Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

IpariCégek.hu ipari hírlevél - IpariHírlevél.hu


Hírleveleink a Feliratkozás/Leiratkozás alatt elérhetők, 2002-től olvashatók a korábbi hírleveleink is. Hétéves csúcson az arany

Hírlevél
Hétéves csúcson az arany
2003/28. szám
2003.09.27.
Tartalom:
Hétéves csúcson az arany
Hírválogatás

Figyelmébe ajánljuk, hogy Médiaajánlatunkkal információját több száz gazdasági szereplőhöz juttathatja el, a honlapon pedig a mondanivalója továbbra is elérhető marad !
Médiaajánlat
:
Riport és Hírlevél: http://www.ipariingatlanok.hu
Információ


Cégek eladók ingatlannal, több esetben jól működő vállalkozással!

Eladó


Keresünk ingatlant Megbízóinknak!

Bõvebben a honlapon.

Keres

Honlap ajánló

Könyvelés, adótanácsadás, vállalkozásszervezés

Aktuális nyereményakciók gyűjtőhelye,
nyereményjátékunk média támogatója

Magánnyomozás, Vagyonvédelem, Válságkezelés

Regisztrálja oldalát a legnagyobb keresőkbe!
Webregiszter

Információ

Szakmai partnereink

Nagylaki Ipari Park

MLBKT: Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság

Az üzleti élet, a logisztika és a szállítmányozás szakmai lapja

BankWeb

Ipari parkok linkgyűjteménye,
hírlevelünk közreműködője

ingatlan-online.com & ingatlanpiac.net

Ingatlan értékbecslés, vagyonértékelés:
ingatlan@ertekbecslo.hu

Információ

Hétéves csúcson az arany

Dráguló arany, gyengülő dollár (* NSZ 2003. szeptember 27.)
Ideges mostanában a nemzetközi aranypiac. A nemesfém ára csütörtökön átlépte a 390 dolláros unciánkénti határt, és hétéves csúcsra emelkedett, ám pénteken visszaesett a 380 dolláros szintre.
Forrás...

Hétéves csúcson az arany (* Privátbankár.hu 2003.09.26. )
A tartós politikai bizonytalanság és a dollár gyengülése miatt közel 400 dollárra ugrott az árfolyam. A londoni fémpiacon csütörtökön az azonnali szállítású arany unciánkénti ára hét éve nem tapasztalt magasságba szökött, 392,475 dollárig. Napi drágulása ezzel ugyan csak 1,6 százalék volt, de egy év alatt a nemesfém a londoni piacon 22 százalékkal drágult, július óta 14 százalékkal.
Forrás...

Hírválogatás

Előzetesben a földhivatali ügyintézők és az ingatlannepperek (* Uno.hu 2003.09.26. )
Minden letartóztatott földhivatali ügyintéző és ingatlannepper előzetesben van. A bíróság - attól tartva, hogy összebeszélnek és bizonyítékokat tüntetnek el, nem merte szabadon hagyni a gyanúsítottakat.
Forrás...

A Synergon volt Kulcsár első áldozata (* NSZ 2003. szeptember 26. )
Ugyanaz a befektetői kör, amely Kulcsár Attila vezetésével az év elején a PSZÁF által jogsértőnek minősített módon szerzett a megengedettnél nagyobb részesedést a Pannonplast Rt.-ben, két éve krimibe illő körülmények között kísérelte meg a Synergon Rt. bekebelezését.
Forrás...

Ok nélkül lépett a rendőrség - megszólal a Duna-Profit (* FigyelőNet 2003. szeptember 25. )
Megijedtek az ingatlanszövetkezetek befektetői, kérik vissza a pénzüket. A Duna-Profit igazgatója elmondta az FN-nek, hogy rendőrségi túlkapást gyanítanak a céget ért vádak hátterében.
Forrás...

Kapjon nagyobb állami támogatást a kender! (* FigyelőNet 2003. szeptember 24. )
Kapjon nagyobb támogatást a reneszánszát élő kender, amelyet világszerte mind több iparágban használnak a műanyag kiváltására is - hangzott el a nagylaki Hungarohemp Kenderipari és Logisztikai Rt. konferenciáján szerdán.
Forrás...

Szélerőműpark épül Alsószentiván határában (* Index [Napi Gazdaság] 2003. szeptember 23. )
Szélerőműparkot épít a Fejér megyei Alsószentiván határában a tiszakécskei Boreas Magyarország Kft. A német Boreas Energie GmbH magyar cégének ügyvezető igazgatója, Mala Ferenc elmondta: a területre tervezett húsz áramtermelő blokk mintegy 10 milliárd forint költséggel állhat fel egy közel 500 hektáros területen.
Forrás...

A Humet-elnök szerint a tavaszig tartó időszakot kell átvészelnie cégének (* Magyar Hírlap Társalgó 2003-09-16 )
Civin Jánost mágusnak és kóklernek egyaránt tartják a hazai pénzpiacon. Az adóhivatallal szembeni harca miatt a tengerentúlon ellenben már a sherwoodi szegénylegény nevét használják jelzőként. A pesti tőzsde Robin Hoodja szerint cége egy csodálatos terméket árul. Igaz ez vagy sem, majd egy évtizedet és százmilliós vagyonát is feltette a Humet-kártyára.
Forrás...

Dunaferr-privatizáció - nem mindegy, hogy értik? (FigyelőNet 2003. szeptember 16. )
Látszólag csak hangsúlybeli az eltolódás a Dunaferr kiírt privatizációs pályázata és a szakszervezet által igényelt pályázati szöveg között, mégis sztrájkkészültség van Dunaújvárosban.
Forrás...

Élénkülés csak az ipari ingatlanoknál lehet (* Menedzsmentfórum 203-09-16 )
Stagnált az irodai és kiskereskedelmi ingatlanpiac 2003 első félévében Budapesten, míg az ipari ingatlanok piaca élénkült és várhatóan ez lesz a húzóágazat a következő időszakban - állapítja meg a Jones LaSalle elemző cég budapesti ingatlanpiaci körképe.
Forrás...

Villanyáram szélből, napból (* Magyar Hírlap 2003-09-15 )
A lakásépítés és -berendezés jegyében rendezték az őszi BNV-t. A hét végén ért véget az őszi Budapesti Nemzetközi Vásár, amelyet az építés és a lakberendezés jelszava alatt rendeztek meg. Annak ellenére, hogy a lakásépítés minden jel szerint legalább olyan jól halad, mint tavaly, elég gyér volt az érdeklődés a standok körül. Olvasók figyelmét néhány érdekesebb termékre hívjuk fel.
Forrás...

Nő a kereskedelmi célú ingatlan-befektetési tevékenysége (* FigyelőNet 2003. szeptember 12. )
Német és osztrák ingatlan-befektetési alapok tevékenysége nyomán 20 százalékkal nőtt a kelet-európai külföldi ingatlan-befektetések értékösszege az első félévben - olvasható a Jones Lang Lasalle ingatlanközvetítő vállalat friss jelentésében.
Forrás...

Nagyot lehet bukni a jelzáloghitelen (* NSZ 2003. szeptember 12. )
Veszélyes üzem ingatlanfedezet mellett hitelszerződést kötni. A bank nemcsak az adós házát, hanem tartozását is eladhatja egy követelésbehajtó cégnek. A bankok azt mondják, csak a pénzüket védik, az ügyfelek viszont sokszor úgy érzik: a hitelintézet szinte már várja a lehetőséget a kölcsön felmondására.
Forrás...

Az építésre alapoznak az áruházak (* NSZ 2003. szeptember 12. )
Az elmúlt évtizedben piacra lépett barkácsáruházak jelentős összegeket költöttek ingatlanfejlesztésre. A jelek szerint lendületük a következő években sem csökken.
Forrás...

Sorbaállás tégláért és tetőcserépért (* Magyar Hírlap 2003-09-11 )
Ilyen még nem volt, mióta a magánszektor gyárt téglát hazánkban: aki venni akar, az várólistára kerül. Pedig a nyár elején még attól féltek a gyártók, hogy nyakukon marad az áru. A téglagyárakban hegyekben állt a falazóanyag, azután augusztusban elkezdődött a sorban állás. Hasonló a kép az agyagcserép gyártóinál is, viszont a betoncserép azonnal kapható.
Forrás...

Papíron nem létezik az Ecseri piac (* NSZ 2003. szeptember 10. )
Rendezetlenek a kispesti Használtcikk-piac - közismerten az Ecseri - tulajdonjogi viszonyai. A több mint hatvanezer négyzetméter alapterületű létesítményen jelenleg a főváros és Kispest osztozik. A főváros cége, a Csarnok és Piac Igazgatóság (Csapi) által használt ingatlan - a használtcikk- és motorpiac -, továbbá a piac parkolója közé ékelődik be a XIX. kerület kezében lévő, 10-12 méter széles sáv, ami nem teszi lehetővé, hogy a két ingatlant műszakilag és jogilag összekapcsolják. A jogi rendezésről tegnapi ülésén tárgyalt a városháza tulajdonosi bizottsága.
Forrás...

Átadták a GE nagykanizsai logisztikai központját (* FigyelőNet 2003. szeptember 8. )
Hétfőn átadták a GE Hungary Rt. Consumer Products Lighting (GEHCPL) üzletágának új logisztikai központját Nagykanizsán. A logisztikai központ elsősorban a nagykanizsai fényforrásgyár termékeit szállítja majd Európa több országába. A GEHCPL-nek Európában még nyolc hasonló központja van.
Forrás...

Az OTP Ingatlanbefektetési Alap megvette az ÁPV Rt. székházát (* Figyelőnet, MTI-Eco 2003. szeptember 5. )
Az OTP ingatlanbefektetési Alap ez év szeptember 1-jei dátummal megkapta az értesítést arról, hogy megnyerte az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. budapesti irodaházának megvételére szóló pályázatot - mondta Tóth Balázs, a társaság vezérigazgatója csütörtökön az MTI-nek.
Forrás...

Reichamnn lehet, hogy visszaveszi a Canary Wharf-ot (* Tőzsdefórum.hu 2003-08-26 )
A magyarországi származású kanadai ingatlanmágnás, Paul Reichmann kijelentette, hogy ajánlatot tesz a Canary Wharf társaság részvényeire. A társaság tulajdonában van London felhőkarcoló-negyede. Reichmann jelenleg a részvények 8%-át birtokolja és az igazgatóság elnöki posztját tölti be. A társaság részvényei 5,5 %-kal emelkedtek a hírre, és éves maximumuk közelében vannak.
Forrás...

A leiratkozáshoz kattintson ide.