Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A megújult FANUC ROBOSHOT hatékonyabbá teszi a fröccsüzemeket

2021.05.20

Forrás: FANUC, Sajtóközlemény
Az új ROBOSHOT Alpha-SiB továbbfejlesztett vezérlést és új szoftverfunkciókat kínál a felhasználóknak a hatékonyságfokozáshoz.


A japán gyártó a ROBOSHOT ALPHA-SiB sorozatú fröccsöntő gépekkel az európai műanyagiparban már eleve stabil piaci pozícióját erősíti tovább. A gépek vezérlésének, szoftvereinek és teljesítményének fejlesztése további előnyt biztosít a felhasználóknak, miközben a FANUC szellemiségét tükrözően a teljesen elektromos működés kimagasló hatékonyságot, fenntartható üzemeltetést és egyszerű használatot biztosít. Az OEM gyártóvállalatok, valamint többek között az orvostechnikai, autóipari, elektronikai, optikai és csomagolási ágazatokat kiszolgáló beszállítók és bérgyártók profitálhatnak az előnyökből.

Az ALPHA-SiB-ben összefonódnak a ROBOSHOT fröccsöntőgépek előnyei a FANUC alapelveivel, amelyek közé tartozik a teljesen elektromos, energiatakarékos működés. Ezáltal többek között új funkciókat és magasabb teljesítményt nyújt a felhasználóknak – így további keresletnövekedésre számítunk az ágazat részéről” - magyarázza Andrew Armstrong, a ROBOSHOT Europe értékesítési vezetője. „Egy másik kulcstényező a felhasználók számára a plug-and-play rendszer, amellyel gyakorlatilag zökkenőmentesen integrálhatnak FANUC robotokat és hozhatnak létre gyártócellákat a ALPHA-SiB sorozat gépeivel. Mégis, a legfontosabbnak a megbízhatóságot tartjuk, ügyfeleink számára kimagasló funkcionalitást biztosítunk kedvező áron. A ROBOSHOT széria gépeinek beruházási és fenntartási költsége jelenleg a legalacsonyabb a piacon, ezt a karbantartási, illetve a használati költségek leszorításával és az energiatakarékos, hatékony működéssel érjük el.

Óriási, nagyfelbontású képernyő   

A FANUC ROBOSHOT ALPHA-SiB fejlesztéseinek középpontjában az új, nagy teljesítményű FANUC PANEL iH Pro felhasználói felület áll, amely nagy, 21,5 hüvelykes, teljes HD felbontású kijelzővel rendelkezik, mely 2,6-szorosa a korábbinak. A további fukciógombokkal támogatva az új HMI megkönnyíti a gyorsabb beállítást, jobb adatvizualizációt és a szemléletesebb grafikai megjelenítést biztosít. Ezenkívül a PANEL iH Pro Windows 10 IoT-alapú operációs rendszerével egyszerűbbé teszi az adatgyűjtést, hiszen több USB porttal is rendelkezik, amelyeken különféle adatgyűjtő eszközök csatlakoztathatók a rendszerhez.

Az új vezérlő rugalmas képernyőelrendezést kínál, beleértve az osztott képernyős megjelenítési lehetőséget, tovább bővítve a felhasználók számára a gépben rejlő funkcionalitás kihasználását. Ennek eredményeként a ROBOSHOT ALPHA-SiB kezelője megtekintheti például a készülék beállítási oldalait, miközben egyidejűleg kapcsolódhat a perifériákhoz, például egy robothoz vagy egy hőmérsékletszabályzóhoz. A gép kézikönyve is megjelenhet a kijelzőn, ezzel támogatva a felhasználót, ha segítségre van szüksége egy adott funkció vagy művelet beállítása során.

A FANUC PANEL iH Pro intuitív kezelést biztosít az okostelefonokon alkalmazható több ponton érintéses és gesztusparancsokkal. A HMI jelenlegi kapacitása a fejlesztéseknek köszönhetően számottevően nagyobb, mint a korábbi modellek esetén az adattárolás, a folyamatfelügyeleti és riasztási előzmények, továbbá a gép működési naplójának tárolását illetően. Az üzemeltetők tehát több információt gyűjthetnek, amelyek felhasználhatók a fröccsüzem termelésének ütemezésében, optimalizálásában és fejlesztésében. Az adatok segíthetik a gyártási folyamatban tapasztalható problémák megoldását, illetve az esetleg előforduló hibák vizsgálatát is.

Bővült a mesterséges intelligencia funkciók köre   

Az új FANUC ROBOSHOT ALPHA-S iB fő jellemzője szoftverfunkciók bővítése. Például a ROBOSHOT alap szoftvercsomagja olyan funkciókat is magába foglal, mint az automatikus leállítási szekvencia, az előszívás funkció, az automatikus indítási paraméterek megváltoztatásának vagy a felhasználók kezelésének lehetősége (RFID-hozzáféréssel), továbbá a karakter-értékelés (telepített LINKi2-vel).

Az opcionális FANUC LINKi2 gyártási és minőségi információkezelő eszköz mostantól támogatja a webböngészőket PC-n és táblagépen is. A LINKi2 a ROBOSHOT képernyőn is futtatható, míg a beágyazott OPC-UA kommunikációnak köszönhetően az EUROMAP 77 és 63 számára is elérhetők a felhasználói felületek, ezek lehetővé teszik az adatcserét az ERP vagy MES rendszerekkel.

Egy másik szoftverfejlesztés, az ügyfelek hatékonyságfokozásának érdekében, a megelőző karbantartás támogatása a gépi tanulás segítségével (ez egy kibővített MI funkció). A ROBOSHOT ALPHA-SiB megbecsüli a szelepek kopási szintjét az ellenőrző gyűrű állapota és mozgása alapján. A mesterséges intelligencia visszamenőlegesen értékeli a mért értékek változását és a kapott diagramok alapján becsüli meg a kopás mértékét, amelyből a karbantartás szükségességére lehet következtetni. Így a meghibásodások elkerülhetők és még azelőtt javíthatók, hogy befolyásolnák a termékminőséget vagy a gyártási folyamatot. A kopások ugyanis megnövelhetik a gép ciklusidejét vagy a rendszer reakcióidejét, megbontva a gyártási folyamat egységét. Így a mesterséges intelligencia ilyen célú használata szintén a felhasználók hatékonyságfokozását támogatja.

Gyorsabb injektálás, rövidebb ciklusidők   

A PANEL iH Pro által biztosított rövidebb válaszadási idők kihasználását támogatja, hogy az új ROBOSHOT ALPHA-SiB gépeken a befecskendezési sebesség eléri a 350 millimétert másodpercenként – ez további termelékenységfokozást jelent a felhasználók számára. A teljesítményfokozást támogatja továbbá a magasabb befecskendezési nyomás alkalmazása, a megnövelt csigaátmérő, illetve a négytengelyes szervovezérélés is.

Ez utóbbi pont a hagyományos hidraulikus hengerek kiváltását célozza: a szervoelektromos hajtások pontosabb pozícionálást és gyorsabb mozgást tesznek lehetővé a fröccsgépeken. A korábbi ROBOSHOT modellekhez hasonlóan az új ALPHA-SiB sorozat is teljesen elektromos, azonban ez inkább előnyt, mint hátrányt jelent. A nagy záróerőnek, a precíz pozícionálásnak köszönhetően az elektromos gépek megbízhatóak, energiatakarékosak és hatékonyak. 

Azon túl, hogy az elektromos fröccsöntés környezetkímélőbb, mint a hidraulikus, számos további előnnyel is rendelkezik: többek között működése tisztább, karbantartása könnyebb (nincs szükség az olaj kezelésére, nincsenek olajszennyeződések a gépen és az üzemben). Mindez az elektromos fröccsöntés gyors terjedését eredményezte az olyan iparágakban, mint az orvostechnika, ahol a tisztatéri környezetben a legmodernebb és legtisztább gyártástechnológiák használata az alapkövetelmény.

A ROBOSHOT ALPHA-SiB precíz, magas ismétlési pontosságú fröccsgép, amely nemcsak megbízható, hanem könnyen karbantartható is. Teljes mértékben megfelel az ISO 20430 szabvány fröccsöntő gépekre vonatkozó nemzetközi biztonsági szabványának.

Szerviz a teljes élettartam alatt  

A szervizközpontok átfogó, egész Európára kiterjedő hálózatának köszönhetően a FANUC a gép teljes élettartama során támogatást tud nyújtani a felhasználóknak. Ez megnyugtathatja az ügyfeleket, hiszen a vállalat szervizszolgáltatásai nemcsak a rutin és rendszeres karbantartási feladataira vonatkoznak, hanem akár a váratlan meghibásodásokra és az egyedi problémákra is.

Az ALPHA-SiB sorozat most 50, 100, 130, 150 és 220 tonnás kivitelekben érhető el, különböző befecskendezési kapacitásokkal. A magasabb záróerejű modellek (250, 300 és 450 tonna) pedig hamarosan szintén megjelennek a piacon. Bár a ROBOSHOT ALPHA-SiB fröccsöntő gépek rendelésre már megvásárolhatók, a FANUC a sorozat európai premierjeit az olaszországi EMO és a németországi FAKUMA kiállításokra tervezi 2021 októberében. 

www.fanuc.eu   


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika, automata ; - FANUC ; AI, MI, Mesterséges intelligencia ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: