Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A munka jövője: automatizáció

2021.08.18

Forrás: Stern Communications - Universal Robots Sajtóközlemény
A Universal Robots a robotikai piac egyik úttörője az olyan szabályozások kidolgozásában, melyek a kobotok, az automatizáció, valamint a biztonságos munkavégzés feltételeit teremtik meg.


A cég évek óta arra törekszik, hogy világszerte szabályozza a robotok működését és a munkáltatók számára, úgynevezett együttműködő robotok biztosításával segítse a munkavégzést.

A szabályrendszerek kialakítása mellett, az automatizálás korlátjainak lebontása, az adatvédelem és az egészségmegőrzés kulcsfontosságának szinergiái azok, melyek hozzájárulhatnak a kobotok széleskörű elfogadásához. Mindezek érdekében a vállalat számos fejlesztést biztosít partnerei számára: a UR felhasználói kézikönyv kockázatértékelési szakaszától, a UR Akadémia által nyújtott biztonsági útmutatáson át, a UR támogatói rendszerén keresztül rendelkezésre álló számos biztonsági információs forrásig.

A napjainkban elérhető biztonsági rendszerek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy számos paramétert beállítsanak az ipari robotalkalmazások során – például gépkiszolgálás, összeszerelés, csomagolás, raklapozás, hegesztés – ezzel arra törekedve, hogy az ember-robot együttműködés még könnyebben, gördülékenyebben és megbízhatóbban jöjjön létre a megvalósításokkal járó kockázatok csökkentése érdekében. Ezen biztonsági rendszer elemei közé tartozik a robot erejének, sebességének, teljesítményének vagy lendületének, valamint munkaterületének korlátozása.

Az UR elkötelezettsége a biztonság mellett azt jelenti, hogy megfelel a gyártók által felállított biztonsági követelményeknek. Ezen túlmenően a UR+ további biztonsági megoldásokat kínál, mint például az sBot Stop csomagja, egy olyan biztonsági lézerszkenner, amely figyeli a talajszintet a kobot körül és képes észlelni, ha egy személy belép vagy elhagyja a területet, ezzel csökkentve a balesetek számát. 

Továbbá számos UR partner törekszik arra, hogy a kobot biztonsági rendszer megismerését segítő hasznos forrásokat és fejlesztéseket hozzanak létre a kobot gyártó vállalattal együttműködve. 

A COVR projekt
Az Európai Unió által finanszírozott COVR projekt nemrégiben kiadott egy ambiciózus, ingyenes digitális eszköztárat, amely az együttműködő alkalmazások telepítésével összefüggő kockázatértékelésekkel, biztonsági irányelvekkel és szabványokkal kapcsolatos információk központi adatbázisaként szolgál.   

TÜV Rheinland
Csatlakozás a világ kollektív kobotbiztonsági tudásbázisához: a TÜV Rheinland, a független ellenőrzési és tanúsítási szolgáltatások globális vezetője. A „Robotbiztonság: a kategóriák és szabványok mélyreható feltárása” címet viselő új e-könyv régiónkénti áttekintést nyújt a kobotok gyártására, integrálására és használatára vonatkozó szabványokra.

A3 Robotics
Az A3 Robotics (korábbi nevén Robotikaipari Szövetség) 2016-ban tette közzé együttműködési Robot szabványát, mely elmagyarázza az együttműködő robotokra és robotrendszerekre vonatkozó biztonsági követelményeket. 

Soha nem túl korai a biztonságra gondolni! Ezek a fejlesztések segíthetnek végigvezetni a kobot biztonságának és megfelelőségének elvein és gyakorlatán bárkit, aki – akár végfelhasználóként, akár tapasztalt integrátorként – érdeklődik az ipari robotika és együttműködési alkalmazások iránt.

www.universal-robots.com   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika, automata ; - Universal Robots ; Fém, gépipar

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: