Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

IpariCégek.hu ipari hírlevél - IpariHírlevél.hu


Hírleveleink a Feliratkozás/Leiratkozás alatt elérhetők, 2002-től olvashatók a korábbi hírleveleink is. Ipari parkok fejlesztési stratégiája

Hírlevél
Ipari parkok fejlesztési stratégiája
2003/32. szám
2003.11.25.
Tartalom:
Ipari parkok fejlesztési stratégiája
Hírválogatás

Figyelmébe ajánljuk, hogy Médiaajánlatunkkal információját több száz gazdasági szereplőhöz juttathatja el, a honlapon pedig a mondanivalója továbbra is elérhető marad !
Médiaajánlat
:
Riport és Hírlevél: http://www.ipariingatlanok.hu
Információ


Cégek eladók ingatlannal, több esetben jól működő vállalkozással!

Eladó


Keresünk ingatlant Megbízóinknak!

Bõvebben a honlapon.

Keres

Honlap ajánló

Üzlet - Férfinet.hu

Balatoni ingatlanok
(www.plattenseeimmobilien.hu)

Férfi portál mindenkinek

Könyvelés, adótanácsadás, vállalkozásszervezés

Aktuális nyereményakciók gyűjtőhelye,
nyereményjátékunk média támogatója

Magánnyomozás, Vagyonvédelem, Válságkezelés

Regisztrálja oldalát a legnagyobb keresőkbe!
Webregiszter

Információ

Szakmai partnereink

Nagylaki Ipari Park

MLBKT: Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság

Az üzleti élet, a logisztika és a szállítmányozás szakmai lapja

BankWeb

Ipari parkok linkgyűjteménye,
hírlevelünk közreműködője

ingatlan-online.com & ingatlanpiac.net

Ingatlan értékbecslés, vagyonértékelés:
ingatlan@ertekbecslo.hu

Információ

Ipari parkok fejlesztési stratégiája

Eredmények, fejlesztési igények és lehetőségek az iparipark-programban (* Piac&Profit Üzletmenet Piac 2003. november 14. )
Az iparipark-program folytatásához át kell alakítani, illetve ki kell bővíteni az ipari parkok meglévő monitoring-rendszerét. Erre azért van szükség, mert az Ipari park címet elnyert projektek mintegy 10%-a nem indult el a fejlesztéseivel, nem teljesítette a cím elnyerésekor vállalt kötelezettségeit, ezért ezekben az esetekben a cím megvonásra kerül - hangzott el a november közepén, az iparipark-programról tartott sajtótájékoztatón.
Forrás...

Elkészült az ipari parkok fejlesztési stratégiája (* Üzlet&Siker, Magyarország.hu 2003-11-13 )
Hazánkban a múlt év végéig 8.800 hektáron összesen 160 nyilvántartott ipari park volt. Az ezekbe betelepült több mint kétezer vállalkozás 128 ezer embernek adott munkát, és ezek a cégek adták az ipar export árbevételének csaknem kétötödét - mondta Pongorné Csákvári Marianna, a gazdasági minisztérium helyettes államtitkára csütörtöki sajtótájékoztatóján.
Forrás...

Hírválogatás

Bővíteni akarja a Dunaferr-privatizációs konzorciumot a Donbass (* FigyelőNet, MTI-Eco 2003. november 25. )
A Dunaferr Rt. privatizációjára pályázó ukrán konzorciumba be akarják vonni a svájci Duferco Nemzetközi Kereskedelmi Holdingot és a liechtensteini Kundax Rt.-t - közölte a konzorcium képviselője kedden Dunaújvárosban.
Forrás...

Többen, de kisebb irodaterületeket bérelnek (* Magyar Hírlap 2003-11-24 )
Mozgalmas harmadik negyedévet zárt a fővárosi irodapiac. Az utóbbi időszakok visszafogott keresleti adatai után ismét megközelítette a negyvenezer négyzetmétert az egy negyedév alatt bérbe adott modern irodaterületek összege.
Forrás...

Növekedett a vállalati csődök száma Európában (* Index Gazdaság 2003. november 24. )
Az idei év első felében Nyugat-Európában és Kelet-Európában is növekedett a csődbe jutott cégek száma a múlt év azonos időszakához képest - derül ki az osztrák KSV intézet nemzetközi csődstatisztikából. Nyugat-Európában 82004 cég jelentett csődöt az első hat hónapban, 6,8 százalékkal több mint 2002 ugyanezen időszakában. Kelet-Európában a hivatalos statisztikákból az derül ki, hogy visszaesett a csődöt jelentett cégek száma, 14750 vállalkozás, vagyis az előző évihez képest 2,2 százalékkal kevesebb cég jelentett fizetőképtelenséget.
Forrás...

Előkészületek a gázpiaci nyitásra (* Index Gazdaság 2003. november 20. )
Minden szabályozási akadály elhárult a földgázpiac 2004. január 1-jei részleges megnyitása elől, miután megszülettek az utolsó rendelkezések is - mondta Hatvani György, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára egy szakmai konferencián csütörtökön, Budapesten.
Forrás...

Egy `legprojekt`: a csatornahálózat-építés (* Világgazdaság Online Szeged 2003-11-19 )
Néhány hete elkezdődtek Szegeden azok a csatornaépítési munkálatok, amelynek eredményeként megvalósul a város teljes csatornázottsága. A brüsszeli forrásból, ISPA-támogatással megvalósuló beruházás során összesen 253 kilométer hosszú csatornahálózat épül a városban és a programhoz csatlakozó város környéki kistelepüléseken. A munkálatokban érintett valamennyi utca új aszfaltszőnyeg-burkolatot kap.
Forrás...

Megállapodás a M9-es út bogyiszlói bekötéséről (* Index Gazdaság 2003. november 19. )
Aláírták szerdán Szekszárdon azt a 322 millió forintos beruházásról szóló megállapodást, amelynek értelmében legkésőbb 2006-ig megépül az M9 gyorsforgalmi út új, bogyiszlói leágazása.
Forrás...

Eltitkolják a munkahelyi baleseteket (* Origo Itthon 2003. november 19. )
Magyarországon a munkahelyi balesetek minimum negyedét, a szakszervezetek szerint negyven százalékát eltitkolják, főként az anyagi következmények miatt - írja a Magyar Hírlap. Munkahelyen, illetve onnan jövet-menet másfélszáz haláleset történik évente. A legveszélyesebb ágazatok listáját az építőipar vezeti, a halálos balesetek egyharmada itt történik.
Forrás...

Az FHB privatizálása 12 milliárdot hozott (* Index Gazdaság 2003. november 18. )
Az első pillanatra magasnak tűnő maximumára ellenére lelkesen fogadták a befektetők az FHB november 24-én debütáló részvényét. A 900 ezres magánbefektetői csomagra 1,32 millió, az átcsoportosítás után 1,325 milliós intézményire ötmillió jegyzés érkezett.
Forrás...

Hétszázmillióra perlik az államot (* Világgazdaság Online Belföld 2003-11-14 )
Az MSC Hungary Kft. 700 millió forint kártérítést kér a Magyar államtól, mivel a bíróság egy ingatlanjogi vitában érvénytelenítette az adás-vételi szerződést; ebben a cég 1991-ben megvásárolta a körmendi Batthyány-kastély egyik épületszárnyát, amiben már akkor cipőgyár működött - mondta Doktorné Németh Margit, az MSC Hungary Kft. gazdasági igazgatója.
Forrás...

Ingatlanpiac: nem lesz Uniós eufória (* Menedzsmentfórum 2003-11-13 )
Megtorpanni és visszaesni látszik az ingatlanpiac lendülete, annak ellenére, hogy korábban az Uniós csatlakozás kapcsán jelentős élénkülést valószínűsítettek a szakemberek.
Forrás...

Nőni fognak 2004-ben az európai ingatlanbefektetések (* FigyelőNet 2003. november 10. )
A határokon átívelő európai ingatlanbefektetések értéke 2003-ban várhatóan az előző évi 32 milliárd eurós szinteken alakul, ám 2004-ben az erőteljes német és amerikai tőkebeáramlás nyomán emelkedni kezd majd - áll a DTZ ingatlan tanácsadó áttekintő jelentésében.
Forrás...

A leiratkozáshoz kattintson ide.