Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Európa egyik legnagyobb akkumulátoros energiatárolóját építi a Siemens

2021.07.20

Forrás: Siemens, Hírek
A Siemens és a Zukunftsenergie Nordostbayern GmbH (ZENOB) szándéknyilatkozatot írt alá Wunsiedelben egy 100 megawattos akkumulátoros energiatároló létesítmény kulcsrakész felépítéséről.


A 200 megawattóra tárkapacitású telep rendeltetése lesz, hogy a megújuló forrásból származó energiatöbblettel szolgálja ki a keresletet a villamosenergia-hálózatban jelentkező csúcsidőszakokban.

Az ötezer négyzetméteren felépülő energiatároló létesítmény húszezer átlagos háztartás egy éven át történő áramellátására lesz képes. A líthium-ion akkumulátoros tárolórendszert a Fluence, a Siemens és az AES vegyes vállalata szállítja. A projektet a Siemens vezeti, beleértve a koncepció technológiai megvalósítását, valamint a középfeszültségű kapcsolórendszer kiépítését és a telep magasfeszültségű energiahálózattal való összekapcsolását is.

Az energiatároló létesítmények segítenek a villamosenergia-hálózat stabilizálásában és a megújuló forrásból származó energia jobb hasznosításában. A Fluence készülő tárolórendszerét nagy mennyiségű zöld energia tárolására és kibocsátására tervezték. A tiszta energia ennek köszönhetően az előállítástól eltérő időszakokban, többek között a drága csúcsterhelés idején is rugalmasabban felhasználhatóvá válik.

Múlt héten ugyancsak Wunsiedelben ünnepélyes alapkőletétellel megkezdődött egy 8,75 megawatt kapacitású hidrogéntermelő üzem építése is. A létesítmény 2022-ben kezdi működését, és évente akár 1350 tonna hidrogént fog előállítani kizárólag megújuló forrásból – például nap- vagy szélerőműből – származó energia felhasználásával.

Bővebben: 
https://press.siemens.com/global/en/pressrelease/siemens-planning-build-one-europes-most-powerful-battery-storage-facilities  

www.siemens.hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; Solar, napenergia ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: