnunk az ellátási láncok kialakításában és működtetésében, hogy ne `rabszolgaként`, hanem együttműködő partnerként kapcsolódhassunk be az európai rendszerbe.

- Mik az MLBKT további céljai?
- Tovább kell folytatnunk azoknak a tagozatoknak a kiépítését, létrehozását és megerősítését, amelyekre igény mutatkozik a tagság körében. Minél élőbb kapcsolatra törekszünk tagjainkkal, és meg kívánjuk erősíteni az intézményi tagok táborát. Ki szeretnénk alakítani az MLBKT támogatási-szponzorálási rendszerét, és ezen a bázison még színesebbé és érdekesebbé tenni a Logisztikai Híradót, látványosabbá és izgalmasabbá varázsolni a rendezvényeinket, bővíteni az oktatási tevékenységünket. Az idei év egyik legnagyobb feladata az Eurolog 2004 megszervezése és lebonyolítása az MLE-vel közösen. Továbbra is azon dolgozunk, hogy munkánk, magas színvonalú szakértői gárdánk és kapcsolatrendszerünk alapján alapvető tényezői legyünk a hazai logisztikai életnek, és véleményalakító, véleményformáló szerepünk hangsúlyossá váljon kormányzati kapcsolatainkban, a törvénykezést elősegítő munkában is.

A teljes riport.

Hírválogatás

A Pentagon tanulmánya a klímakatasztrófáról (* NOL 2004. február 10. )
Rapid változás akár 20 éven belül - Permanens háborúk. Egyre több tudományos eredmény utal arra, hogy a globális felmelegedés radikális változássá fajulhat, amely akár országokat dönthet romba. Emiatt az amerikai hadügyi tárca egyik katonai stratégája, Andrew Marshall vizsgálatot készített a várható nemzetbiztonsági következményekről - amelyet a Fortunate magazin ismertetett.
Forrás...

EU pályázatok - Legyen Ön is az EU csatlakozás nyertese (* FérfiNet.hu 204-02-07 )
Az Európai Unió sikeres tagjai csak úgy lehetünk, ha Magyarország minden tekintetben felkészül a tagságra, s élni tud a tagság nyújtotta lehetőségekkel.
Forrás...

Cigarettaszünet - bezár a gyár (* FigyelőNet 2004. február 7. )
Bezárja debreceni üzemét az Imperiál Tobacco, a világ negyedik legnagyobb dohányipari vállalkozása. A konkurensek is `füstölögnek `az adóemelés és a feketekereskedelem miatt.
Forrás...

A logisztikai nagyok a fővárosra, a kicsik a keleti végekre koncentrálnak (* Piac & Profit 2004. február 5. )
A közraktározással és - a hiányszakmának minősülő - agrárlogisztikával foglalkozik a logisztikai szakma esedékes konferenciája. Az utóbbi években igen nagy ütemben fejlődő logisztika újabban nem annyira az ingatlanpiaci befektetőknek a terepe, hanem a szakmai invesztálóknak, ez utóbbiak viszont az adott térség igényeire alapoznak. Időközben megnőtt a keleti és déli végek szerepe, e határok mentén a szállítmányozás, a raktározás és a vámoltatás összekapcsolása serkentheti a vállalkozásokat, akkor kiváltképpen, ha az áfaelszámolás uniós gyakorlatának is kialakulnak a jogi feltételei.
Forrás...

Növekvő hasznosítás és szelektív gyűjtés piaci alapokon (* Ma.hu 2004.02.03. )
Túlteljesítette a jogszabályi előírást a csomagolási hulladékok újrafeldolgozásában az ÖKO-Pannon Kht.
Forrás...

Gazdát csserél a Plaza Centers (* Világgazdaság Online 2004-02-02 )
Amerikai tőkével erősít az Elbit - A Hajógyári-szigeten tervezett program változatlan Az amerikai székhelyű Heitman Financial Limited ingatlanbefektetési vállalat 673 millió dolláros (143,35 milliárd forint) ráfordítással vegyesvállalatot alapít a izraeli Elbit Medical Imaging Limiteddel, az utóbbi érdekeltségébe tartozó közép- és kelet-európai bevásárlóközpontok üzemeltetésére.
Forrás...

A Dreschler-palotától az Ó utcáig (* NSZ 2004. január 31. )
Terézváros rendszerváltás utáni történetét - kurzustól függetlenül - végigkísérik a vitatott ingatlanügyek.
Forrás...

Már kiszervezték a felszámolás alatt álló Hajdú-Bét főbb ingatlanjait (* Napi Online 01.1.28. )
A Békésfact Kft. értékesíti az opciós vagyont A felszámolás alatt álló Hajdú-Bét Rt. vagyontárgyai több baromfifeldolgozó céget is érdekelhetnek, a vásárlást azonban megnehezítheti, hogy a nagyobb ingatlanokat nem a felszámoló, hanem a Békésfact Kft. árulja.
Forrás...

Duplázott a Harbor Park (* Piac & Profit 2004. január 27. )
A magyar ingatlanszakma által 2003. decemberében odaítélt elismerést követően a Harbor Parkot Közép-Kelet-Európa legjobb ipari és logisztikai fejlesztésének kiállították ki.
Forrás...

Álom üvegpikkelyről és függőkertről (* NSZ 2004. január 23. )
Bezárt a Vigadó. Üres az ORI-székház. Februárban megkezdik az épület bontását. Helyére a holland ING magyar ingatlanfejlesztő cége emel meghökkentő házat. Ötvenmillió eurót szánnak rá. Mire elkészül, megszépül a hátának támaszkodó Vigadó is.
Forrás...

Beszállt a MÁV a Waberer`s csoport cégébe (* FigyelőNet, MTI-Eco 2004. január 26. )
A Vámkapu Rt. 50 százalékos tulajdonának megszerzése régóta az első MÁV-akvizíció - jelentette ki Horváth Csaba Zsolt, a BILK Kombiterminal Rt. igazgatóságának MÁV Rt. által delegált elnöke hétfőn, Budapesten.
Forrás...

A leiratkozáshoz kattintson ide.


<< vissza az előző oldalra

Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét több mint
20 éves gyakorlati tapasztalatunkkal megvalósíthatjuk.
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?

IpariCégek.hu
vétel - eladás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF

YT videó csatornánk hírei ;
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu

KERESÜNK ELADÓ Működő ipari cégeket fejlesztésre, felvásárlásra

10 ha erdőben igényes épület mélyen bekerülési ára alatt eladó
10 ha erdőben 880 nm igényes épület

KERESÜNK Eladó FRÖCCSÖNTŐ cégeket vételre, fejlesztésre

Eladó domainek:
befektet.hu,
ipariingatlanok.com,
balatonitelek.hu, videkitelek.hu,
budaitelek.hu, pestitelek.hu,
budapestitelek.hu, pestmegyeitelek.hu, telekblog.hu, raktaringatlanok.hu,
INFO: Domaint.hu
Szponzorált link:
BankWeb Pénzügyek
¤ Online tőzsde tanfolyam
¤ Bankweb tőzsde
¤ Arany befektetések
¤ Mi a váltó? Hogyan használjuk?
¤ Váltó használata
¤ Mire jó egy üzleti terv?
¤ Szakkönyvek
¤ Hogyan indítsunk vállalkozást?

Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

SZOLGÁLTATÁSAINK:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   Videók készítése   Hirdethet   ÁSZF
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmiszer   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomt.   Kiállítás   Oldaltérkép  Rólunk   Híreink   Adatvédelem
Főbb kategóriák
¤ ÜZLETI AJÁNLATOK ¤94
Hirdetések18
Hirdethet7
Domain eladó21
EladóIpariCégek.hu: Eladó ipari cégek28
Eladó működő cégeket keresünk23
Keresünk eladó cégeket22
EladóFémipariCégek.hu: Eladó fémipari cégek4
Fémipari cég eladó5
Cégből kiszállás9
Cégeladás13
Működő cég eladása9
A cégeladás3
Cégvétel2
Eladási, vételi tanácsadás17
EladóIpariIngatlanok.hu: Eladó ipari ingatlanok25
Ipari ingatlan eladás, vétel3
Videók készítése3
Cégfelvásárlás72
* NEWS *7058
Ipari cégek2039
Ipari hírek7039
Business4421
Autó, jármű, közlekedés5438
BUD322
Autómegosztás, fuvarmegosztás30
Önvezető 201
e-sport11
Audi514
Mercedes875
Opel305
Suzuki264
BMW72
Das WeltAuto51
Seat287
Škoda287
VW384
Tesla6
Munkagép, haszongép1081
Rába112
Scania444
Robot, automatika1049
ABB425
FANUC146
igm111
KUKA 68
Universal Robots39
Mesterséges intelligencia124
Kiterjesztett-Virtuális valóság (AR-VR)39
Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő223
Lézer76
Mágnes, MR, MRI24
IT, informatika837
Internet514
YouTube94
D nyomtatás66
Fém, gépipar1360
Hegesztés118
CNC96
Műanyag61
Fa, papír, nyomdaipar18
Agrár197
Élelmiszer211
FMCG, kereskedelem36
Logisztika300
Ingatlan, építőipar363
Energia, közmű, akkumulátor1304
Solar74
Bosch786
Siemens433
Knorr-Bremse113
Apollo Tyres2
Bridgestone34
Continental134
Hankook Tire219
Michelin112
Kiállítás882
Hungexpo252
ÉBSZ Építőgép Kiállítás6
OMÉK17
BMVK, Szentlőrinci Gazdanapok77
NAK, Szántóföldi Napok10
Riport26
Múzeum, ipartörténet11
Ipari Blog79
Link24
Robot link5
Legutóbbi *Robot, automatika* cikkek
Keresünk automatika, robot cégeket fejlesztésre, felvásárlásra
Az ABB termékei is segítik a Preserverance marsjáró sikeres küldetését
A Bosch a Microsofttal közösen fejleszt szoftveralapú járműplatformot
igm hegesztőrobot Ausztriában a Liebherr nenzingi üzemében
Az ABB új generációs kobotokat dob piacra, hogy újabb ágazatok és felhasználók számára tegye hozzáférhetővé az automatizálás lehetőségét
Kampányt indít a japán gyártásautomatizálási óriás, hogy megtalálja Magyarország leghosszabb ideje szolgáló FANUC berendezését
Az ABB bemutatja *A robot podcast* sorozatát, mellyel a robotika és az automatizálás izgalmas világát fedezhetjük fel
A Teradyne bejelentette a Universal Robots új elnökét
igm 25 tonnás forgató-billentő manipulátor – egy erős manipulátor nagyméretű munkadarabokhoz
Az ABB innovatív, mágneses alapú lebegő szállító rendszerrel bővíti a rugalmas gyártási portfólióját
Együttműködő robotok - Az automatizálás lehetőségei a műanyag- és polimerfeldolgozásban
Együttműködő robotok - Az automatizálás lehetőségei az elektronikai iparban
Robotok programozása egy szempillantás alatt: kézi vezérlés a KUKA ready2_pilot segítségével
A Bosch 2020-ban a vártnál jobban teljesített
ABB: Negyedik negyedévi és 2020-as egész évi eredmények
Jövőképünk 2030-ig: A KUKA mindenki számára elérhetővé teszi az automatizálást
Új bemutató berendezés az igm wiener neudorfi központjában
Az ABB korszerűsíti Helsinki egyik legjelentősebb turistalátványosságát
Alkalmazkodás, üzleti folytonosság és kobotok: összeszerelés
A jövő piaca – Milliárdos megrendeléseket kapott a Bosch a fedélzeti számítógépeire
100 éve robotok
UR kobotok problémamentes távvezérlése a Covid-19 idején
Új tesztjármű- és prototípuskészítő központot nyitott Mladá Boleslavban a Škoda Auto
Budapest Airport: két év alatt 167 millió euró repülőtér-fejlesztésre
Robot link
ABB robotpincérek szolgálnak fel a Lego kockák otthonában
Intelligens navigáció és vezeték nélküli töltés mini-holdrobotok számára
A Hankook csoport tagvállalata, a Model Solution a Consumer Electronics Show 2021-en mutatja be high-tech termékeit
Hálózatba kapcsolt kerékpáros megoldás nyert Innovációs Díjat a CES®-en
CES 2021 – A Bosch a mesterséges intelligenciával és a hálózatba kapcsolt megoldásokkal az ember és a környezet védelmében
Ajánló
Elsősorban működő, vagyonnal rendelkező cégek eladásának, vételének megoldásával foglalkozunk, több mint 20 éves gyakorlati tapasztalattal.
Eladási kínálatunk és főbb kereséseink elérhetők az EladóIpariCégek.hu keresőben.

Hogyan tudja jól eladni működő cégét?

Keresünk eladó működő cégeket konkrét vételi igényekre

Fémipari cégek is eladók kínálatunkban
EladóIpariIngatlanok.hu:
Eladhatja, ha meghirdeti ipari ingatlanát:
Hirdethet tulajdonos ipari ingatlant

© Copyright Gál József, IpariCégek.hu - Ipari cégek, ipari hírek, Cégkeresés, Eladási, vételi tanácsadás
(cégeladás, cégvétel, ipari ingatlan eladás, ipari ingatlan vétel, ipari ingatlan értékbecslés), Cégből kiszállás (előkészítéstől a megvalósításig),
Befektető ajánlás, keresés, közvetítés, Cégfejlesztés (cégértékelés, cégérték növelés, hatékonyság növelés, kockázatkezelés),
és Videók készítése (több mint 15.000 videó készítés és közzététel tapasztalatával).
Minden videónk saját készítésű, minden jogot fenntartunk! © Copyright Gál József
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
A www.iparicegek.hu szakmai portált a domain név tulajdonosa és az IpariCégek.hu Tanácsadó Kft. üzemelteti.

Minden szöveges oldal - az idézetek kivételével - saját készítésű, minden jog fenntartva!
A közzétett hírek jogtiszták, a hírforrástól érkezők, a Forrás feltüntetésre kerül. Oldalainkon sem hírügynökségtől, sem sajtótól nincs hírfelhasználás.
Az IpariCégek.hu portálon szereplő adatok tájékoztató jellegűek! Bármiféle adatfelhasználásból eredő kárigényt kizárunk!

© Copyright Gál József, IpariCégek.hu - www.iparicegek.hu


Váltás MOBIL nézetre