Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Audi Hungaria a fenntartható jövőért

2021.07.19

Forrás: AUDI Hungaria, Hírek
Az Audi Hungaria július 1-jétől zárt körforgásba vezette az alumíniumot az Aluminium Closed Loop projekttel


Környezetvédelmi hét a munkatársak számára a fenntarthatóság jegyében

Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke: „Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy termékeinket egyre környezetbarátabb módon fejlesszük és gyártsuk, ezáltal folyamatosan csökkentve ökológiai lábnyomunkat”

Győr, 2021. július 19. – Az Audi Hungariánál központi téma a fenntarthatóság: A vállalati filozófia meghatározó részét képezi a környezetterhelés lehető legalacsonyabb szinten tartása és a természeti erőforrások megóvása. A vállalat az Audi Környezetvédelmi Programja, a „Mission:Zero” jegyében következetesen törekszik a fenntartható termelésre. Középpontban az Audi Hungaria számára fő kihívást jelentő dekarbonizáció, a víz-, valamint az erőforrások hatékony felhasználása és a biodiverzitás állnak. A célkitűzések eléréséhez nagymértékben hozzájárul az alumínium zárt körforgásba kapcsolása, amely során a vállalat jelentős erőforrásokat spórol és tovább csökkenti ökológiai lábnyomát.

Az Audi Hungariánál meggyőződésünk, hogy a gazdasági sikerek és a környezetvédelem egymástól elválaszthatatlanok. Ezért is kiemelten fontos számunkra, hogy termékeinket egyre inkább környezetbarátabbá tegyük és folyamatosan csökkentsük tevékenységünk ökológiai lábnyomát. Büszkén mondhatom, hogy vállalatunk fontos mérföldkövet ért el a „Mission:Zero” célkitűzés felé vezető úton, és 2020 óta karbonsemlegesen működik. Mi azonban ennél is többet szeretnénk elérni. Ennek szellemében csatlakoztunk az Audi Konszern Környezetvédelmi Hetéhez, amely során környezettudatosságra buzdítjuk munkatársainkat. Tudatosan haladunk tovább a fenntarthatóság útján”, mondta Alfons Dintner, az AUDI HUNGARIA Zrt. igazgatóságának elnöke.

Az Audi Hungariánál a fenntarthatóság nem csupán egy cél, hanem egy alapbeállítottság, amely meghatározza a vállalat mindennapi működését. Ennek szellemében tesz a vállalat nap mint nap  a környezetvédelemért és folyamatosan csökkenti karbonlábnyomát: 2020 óta az Audi Hungaria karbonsemlegesen működik. A vállalat dekarbonizációs törekvései három fő területre összpontosultak. Az első pillér a zöldenergiára történő átállás volt, amelyet egy 160.000 négyzetméteres, ezáltal Európa legnagyobb, tetőre épített napelemparkjával, valamint a megújuló forrásból származó áramra történő átállással valósított meg. Második pillért a Föld energiájának felhasználása jelentette: a vállalat hőenergia-felhasználásának több mint 70 százalékát megújuló, geotermikus energiával fedezi. A jelenleg nem elkerülhető CO2-kibocsátást, mint például a motorvizsgálópadok esetében, az Audi Hungaria nemzetközileg elismert és hitelesített tanúsítványokkal ún. karbonkreditekkel kompenzálja. Ez jelenti a harmadik pillért, amely a vállalat szén-dioxid-kibocsátásának 5 százalékát teszi ki.

Emellett a vállalat klímasemleges, „zöld vonatokat” közlekedtet Ingolstadt, Brüsszel és Győr között.

Következő mérföldkőként július 1-jén elindult az Aluminium Closed Loop projekt a vállalatnál. Az Aluminium Closed Loop keretében a gyártás során keletkezett alumíniumhulladék ötvözet szerinti szelektív gyűjtést követően visszakerül a beszállítóhoz, aki ebből az eredetivel megegyező minőségű alumíniumtekercset állít elő, amelyet ismét visszaszállít az Audihoz. Ezáltal megvalósul az alumínium zárt körforgása. Az Aluminium Closed Loop csökkenti az elsődleges nyersanyag felhasználását azáltal, hogy a présüzemben keletkezett alumíniumhulladékot másodlagos nyersanyagként az eredeti minőségben újrahasznosítják. A minőségi romlás nélküli újrahasznosítás hozzájárul ahhoz, hogy az autók egy kedvezőbb környezeti mérleggel kezdjék életciklusuk használati szakaszát. Az alumínium másodlagos nyersanyagként történő előállítása során 95 százalékkal csökken az energiafelhasználás az elsődleges nyersanyagként történő előállításhoz képest.

Az Audi Hungaria elkötelezett az élővilág sokszínűségének megőrzése iránt is. A „Mission:Zero“ környezetvédelmi program keretében számos, biodiverzitást támogató projektet kezdeményez azzal a céllal, hogy a győri gyártótelephelyet még inkább természetközelivé tegye. A vállalat tudatos gazdálkodással kezeli közel 3,3 millió négyzetméter zöldterületét, ezáltal növelve a gyárterület biológiai sokféleségét. A vállalat röviddel ezelőtt csatlakozott az Audi Alapítvány a Környezetért által támogatott „we4bee” méhészeti kutatóprojekthez, amelynek keretében egy csúcstechnológiás érzékelőkkel ellátott okoskaptárral bővítette a gyárterületen működő saját méhészetét.

www.audi.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Audi ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika, automata ; Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő ; Fém, gépipar ; Agrár ; Ingatlan, építőipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; Solar, napenergia

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: