Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

IpariCégek.hu ipari hírlevél - IpariHírlevél.hu


Hírleveleink a Feliratkozás/Leiratkozás alatt elérhetők, 2002-től olvashatók a korábbi hírleveleink is. EU csatlakozás aláírása (2003.04.16.) után

Hírlevél
EU csatlakozás aláírása (2003.04.16.) után
2003/18. szám
2003.04.21..
Tartalom:
EU csatlakozás aláírása (2003.04.16.) után
Hírválogatás

Figyelmébe ajánljuk, hogy Médiaajánlatunkkal információját több száz gazdasági szereplőhöz juttathatja el, a honlapon pedig a mondanivalója továbbra is elérhető marad !
Médiaajánlat
:
Riport és Hírlevél: http://www.ipariingatlanok.hu
Információ

Cégek eladók ingatlannal, több esetben jól működő vállalkozással!

Részletek a honlapon.

Eladó

Befektetési ajánlatunkban ingatlanok a banki érték alatti is eladók!
Eladó


Információ


A www.startlap.com lapcsoport ingatlanos honlapjai

http://keszhaz.lap.hu
http://lakopark.lap.hu
http://ingatlan.lap.hu
http://ingatlanceg.lap.hu
http://ipartelep.lap.hu
http://irodahaz.lap.hu
http://iparipark.lap.hu
http://tarsashaz.lap.hu

Információ



EU csatlakozás aláírása (2003.04.16.) után

Aláírta Magyarország és az Európai Unió csatlakozási szerződését Medgyessy Péter kormányfő és Kovács László külügyminiszter.
Medgyessy aláírta a csatlakozási szerződést (* FigyelőNet 2003. április 16. )
Athénban, az ősi piactér, az agora helyén emelt oszlopcsarnokban írták alá európai vezetők az EU bővítéséről szóló szerződést.

Forrás...

Hírválogatás

A logisztikai központ mindig jó üzlet
Év végére hétszázezer négyzetméternél is több raktárhelyiség lesz a fővárosban és környékén (* NSZ 2003. április 19. )
Úgy tűnik, a raktárépítők és üzemeltetők érzik legkevésbé a fővárosi ingatlanpiacot sújtó stagnálás. Az irodák mintegy ötöde üresen áll, a lakásépítők egyre nehezebben tudnak túladni az új otthonokon. A raktárépítés viszont továbbra is jó befektetésnek tűnik, erre utal az is, hogy a napokban két jelentős raktárfejlesztésről adtak hírt. Hamarosan befejeződik a Budapest Intermodális Logisztikai Központ első raktárainak építése is.
Forrás...

Szigorúan ellenőrzött Paks (* NSZ 2003. április 19. )
Hetekig is eltarthat a meghibásodott fűtőelemek eltávolítása. A kormányszóvivő a kabinet pénteki ülése után közölte: nincs sugárveszély Pakson. A kettes blokk újraindítása azonban a súlyos üzemzavar miatt heteket késik. A szakembereket külföldiek segítik abban, hogyan csomagolják be és tegyék át a kiégett fűtőelemeket tartalmazó ideiglenes tárolóba a tisztítótartályban meghibásodott kazettákat.
Forrás...

Mi van Pakson? (* Napi Online 2003.04.18. )
Pakson csak nyomokban lehet kimutatni radioaktív szennyeződést, a legnagyobb érték - amelye az erőmű közvetlen környezetében mértek - körülbelül ezredrésze a csernobili esemény idején hazánkat ért szennyeződésnek - közölte ma az Országos Atomenergia Hivatal (OAH).
Forrás...

Az égből is ellenőrzik a földeket (* NSZ 2003. április 18. )
Néhány éven belül elkészül az ország digitális térképe. A földtulajdonosok számára az uniós tagság szigorú ellenőrzést is hoz. A levegőből és műholdról is ellenőrzik majd, hogy a gazda valóban azt a növényt termeszti-e és akkora területen, amihez a támogatást kapta. Ehhez azonban rohammunkában be kell fejezni a digitális térképkészítést.
Forrás...

Az állam próbálja kiirtani az ingatlanszövetkezeteket (* Index Gazdaság 2003. április 17. )
Frontális támadást indítanak az állami szervek az utóbbi hónapokban elszaporodott, egy törvényi kiskaput kihasználó ingatlanszövetkezetek ellen.
Forrás...

Ingatlanszövetkezetek: biztosan félrevezetőek a megtérülési számítások (* Napi Online 2003.04.15. )
Az ingatlanbefektetetési szövetkezetek között alighanem több is akad, amely esetében már a felületes vizsgálódások is gazdálkodási ellentmondásra bukkanhatnak.
Forrás...

Profik pénzén spekulálva
Ingatlanos beruházások is elvégezhetők a magánszféra segítségével (* Világgazdaság Online 2003-04-15 )
Olyan lehet a Duna-parti kongresszusi központ, mint a Forma-1, amely állami költségvetésből épül, de nem csupán egy sporttelep, hanem az egész hazai idegenforgalom ösztönzője is.
Forrás...

Tatabányán kutat a Zenon
Membrántechnológia: újabb kitörési lehetőség (* NSZ 2003. április 15. )
Hazánkba telepíti európai kutató-fejlesztő bázisát a kanadai Zenon Environmental Inc, amely a víztisztítás egyik legjelentősebb multinacionális vállalkozása a nagyvilágban. E harmadik generációs tatabányai beruházás - az Oroszlányban tavaly átadott membrángyárral együtt - Magyarországot a környezetvédelmi iparágon belül a speciális membrántechnológia területén európai nagyhatalommá teheti.
Forrás...

Körmend: messziről jött kastélyfelújítók (* NSZ 2003. április 14. )
A közelmúltban a körmendi önkormányzat lemondott a helyi Batthyány- kastélynak és parkjának az ingyenes használatáról. A képviselők a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) kérésének tettek eleget, mivel jelentkezett egy olyan cég, amely vagyonkezelői szerződést kíván kötni az állami tulajdonban lévő barokk ingatlan együttes hasznosítására.
Forrás...

Ingatagok-e az ingatlanszövetkezetek?
A pénzügyi szféra szerint hazárdjáték folyik - A másik oldal a bank lobbit sejti az erősödő támadások mögött (* NSZ 2003. április 11. )
Nagy kockázat, nagy nyereség vagy nagy bukás - ez jellemző a manapság egyre inkább reflektorfénybe kerülő, a bankokhoz képest rendkívül magas, garantált hozamot ígérő ingatlanbefektetési szövetkezetekre. A vállalkozások legálisak, némelyikük ugyanilyen hozamszinttel már évek óta talpon van, ám mégis, ha az egyszeri betérő pontosan tudni akarja, kire bízza százezreit, millióit, jó, ha nem éri be az ügyfélszolgálatokon kezébe nyomott brosúrával; érdemes elmélyülni a magyar ingatlanpiac rejtelmeiben, illetve minden információt begyűjteni a szövetkezetről.
Forrás...

Vitatnak egy húszéves kisajátítást (* NSZ 2003. április 10. )
Többmilliárdos vagyonvesztés érheti a fővárost, ha egy Gellért-hegyi telek húsz évvel ezelőtti kisajátítása ügyében nem egyezik meg a volt tulajdonosokkal - állítják az önkormányzat ellen indított perben az utóbbiakat képviselő jogászok. A főpolgármesteri hivatal szakemberei a követelést megalapozottnak tartják.
Forrás...

Átalakításra váró laktanyák (* NSZ 2003. április 9. )
Nyíregyházán két korábbi laktanya épületei és a hozzá tartozó földterületek hosszú ideje üresek, beruházóra várnak. Mindkét telek a városból kivezető egyik főút mellett, a városhatár közelében van, tálcán kínálva a jobbnál jobb hasznosítási és a város fejlesztése szempontjából is jó lehetőségeket.
Forrás...

Kisebb áremelkedés, mérséklődő kereslet
A vásárlóknak az idén nem kell nagyobb drágulásra számítaniuk az építőanyag-piacon (* NSZ 2003. április 8. )
Az építőanyagok drágulása az idén várhatóan elmarad az inflációtól, a gyártók ugyanis a kereslet kisebb visszaesésére számítanak részben a kedvezményes hiteleket felvevők körének lehetséges szűkülése, részben az önkormányzatok bérlakás-építési programjának megtorpanása miatt.
Forrás...

Külföldiek csak korlátozással vehetnek ingatlant (* Ma.hu 2003.04.07. )
A Földhivatal viszont csak akkor utasíthat vissza ingatlanvásárlási kérelmet, ha az önkormányzati érdeket, vagy közérdeket sért.
Forrás...

Mi lesz veled, ingatlanpiac? (* Napi Online 2003. április 7. )
Az ipari ingatlanoknál a következő egy-két évben is jellemző lesz a túlkínálat, a lakáspiacon erőteljesen eltolódott a kereslet a kisebb lakások felé - mondta Molnár László, a GKI Gazdaságkutató Rt. ügyvezető igazgatója .
Forrás...

Elmarad az ingatlanár-robbanás
A termőföld sem drágul jelentősen a csatlakozás következtében (* Index 2003. április 7. hétfő )
Rövid távon semmiképpen nem okoz általános lakásár-emelkedést az EU-csatlakozás - állítja Ferenczi Barnabás, az MNB közgazdasági főosztályának osztályvezetője. Szerinte ennek oka, hogy a lakásárakat leginkább befolyásoló keresleti és kínálati tényezők közül egyik sem változik jelentősen a belépés miatt.
Forrás...

Milyen ingatlant vegyünk az EU-csatlakozás előtt? (* Korridor-Privátbankár 2003.04.04. )
A szakemberek szerint újabb árrobbanásról nem lesz szó a fővárosi ingatlanpiacon, bár a korábbi stagnálásnak mindenképpen vége van.
Forrás...

A leiratkozáshoz kattintson ide.