Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Családi alapítvány biztosítja a Knorr-Bremse folytonosságát és jövőbeli sikerét

2021.03.25

Forrás: Knorr-Bremse, Sajtóközlemény
München, 2021. március 25. – A Thiele család első számú részvényesként alapítvány létrehozásával biztosítja a Knorr-Bremse folytonosságát és jövőbeli sikerét.


Heinz Hermann Thiele végakarata értelmében a holding vállalatokon keresztül fennálló többségi tulajdonrész (59%) családi alapítványba fog kerülni. A holding cégek másik főtulajdonosa továbbra is Thiele úr lánya, Julia Thiele-Schürhoff marad. A Thiele család és a Knorr-Bremse közötti szoros kapcsolat így a jövőben is folytatódni fog.

A végrendelet alapján az elhunyt tulajdonrésze először hivatalosan a feleségéhez, Nadia Thieléhez, majd a családi alapítványba fog átkerülni. Az alapítvány létrehozása ez év végéig fog megvalósulni a könyvvizsgáló és adótanácsadó feladatokat ellátó Robin Brühmüller irányítása mellett, aki Heinz Herman Thiele régi bizalmasa és végrendeletének végrehajtója. A tulajdonrészre addig is a végrendelet utasításai vonatkoznak. Robin Brühmüller: „Heinz Hermann Thiele a Knorr-Bremse hosszú távú jövőjét kívánta biztosítani. A családi alapítvány létrehozása pontosan ezt a célt fogja szolgálni.”

„A családi alapítvány édesapám életművét folytatva a Knorr-Bremse jövőbeli sikerét és stabilitását fogja megalapozni” - mondta Julia Thiele-Schürhoff, aki 2002 óta a társaság, 2016 óta a Felügyelő Bizottság tagja. Évekkel ezelőtt a vállalat fenntarthatósági részlegét is ő hozta létre és irányította, 2005 óta pedig a Knorr-Bremse Global Care e.V. nevű nonprofit szervezetének vezetője.

A Knorr-Bremse Felügyelő Bizottsága üdvözli a végrendeletben megfogalmazottakat. Prof. Dr. Klaus Mangold a Felügyelő Bizottság nevében így fejezte ki köszönetét: „Előrelátó döntésével Heinz Hermann Thiele utólag is megerősíti helyét Németország kiemelkedő üzletemberi között, megalapozva a vállalat jövőbeli sikeres fejlődését.” Az Igazgatótanács nevében Dr. Jan Michael Mrosik a következőket mondta: „A meghozott döntések a Knorr-Bremse stabilitását és folytonosságát a jövőben is biztosítani fogják, és lehetővé teszik a kulcsfontosságú stratégiai területek további dinamikus és nyereséges növekedését.”

Vállalati profil

A Knorr-Bremse (ISIN:DE000KBX1006, rövidítve: KBX) vezető helyet tölt be a fékrendszerek világpiacán és fő beszállító más, a biztonság szempontjából kritikus fontosságú vasúti és teherjármű rendszerek körében. A Knorr-Bremse termékei döntő mértékben járulnak hozzá világszerte a vasúti és közúti szállításban a nagyobb biztonsághoz és energiahatékonysághoz. Több mint 30 országban, több mint 100 telephelyen mintegy 29.700 munkavállaló hozzáértése és motivációja váltja ki világszerte a termékek és szolgáltatások felhasználóinak megelégedését. 2020-ban a Knorr-Bremse két divíziója együttesen 6,2 milliárd EUR árbevételt ért el (IFRS rendszer szerint). A Társaság több mint 115 éve vezető szerepet tölt be az iparág megújításában, amit a mobilitás és a szállítási technológiák körében élenjáró rendszerszintű megoldások lendítenek előre. A Knorr-Bremse Németország egyik legsikeresebb ipari vállalata, amely hasznosítja a kulcsfontosságú globális megatrendeket: városiasodás, fenntarthatóság, digitalizáció és mobilitás.

www.knorr-bremse.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Knorr-Bremse

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: